Az A csoportban Spanyolország és Skócia is egyaránt 3-0-ra nyerte az első meccsét, így Norvégia és Grúzia számára kiemelten fontos lesz a második forduló. Amelyik nemzet hibázik, annak nagyon nehéz dolga lesz a folytatásban. 

2023 márc 28. 18:00

Haaland nélkül nem megy a Norvégiának

Az első forduló amolyan csoportrangadónak is beillett, hiszen Spanyolország Norvégiát fogadta, mikor a cikk íródott, még nem sejtettük, hogy Erling Haaland nem tud majd pályára lépni. Végül lemondta a spanyolok és a grúzok elleni meccseket, egyelőre még nincsen hivatalos álláspont, de Haaland édesapja szerint, nem egy könnyű sérülésről van szó, amely pár nap alatt leküzdhető.

Nélküle Norvégia szenvedett a spanyolok ellen, végül 3-0-ra kikaptak, mindössze egyetlen veszélyes helyzetet hoztak össze, de még ez is csoda volt a 36%-os labdabirtoklásból. A mérkőzés egyik kiemelt jelenete azonban nem a spanyolok fölénye volt, hanem Rodri rendkívül durva belépője Odegaarddal szemben. Nem kellett sok egy súlyos sérüléshez, Rodri nem kímélte a norvég irányítót, végül az Arsenal játékosa végigjátszotta a mérkőzést. 

Grúziában akadnak még sztárok

A Szovjetunió ideje alatt élte fénykorát a grúz labdarúgás. Hiába az elnyomás, szinte már a '70-es évektől a grúz és ukrán játékosok számítottak a legjobbnak a szovjeteknél, nem hiába volt a '80-as évek egyik sztárcsapata a Dinamo Kijev, de nyugodtan ide lehet sorolni a Dinamo Tbiliszit is. A grúz klub KEK-győztes volt 1981-ben, olyan skalpokat szereztek a nemzetközi kupákban, mint a korszak meghatározó csapatának, a Liverpoolnak a kiütése, de kiejtették az UEFA-kupából az Intert és a Napolit is. 

Abban az időszakban mostani szemmel nézve, igazi sztárok játszottak a keretben. A tragikus hirtelenséggel elhunyt Vitaly Daraselia korának egyik legjobb labdarúgója volt, talán hozzá fogható tehetség a jelenlegi válogatottból Khvicha Kvaratskhelia, akinek nevét lassan muszáj lesz megtanulni, ugyanis egyre nagyobb sikereket ér el a Napolival. Emellett a válogatott vezére is, mindössze 22 éves szélső eddig 19 válogatott mérkőzésen, 10 gólt szerzett és 6 gólpasszt adott. 

A gólok feléből így kivette a részét, tétmérkőzésen, amikor Kvaratskhelia is játszott, akkor 10 győzelem, 4 döntetlen és 3 vereség a mérlegük. A vereségeket sem úgy kell elképzelni, mint kiütés, hiszen Spanyolország és Svédország egyaránt 1-1 góllal tudta őket legyőzni, Görögországtól kaptak csak ki 2-0-ra. Kvaratskhelia hatása olyan nagy, hogy a spanyolok elleni vb-selejtezőn gólt is szerzett (2-1-re kaptak ki), visszavágón sérülés miatt nem lépett pályára, akkor 4-0-ra veszített Grúzia. 

Beszédes, hogy a Napoli sztárja nélkül ebben az időszakban, tétmeccsen 1 győzelem, 4 döntetlen és 5 vereség a mérleg, de az egy siker is Gibraltár ellen volt, amikor nagy nehézségek árán 3-2-re nyertek. Kijelenthető, hogy Kvaratskhelia szupersztár, úgy tűnik, akad hozzá egy megfelelő edző is a válogatottban, korábbi Bayern München védő, Willy Sagnol ugyanis igyekszik rá építeni a keretet. 

Esély a pontszerzésre

Az jól látható, hogy a Napoli klasszisával szinte bárkire veszélyes Grúzia, ezért is lett volna érdekes egy amolyan jövő sztárjai közötti csata, ha Erling Haaland is pályára tud lépni. A norvégok nélküle kissé súlytalanok, hiába tekinthetőek favoritnak idegenben, mi bízunk egy meglepetésben. Kvaratskheliát pihentették a Mongólia elleni felkészülési meccsen, csak a norvégokra tartogatták, valószínűleg a cél, hogy egymaga eldöntse a találkozót, míg a védelem lehozza kapott gól nélkül a meccset Sorlothék ellenében, mi ezért egy DNB-vel kínáljuk meg a hazai csapatot. 

  • Grúzia - Norvégia tipp

    Grúzia DNB-vel
    Unibet
    2.50

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Khvicha Kvaratskhelia (Fotó: Vincenzo Izzo/Shutterstock.com)