Van aki arra született, hogy focista legyen, mások mérnökök lesznek, és van Joey Chestnut. Ez az amerikai fickó olyan sebességgel tömi magába a hotdogokat, mint senki más a Földön. Egyszerűen a világ legjobbja, megközelíteni sem tudják, és a bet365-nek köszönhetően fogadhatunk arra, ahogy eszi a hotdogot. Kérem Uraim, őrizzük meg a hidegvérünket, ez már 2023, a teljes elfogadás ideje, tehát ez sport!

Hotdoggal lett világhírű a Nathan kajálda

Nathan Handwerker az osztrák-magyar monarchiában született, aztán Lengyelországba is sodortba az élet, végül az álmok hazájába, az Egyesült Államokban találta meg szerencséjét. Lengyel menekültként Coney Islanden azt találta ki, hogy hotdogot fog árulni. Felesége alkotott egy kóser receptet erre a virslis egyszerű gyorskajára, és Nathan ebben meglátta a lehetőséget. Csak hogy érezzük mekkora bizniszt alapozott meg bevándorlóként 1916-ban, jöjjön néhány adat.

Franchise lett a Nathan hotdogozóból, több mint 400 üzletük van, Amerikában 50 államban vannak jelen, de már kinőtték az Egyesült Államokat is, hiszen 17 másik országban is van érdekeltségük. Beszámolók szerint 45 ezer boltban érhetőek el Nathan hotdogok, szóval ha nem mersz nagyot álmodni, jusson eszedbe Nathan Handwerker, aki egy olyan egyszerű gyorskajából, mint a hotdogból, dinasztiát teremtett.

Nathan Hotdog
Fotó: 365 Focus Photography/Shutterstock

Versenyt szerveztek a hotdog köré

Még az 1970-es években vette kezdetét a versenyre történő hotdogevés, amit nagyon tudatosan és marketing szempontból helyesen, a függetlenség napjára időzítettek. Tehát július 4-én amikor épp mindenki ráér, épp ünnepel és eszik jó amerikai módra, akkor jön egy evőverseny. Növelte az étterem népszerűségét és igazi klasszisok vagy mondjuk úgy legendák kerültek elő.

A képlet egyszerű, annyi hotdogot kell megenni 10 perc alatt, amennyit csak bír a versenyző. Ez nem az a fajta nyugis eszegetés, amit te csinálsz, konkrétan tömik magukba a kaját. Képzeld el hogy 10 perc alatt legalább 70 hotdogot esznek meg, ami elképesztő mennyiség. A verseny történetének vannak kiemelkedő alakjai, Takeru Kobayashi (2001–2006), Joey Chestnut (2007–2014, 2016–2022) és Miki Sudo (2014-2018-ig nyert), nevét mindenképp említeni kell, mint kiemelkedő alak.

Nathan hotdog Joey Chestnut
Joey Chestnut. Fotó: a katz/Shutterstock

Mindig kérdés, megdőlhet az aktuális rekord?

Az a helyzet, hogy Joey Chestnut annyira kiemelkedik a mezőnyből, hogy egyetlen kérdés csak az aktuális rekord. Évről-évre az a legfontosabb momentum, hogy megdőlhet a korábbi rekord vagy sem. Például a 2019-es verseny előtt az volt a kérdés, hogy Joey pocakja képes lesz befogadni 74 darab hotdogot mindössze 10 perc alatt. Nem az ellenfelekről volt szó, hanem hogy a korábbi saját csúcsát meg tudja-e dönteni. Ha sportnak tekintjük az evést, ha nem, ez olyan dominancia, amire kevesen képesek.

Úgy fest a bet365 kínálata alapján, hogy Joey Chestnut sikeréhez nem férhet kétség. A végső győzelmére 1.02-es oddson fogadhatunk, miközben a második legesélyesebb Geoffrey Esper sikere 11.00-es szorzó. Nagyjából úgy fest a helyzet, hogy Joey igazi riválisai nem is indulnak majd a versenyen, ezért aztán egyetlen kérdés a rekord megdöntése lesz.

A cikkben közölt oddsok a(z) Bet365 fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 június 27. 7:59 UTC.

100%-os befizetési bónusz akár 35.000 Ft-ig

Regisztrálj még ma és igényelj egy 100%-os első befizetési bónuszt, akár 35.000 Ft-ig a Posido fogadóirodánál.

Posido regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Joey Chestnut. Fotó: a katz/Shutterstock