Hol játsszak?

A legismertebb és legnagyobb P2P fogadásokat ajánló irodának mindenképpen a Betfair számít. Itt rengetegen játszanak ebben a rendszerben.

Mi is valóban a P2P fogadás?

A p2p fogadással, fogadhatsz más felhasználók és nem egy fogadóiroda ellen. Fogadhatsz normálisan, vagy te lehetsz a bukméker. Bukmékerként ajánlhatsz odds-okat, sporteseményeket más fogadók számára. Két meghatározó szó létezik a p2p fogadásban: "lay / kinál" és "back / vesz" . Ha bukkmékerek szeretnénk lenni, akkor mi "kinálunk" vagyis lay-elünk el egy odds-ot vagy egy sporteseményt. Igy müködnek a fogadóirodák, ők odds-okat, sporteseményeket ajánlanak a felhasználóknak. A p2p fogadást ajánló weboldal egy bizonyos százalékot megtart magának a nyereményből.

Vesz vagy Back

Ez már a mindenki számára ismert, hagyományos fogadás. Egy mérközés kimenetelére gondolsz és arra fogadsz. Például szeretnél fogadni, hogy a Chievo nyer a következő mérközésen, az oddsa, 2.10 és a tét amit ráteszel az mondjuk 100 euró. Ha nyer a Chievo akkor nyersz 210 eurót ( odds*tét ), ha peddig veszit, vagy döntetlen lesz, akkor elveszted a 100 eurót.

Kinál vagy Lay

Ez a "Vesz" szónak az ellentétje. Igy müködik a fogadóiroda. Például kinálsz egy csapatot, mondjuk a Fiorentinát 2.20-es odds-szal, 100 euróért. Ez azt jelenti, hogy te nem szeretnéd, hogy a Fiorentina nyerjen. Ha a Fiorentina nem nyer ( döntetlen, veresség ), akkor a te nyerességed 100 euró lesz. Ha viszont nyer a Fiorentina, akkor veszitsz 120 eurót. (odds*tét)-tét

Hogyan is müködik?

Ha egy fogadóirodánál játszasz akkor egy passziv játékos vagy, hisz nem mondhatod a fogadóirodának, hogy adjon neked nagyobb odds-ot egy meccs kimenetelért. A bukméker ajánl egy odds-ot és az tölünk függ, hogyha fogadunk arra vagy sem. A p2p fogadásban is igy történik, valaki ajánl odds-okat, mint egy bukméker. Lehet egy olyasmit is csinálni a p2p fogadásban például, hogy szeretnénk fogadni a Lazio-ra, de a jelenlegi odds csak 1.6 és mi ennél nagyobbat szeretnénk, mondjuk 1.80-at. Ebben az esetben feliratkozunk egy várakozási listára és ott megadjuk, hogy milyen odds-ot szeretnénk és ha valaki ajánlja azt az 1.80-as szorzót akkor azt automatikusan megveszük. Ez vonatkozik a kinálatra is. Például: azt mondjuk, hogy Liverpool hazai gyözelmére mi ajánlunk 1.65 -ös odds-ot , 100 euró értékben, ami azt jelenti, hogy szerintünk a Liverpool nem fog nyerni. Maximálisan 100 eurót fogadunk el, vagyis azon személyek akik a Liverpoolra fogadnak nem tehetnek több mint 100 eurót, összesen. Ha nyer a Liverpool akkor mi kell fizessünk annak a személynek aki erre fogadót ( tét*odds). Ha peddig a Liverpool nem nyer akkor megnyerjük a mások által feltett tét-tet. Megjegyzés: a maximális összeg 100 euró, ez azt jelenti, hogyha valaki már fogadott az 1.65-ös odds-ra 50 eurót, akkor a tét már csak  50 euró lehet, mert az ajánlónak a határösszege: 100 euró.

Ha az általunk ajánlott mérközésre senki sem fogad, akkor visszakapjuk a pénzünket. Ha az ajánlott összeg, pl.100 euró nem gyül össze, monjuk, csak 50 euró, akkor a külömbséget visszakapjuk ( ebben az esetben az 50 eurót).

Szóval a p2p fogadás nehéznek tünhet eleinte azok számára, akik eddig, csak a hagyományos fogadást használták, de idővel megtanulhatják ez a fogadási tippust is és könyebben juthatnak pénzhez.