A kétszeres Wimbledon-bajnok, Petra Kvitova ötödik tornagyőzelmét szerezheti meg füvön. Mentelését már csak Jelena Ostapenko állíthatja meg. 

Petra Kvitova (Fotó: Matchfotos.de / Shutterstock.com)

Mély hullámvölgyből mászott ki ezen a héten a csehországi játékos, mivel március vége óta az Eastbourne-i torna kezdetéig csupán egy meccset sikerült megnyernie. Ennek ellenére, olyan módba kapcsolta be játékát, hogy annak többek között, a két jó formában lévő brit játékos, Katie Boulter és Harriet Dart sem tudott ellenállni. Petra (WTA 31.) az elődöntőben az idei nottinghami és birminghami bajnokot és egyben a Wimbledon egyik idei legesélyesebb játékosát, Beatriz Haddad Maiát verte két játszmában.

Mindez még kevés lehet a bukmékerek szerint Jelena Ostapenko ellen (WTA 14.) a döntőben. A lettországi játékos szettvesztesség nélkül masírozott végig a versenytáblán, az elődöntőben pedig Camila Giorgit verte magabiztosan. Nem kérdés, hogy Kvitova elméletileg jobb játékos a füvön, viszont az egyetlen gyepen játszott egymás elleni mérkőzésüket, amely 2016-ban Birminghamben zajlott, a lettországi ellenfele nyerte. Összesítve mérlegüket 4-4 az állás, idén is találkoztak Dubaiban, ahol Ostapenko nyert. Az említett birminghami összecsapásukat leszámítva, kizárólag csak kemény borításon találkoztak. Bár Kvitova a jobbnak tartott játékos gyepen és neki voltak ezen a héten színvonalasabb ellenfelei, mégis a címvédő Ostapenko tűnik az esélyesebbnek, mert többször csillant idén. Az viszont érvényes marad, hogy amennyiben Petra elkapja a fonalat (és erre kaptunk bőven példát a héten), akkor Jelena sem tud ellenállni neki.

június 25., szombat

Tipp Mérkőzés nyertese Kvitova, Petra @ 2.14

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.06.24., 21:43.