A Lyonban és Isztambulban játszott negyeddöntők után, Bondár Annának sikerült előre lépnie az e heti tornán és az elődöntőbe jutott, ahol az amerikai Claire Liu lesz az ellenfele.

Fokozatosan javultak Annának (WTA 67.) az e heti szereplései és egyre könnyebben haladt előre a versenytáblán. A kezdés nehézkes volt a 261. helyezett Cristiana Ferrando ellen, akit a harmadik játszma hosszabbításában győzött le, majd következett egy két szettes siker a szlovák Kristina Kucova ellen és a negyeddöntőben a világranglistán 44. helyet elfoglaló Ajla Tomljanovic 1-5-nél az első játszmában visszalépett. A döntőbe jutásért a magyar teniszező egy nála alacsonyabban helyezett (WTA 92.), de a bukmékerek által esélyesebbnek tartott huszonegy éves, amerikai játékossal mérkőzhet meg.

Liu 2017-ben junior bajnok lett Wimbledonban, de a tavaly nagyon elkapta salakon a fonalat és azóta több alacsonyabb rangú tornát nyert a lassú borításon. A legutóbbit közülük a marokkói torna előtt gyűjtötte be Párizsban, ahol többek között Dayana Yastremskát és Kaia Kanepit is verte. Rabatban is kitűnő formát mutat, az első meccsén Kamilla Rakhimovát verte két játszmában, utána Mayar Sherifet háromban, majd az utolsó nyolc között Astra Sharmat kettőben. Claire egymás utáni győzelemsorozata nyolcra nőtt, de a megállítása nem tűnik lehetetlen kihívásnak.

május 20., péntek

Tipp Játék hendikeppel Bondar, Anna +2.5 @ 1.79

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.05.20., 07:08.