Időnként egy-egy sportoló annyira szereti, amit csinál, hogy nem tud időben visszavonulni. Ez történt a UFC 45 éves legendájával, Anderson Silvával is. Úgy tűnik végre visszavonul, utoljára a 36 éves Uriah Hall ellen láthatjuk.

Amikor az MMA legjobbját próbálod meghatározni, akkor kihagyhatatlan figura a brazil Anderson Silva. 2012-ben vissza kellett vonulnia, addig a sportág egyik istenének számított, aztán jött a vereségekkel teli hanyatlás, sérülések és a feleslegesen elvállalt mérkőzések. Fénykorában imádták a szurkolók, mert könnyedén, mondhatni elegánsan harcolt, többnyire valamilyen nagyon látványos befejezéssel. Veretlen volt a UFC-ben, majd következett az első, és a végzetes második vereség 2013-ban. Ha erős idegzeted van, akkor ide kattintva megnézheted a lábtörését, ami gyakorlatilag véget vetett a karrierje érdemi részének.

A sérülés után egy év kihagyás várt rá, majd visszatért, de közel sem volt olyan, mint fénykorában. Ez nem egy olyan sportág, mint a labdarúgás, ahol Ibrahimovicnak van esélye közel 40-hez is top teljesítményre, a küzdősportok nyomot hagynak az emberen, és az életkorral járó visszaesés, reakció vagy épp ütőerő terén visszafordíthatatlan. Mindez teljesen egyértelműen meglátszik Anderson Silván, elég csak legutóbbi meccsének végét megnézni. Tavaly májusban Jared Cannonier lábon rúgta, és Silva nem bírt felállni, a találkozó véget ér. Az ellenfél nevéből is látszik, hogy a renomé rég visszaesett, bepróbálkozott mindenkinél, még Conor McGregornál is, végül az utolsó meccsére Uriah Hall jött össze.

Van egy saját reality műsora a UFC-nek, az Ultimate Fighter, ennek egyik évadában robbant be Uriah Hall. Korábbi kickboxos múltjának köszönhetően állóharcban érzi igazán otthonosan magát, győzelmei KO-ütések vagy épp rúgások révén jöttek össze. Ez utóbbi miatt nálam rögtön esélyes Silva ellen, mert ha párszor elereszti az ostor lábakat a Pók térdei felé, akkor könnyen nyerhet akár idő előtt is. Győzelmére a bet365-nél 1.44-ért fogadhatunk, de vannak gondok ezzel a sráccal, ami miatt akár 2.87-es szorzón, meglepetés győzelemmel vonulhat vissza a legendás ellenfele.

Számos UFC-rekordot tart a Pók becenevű Anderson Silva:

  • legtöbb (10) címvédés középsúlyban
  • legtöbb Est Kiütése különdíj (7)
  • leghosszabb időn át tartó címvédés (2457 napig volt bajnok)
  • leghosszabb nyereségszéria (16)
  • legtöbb finis a középsúly történelmében
  • legtöbb finis a címmeccseken
  • legtöbb leütés (knockdown) (18)
  • legtöbb kiütés címmeccseken (7)

Uriah Hall remek bunyós, sokan tartották a következő Anderson Silvának, de a legfőbb gondja az irányítótoronyban van. "Imádom Uriah Hallt, remek kapcsolatom van vele, az egyik legkedvesebb ember, akivel valaha is találkozhatsz, de nem egy bunyós" - nyilatkozta róla Dana White. Ennek megfelelően alakult UFC-s karrierje is, repülő térddel aratott győzelem után, egy pontozásos vereség, majd kiütötték, aztán mikor újra motivált volt, megint nyert. Belealszik a meccsekbe, pedig brutálisakat tud rúgni és ütni. Az elmúlt időszakban több leszervezett mérkőzése is elmaradt, így több mint egy éves szünet után harcol újra, és talán emiatt is éhes a sikerre. Ha motiválja még az is, hogy egy legendát múlhat felül, nem kérdés, ki fog nyerni.

Az oddsok a bet365 fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2020-10-29, 14:50

Superbet üdvözlő bónusz

Akár 500 RON bónuszt kaphatsz új játékosként.

Superbet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Silva Anderson. Fotó: A.RICARDO/Shutterstock.com