A válogatott szünet után a hétvégén útjára indult a labda a magyar bajnokságokban is! Az eltelt kéthetes szünidő remek alkalmat adott arra, hogy a vártnál gyengébben szereplő együttesek soraiban rendet tehessenek a szakemberek! Kíváncsian várjuk, hogy Angyalföldön mire jutottak majd 14 nap leforgása alatt!

Kiábrándítóan szerepel a Vasas

Szezon elején sok magyar foci követő a Debrecen mellett a Vasas gárdáját tartotta a feljutásra legesélyesebb csapatnak! Én is így voltam, sőt még vagyok is ezzel, hiszen Angyalföldön minden körülmény adott ahhoz, hogy ismét élvonalbeli klubja lehessen a 13. kerületnek. Új stadiont kaptak, a financiális háttér is kiváltképp rendben lehet, ha még szezonközben is olyan játékosokat akasztanak le, mint a Fradiból távozó Kenneth Otigba, vagy a Fehérvártól megváló, többszörös válogatott Pátkai Máté.

Nem túlzás azt állítani tehát, hogy a piros-kék csapat élvonalbeli kerettel rendelkezik tele az NB1-ben is minőségi, rutinos rókának aposztrofálható playerrel! Eleinte Bene Ferenc vitte el a balhét az eredménytelenség miatt, majd Békéscsabáról érkezett a kispadra Schindler Szabolcs, akinek nem igazán volt ideje még kellően kiismernie csapatát a válogatott szünet előtt! Mindenesetre az utolsó fordulóban a Szeged ellen aratott 3:1-es siker akár már jelentheti a fényt az alagút végén!

Pátkai Máté (kékben) immáron Vasas feljutásáért száll harcba (Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)

Idegenben sereghajtó a DEAC

Véleményem szerint az eltelt két hétben volt ideje Schindlernek rendet rakni a fejekben! Ezen idő alatt a saját elképzeléseire formálhatta a csapatot, s munkájuk eredményének felméréséhez igen kedvező ellenfél érkezik vendégségbe a kisebbik debreceni klub személyében!

A DEAC-ról tudva levő, hogy a másodosztályban egyedül a bennmaradás kivívása lehet reális céljuk, ám egyelőre úgy tűnik, hogy ez igen nagy falatnak bizonyul az "egyetemi" csapatnak. A lejátszott tizenegy fordulóban mindössze két alkalommal tudtak nyerni, igaz a Győr és a Nyíregyháza személyében patinás nagyvadakat ejtettek! Megsüvegelendő ez a teljesítmény, de az leszűrhető, hogy a fentebb említett két csapat sem története legjobb formáját nyújtja idén. Ráadásul a DEAC ezen sikereket otthoni környezetben tudta megvalósítani. Ha idegenbeli produktumukat vesszük górcső alá azt lehet mondani, hogy pocsék a helyzet! Nagyszerű vendégeknek bizonyulnak az ellenfelek számára, hiszen öt túrájuk egyikén sem sikerült pontot szerezni! Ezeken mindössze három dugót jegyeznek, a tíz kapott mellett!

Osztálykülönbség várható a meccsen

Akárhogy csűrjük-csavarjuk itt az elemzést, ezen a mérkőzésen a Vasasnak kutyakötelessége behúzni a három pontot! A két klub helyzete számos ponton - gazdaságilag, infrastrukturálisan stb. - más dimenziót képvisel, amely különbségnek a pályán is meg kell mutatkoznia! Az angyalföldi egyesület eddig szerzett 14 pontjával harmatgyengén muzsikál ahhoz a potenciálhoz képest, amit kerete a másodosztályban képvisel! Az eltelt 11 forduló ráébreszthette a játékosokat arra, hogy itt bizony minden meccsen vért kell izzadni, ha fel szeretnének jutni. Még egyáltalán nincs veszve semmi, hiszen a jelenleg második pozícióban található Budaörs csupán 7 egységnyire van a piros-kékektől! Itt az alkalom tehát a két hetes pihenő után, hogy egy minden bizonnyal az év végén kieső, gyakorlatilag NB3-as szintet képviselő DEAC ellen hazai pályán tovább folytassák azt, amit a Szegeddel szemben a legutóbbi fordulóban elkezdtek! Itt akár több gólos hazai sikernek kellene megmutatkoznia!

Borítókép: Sportfogadas.org

Labdarúgás gyűjtő bónusz

Most még több bajnokságra és a Mindkét csapat szerez gólt piacra is érvényes.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Vasas - Debreceni EAC Tipp

    Nyer a Vasas
    1.44 Bet365