A legismertebb és legnagyobb P2P fogadásokat ajánló irodának mindenképpen a Betfair számít. Itt rengetegen játszanak ebben a rendszerben.

Mi is valóban a P2P fogadás vagy fogadástőzsde?

A p2p fogadással, fogadhatsz más felhasználók és nem egy fogadóiroda ellen. Fogadhatsz normálisan, vagy te lehetsz a bukméker. Bukmékerként ajánlhatsz odds-okat, sporteseményeket más fogadók számára. Két meghatározó szó létezik a p2p fogadásban: "lay / kinál" és "back / vesz" . Ha bukmékerek szeretnénk lenni, akkor mi "kinálunk" vagyis lay-elünk el egy odds-ot vagy egy sporteseményt. Így működnek a fogadóirodák, ők odds-okat, sporteseményeket ajánlanak a felhasználóknak. A p2p fogadást ajánló weboldal egy bizonyos százalékot megtart magának a nyereményből.

Vesz vagy Back

Ez már a mindenki számára ismert, hagyományos fogadás. Egy mérkőzés kimenetelére gondolsz és arra fogadsz. Például szeretnél fogadni, hogy a Chievo nyer a következő mérkőzésen, az oddsa 2.10 és a tét amit ráteszel az mondjuk 100 euró. Ha nyer a Chievo akkor nyersz 210 eurót (odds*tét), ha pedig veszít, vagy döntetlen lesz, akkor elveszted a 100 eurót.

Kinál vagy Lay

Ez a "Vesz" szónak az ellentéte. Így működik a fogadóiroda. Például kínálsz egy csapatot, mondjuk a Fiorentinát 2.20-es odds-szal, 100 euróért. Ez azt jelenti, hogy te nem szeretnéd, hogy a Fiorentina nyerjen. Ha a Fiorentina nem nyer ( döntetlen, veresség ), akkor a te nyereséged 100 euró lesz. Ha viszont nyer a Fiorentina, akkor veszítsz 120 eurót. (odds*tét)-tét.

Lay kalkulátor

Add meg meg a layelt szorzót, tétet és a fogadástőzsde jutalékot a számításhoz.


Ennyit veszítsz, ha vesztes a fogadás
A fogadási tőzsdének fizetett jutalék, ha nyertes a fogadás
Ennyit kapsz vissza, ha nyertes a fogadás (jutalék ebből már le van vonva)

Hogyan is működik a fogadási tőzsde?

Ha egy fogadóirodánál játszol akkor egy passzív játékos vagy, hisz nem mondhatod a fogadóirodának, hogy adjon neked nagyobb odds-ot egy meccs kimenetelért. A bukméker ajánl egy odds-ot és az tőlünk függ, hogyha fogadunk arra vagy sem.

A p2p fogadásban is így történik, valaki ajánl odds-okat, mint egy bukméker. Lehet egy olyasmit is csinálni a p2p fogadásban például, hogy szeretnénk fogadni a Lazio-ra, de a jelenlegi odds csak 1.6 és mi ennél nagyobbat szeretnénk, mondjuk 1.80-at. Ebben az esetben feliratkozunk egy várakozási listára és ott megadjuk, hogy milyen odds-ot szeretnénk és ha valaki ajánlja azt az 1.80-as szorzót akkor azt automatikusan megvesszük. Ez vonatkozik a kínálatra is.

Back-Lay kalkulátor

Add meg a backelt szorzót és, a layelt szorzót és a tőzsde jutalékát százalékban és kiszámoljuk az optimális lay tétet meg a nyereséget mindkét lehetséges esetre. A lay tétje módosítható a számítás után, ha lay oldalra szeretnél több vagy kevesebb nyereséget átvinni.


Ha back nyer

Ha lay nyer

Például: azt mondjuk, hogy Liverpool hazai győzelmére mi ajánlunk 1.65 -ös odds-ot , 100 euró értékben, ami azt jelenti, hogy szerintünk a Liverpool nem fog nyerni. Maximálisan 100 eurót fogadunk el, vagyis azon személyek akik a Liverpoolra fogadnak nem tehetnek több mint 100 eurót, összesen. Ha nyer a Liverpool akkor mi kell fizessünk annak a személynek aki erre fogadót ( tét*odds). Ha pedig a Liverpool nem nyer, akkor megnyerjük a mások által feltett tétet.

Megjegyzés: a maximális összeg 100 euró, ez azt jelenti, hogyha valaki már fogadott az 1.65-ös odds-ra 50 eurót, akkor a tét már csak 50 euró lehet, mert az ajánlónak a határösszege: 100 euró.

Ha az általunk ajánlott mérkőzésre senki sem fogad, akkor visszakapjuk a pénzünket. Ha az ajánlott összeg, pl.100 euró nem gyűl össze, mondjuk, csak 50 euró, akkor a különbséget visszakapjuk ( ebben az esetben az 50 eurót).

Szóval a p2p fogadás (például a Betfair-nél) nehéznek tűnhet eleinte azok számára, akik eddig, csak a hagyományos fogadást használták, de idővel megtanulhatják ez a fogadási típust is és könnyebben juthatnak pénzhez.