Conor McGregor kép 001 Fotó:TPYXA_ILLUSTRATION/Shutterstock

A Conor McGregor visszatérés 2024-ben: dátum, helyszín és ellenfél a nagy UFC comeback-hez

El Barto 2024 jan 6. 10:47 Szólj hozzá!

Küzdősport UFC Conor McGregor Michael Chandler

Az UFC 264-en 2021 júliusában Conor McGregor a Dustin Poirier elleni küzdelem során eltörte a lábát az első menet végén. A harcot elveszítette, és azóta folyamatosan pletykálnak a visszatérésekről. Ez a vereség nem jelenti a karrierje végét, "The Notorious" nem akar így távozni.

Mikor lesz Conor McGregor UFC-visszatérése 2024-ben?

Ebben az évben végre meg kell történnie a nagy Conor McGregor visszatérésnek, pontosabban 2024 nyarán fog megtörténni. Az ellenfél pedig Michael Chandler!

Itt minden információ megtalálható a Conor McGregor 2024-es visszatéréséről – dátum, helyszín, ellenfél és közvetítés.

 • Meccs: Conor Mc Gregor vs. Michael Chandler
 • Dátum: 2024 június
 • Helyszín: Las Vegas (USA)
 • Közvetítés: DAZN

Az USA sportbizottsága a Poirier elleni küzdelem után 180 napra felfüggesztette. Így legkorábban 2022. január 5-én lehetett újra harcra jogosult.

Már 2022 elején is folyamatosan felröppentek pletykák, hogy McGregor még 2022-ben visszatérhet a ketrecbe, de ez nem valósult meg. Más McGregor-visszatérési időpontokat is folyamatosan emlegettek, végül semmi nem jött össze – eddig!

Úgy tűnik, hogy lesz egy hivatalos dátum a Conor McGregor 2024-es visszatérésére: 2024. június 29.

Ezt maga Conor McGregor jelentette be az X-csatornáján (korábban Twitter).

"Hölgyeim és Uraim, boldog új évet mindenkinek - Szeretném bejelenteni a visszatérési időpontomat, a 'Notorious' Conor McGregort, minden idők legnagyobb visszatérése Las Vegasban lesz az International Fight Week alatt, június 29-én... és az ellenfél, Michael Chandler. És a súly, Mr. Chandler, 185 font."

  mondta McGregor. 

Röviddel ezután Chandler állítólag az ESPN-nek mondta: "Indulhat a buli. Bármelyik súlycsoport megfelel nekem." Azóta ő is megszólalt a közösségi médiában a bejelentéssel kapcsolatban.

Az UFC azonban még nem jelentett be hivatalos mérkőzést McGregor vagy Chandler számára, és a Ultimate Fighting Championship részéről semmilyen eseményt nem jelentettek be június 29-re.

Így McGregor 2024-es visszatérése egyelőre csak elméleti.

Miért csak ilyen későn tér vissza McGregor Chandler ellen?

Ahhoz, hogy újra hivatalos mérkőzést vívhasson, McGregor-nak ismét be kell lépnie az amerikai anti-dopping ügynökség, az USADA programjába. Legalább hat hónapot kell abban részt vennie. Tehát a 2024 júliusi visszatérési időpont McGregor januári bejelentése után ideálisan illene.

Hosszú sérülési szünete alatt mindig is voltak doping- és drogpletykák McGregorral kapcsolatban.

Ő maga azt mondja, hogy ismét a ketrecben fog küzdeni. Azoknak, akik McGregor karrierjének végében hisznek, a nagyszájú korábbi bajnok ezt üzeni:

"Vissza fogok térni. Ha valaki azt hiszi, hogy egy törött csont megállít, gondolja át újra.”

Hol kerül megrendezésre McGregor comeback 2024-ben?

Hogy pontosan hol kerül megrendezésre McGregor 2024-es visszatérése, az még teljesen bizonytalan. Az UFC nagy PPV-eseményei az utóbbi időben különböző helyszíneken zajlottak.

Míg például az UFC 268 a New York-i Madison Square Gardenben zajlott, addig az UFC 269 Las Vegasban, a T-Mobile Arenában került megrendezésre. Az UFC 267 pedig Abu Dhabiban, az UFC 284 pedig Ausztráliában (Perth) zajlott.

Valószínűsíthető, hogy McGregor 2024-es visszatérése az USA-ban lesz. Vagy talán az UFC Európába, pontosabban Londonba merészkedik, hogy az ír harcosnak egyfajta hazai pályát biztosítson?

Ő az UFC-sztár, Conor McGregor

 • Név: Conor Anthony McGregor
 • Született: 1988. július 14.
 • Születési hely: Dublin
 • Harci név: The Notorious
 • Magasság: 1,75 m
 • Súlycsoport: Tollas súly (2008–2015), Welter súly (2016, 2020), Könnyű súly (2008–2012, 2016–2018, 2021-től)
 • Összes MMA-mérkőzés: 28
 • Összes MMA-győzelem: 22
 • UFC-debütálás: 2013. április 6.
Conor McGregor (1840105981, 346553879)
Fotó: Cassiano Correia/Shutterstock, RoidRanger/Shutterstock

A Conor McGregor comeback 2024: Ki lesz az ellenfele?

Hosszú ideig bizonytalan volt, hogy McGregor kivel száll majd szembe a visszatérésénél.

McGregor lehetséges visszatérő ellenfeleinek listája hosszú. Az elmúlt hónapokban egyre többször említették Nate Diaz, Michael Chandler, Dustin Poirier, Justin Gaethje és Islam Makhachev nevét is.

Vajon “The Notorious” kivel száll majd ketrecbe a 2024-es UFC-visszatérésénél, ki lesz a következő McGregor ellenfél?

A Twitter/X bejegyzések alapján Michael Chandler lesz az ellenfél a McGregor visszatérésénél 2024 júliusában!

Az amerikai, aki az UFC 268-on óriási küzdelmet vívott Justin Gaethje-vel, magát is felajánlotta, mint lehetséges opció McGregor visszatérésére.

Emellett a The Ultimate Fighter valóságshow-ban, ahol két csapat küzd meg az UFC-beli helyért, McGregor és Chandler is edzőként tűnt fel a kamera előtt.

Ki közvetíti élőben McGregor - Chandler meccset?

Amikor egy olyan óriás harcos, mint Conor McGregor két év (sérülés miatti) szünet után visszatér a ketrecbe, akkor lesz élő közvetítés is. De ki fogja közvetíteni élőben McGregor 2024-es visszatérését?

A DAZN világszerte jogokkal rendelkezik az UFC-mérkőzésekhez. Ha az ír hivatalosan az UFC-ben lép fel, akkor a Conor McGregor visszatérését 2024-ben a DAZN fogja élőben közvetíteni.

Az Egyesült Államokban a helyzet kicsit más. Itt a nagy harcok PPV-eseményként zajlanak. Ez azt jelenti, hogy a rajongóknak meg kell vásárolniuk egy "jegyet", hogy láthassák az adott küzdelmet, és ezek a McGregor-harcokra szóló jegyek általában nagyon drágák.

McGregor visszatérésének 2024-es választott ellenfelei

Az UFC és maga McGregor számára az ellenfél kiválasztásakor egy nagyon fontos szempont: olyan visszatérő ellenfelet kell választani, akinek van bizonyos neve és háttere – a marketing miatt –, de nem túl erős ahhoz, hogy ne okozzon további vereséget McGregor számára.

Az utolsó két mérkőzését Poirier ellen elveszítette. Ha McGregor elveszítené a visszatérését, akkor a ketrecbeli karrierje valószínűleg véget érne. Három egymást követő vereség nagy veszélyt jelentene az UFC-jövőjére, és egy esetleges címmeccs valójában utópikus lenne.

Ezért egy olyan forgatókönyv, mint 2020 elején, nagyon valószerűnek tűnik. Akkor egy "felépítő ellenfelet" adtak neki. McGregor akkor hosszú szünet után tért vissza, ellenfele a 37 éves, leáldozóban lévő MMA-harcos, Donald "Cowboy" Cerrone volt, akit mindössze 40 másodperc alatt legyőzött.

McGregor: lejárt az ideje?

Ha Conor McGregor visszatérése 2022-ben megvalósul, minden egyetlen kérdés körül forog: Lejárt az ideje?

Akár szereted, akár nem: Conor McGregor az MMA ikonja – a 33 éves ír világszerte népszerűvé tette a ketrecharcot, és ő volt a legjobbak egyike. McGregor még két súlycsoportban is egyidejűleg volt címvédő.

2021-ben még a világ legtöbbet kereső sportolója is volt, de mégis megosztottak a vélemények az MMA-rajongók körében: mennyire jó még McGregor?

Egyesek szerint igen, ideje lejárt

"RIP", tweetelte Logan Paul, a boxoló YouTuber, McGregor Dustin Poirier elleni UFC 264-es veresége után.

Ez volt az egykor legyőzhetetlennek tartott "Notorious" második egymást követő veresége. Jelenlegi legfrissebb UFC-mérlege: négy meccsből három vereség, és először két egymás utáni vereség.

Sok UFC-szakértő szerint ezért McGregor nagy korszaka lejárt. Ő volt a nagy bajnok, de az már régen volt, 2015 és 2016 körül.

Azóta, hogy 2017-ben Floyd Mayweather ellen bokszolt, és miután globális sportcsillaggá, ráadásul egyik leggazdagabbá vált, aki minden nap eldöntheti, hova repüljön a magánrepülőgépével, valószínűleg a fókusza már nem 100%-ig az MMA-ra összpontosul, pedig erre lenne szükség.

Az utolsó Poirier elleni küzdelmek azt mutatták: McGregor sebezhető és már nem olyan félelmetes, mint korábban.

A júliusi harcban, röviddel a lábtörése előtt, McGregor többször is villogtatni tudta a klasszisát az első és egyetlen menetben, de másrészt közel állt egy újabb reguláris KO-vereséghez, amikor Poirier kivédett egy guillotine fojtást és súlyos csapásokkal vérig verte az ellenfelét.

A McGregor visszatérés előtt felmerül a további kérdés: mennyire jött rendbe a lába?

Mások szerint nem, McGregor még mindig az egyik legjobb

Ha McGregor fitt és magabiztos, akkor nincs nála jobb ütő a könnyűsúlyú divízióban. Állóképességben rendkívül jó a távolságérzékelése. Ez az erő és pontosság, ami ilyen veszélyessé teszi.

"Korai körökben nagyon veszélyes, amikor még robbanékony és teljes erővel bír. McGregor kéz-szem koordinációja egyedülálló. Állóharcban egyszerűen varázslatos",

mondja Sebastian Hackl, a DAZN kommentátora és MMA-szakértő.

Ez látható McGregor statisztikájában is: 22 győzelméből 19-et kiütéssel aratott, és ezek közül 14 az 1. körben történt.

Bár legutóbb két vereséget szenvedett Dustin Poirier ellen, még mindig megvan az a gyorsaság, ami veszélyessé teheti őt bármelyik könnyűsúlyú ellenfél számára.

Superliga 23+24 bónusz

24 RON ingyenes fogadást kapsz szakaszonként, amennyiben 23 RON értékben fogadsz a román Superligára!

Superbet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Fotó:TPYXA_ILLUSTRATION/ShutterstockSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Superliga 23+24 bónusz

 • 24 RON ingyenes fogadást kapsz szakaszonként, amennyiben 23 RON értékben fogadsz a román Superligára!

Superbet útmutató
Superbet regisztráció
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljesen! BeGambleAware.org
hirdetés

Még több Küzdősport