Vuelta a Espana: Belevágnak a közepébe

Nagy Bence
2019 aug 23. 11:08
Szólj hozzá!

Kerékpár Alejandro Valverde Nairo Quintana Vuelta a Espana

Az idei Vuelta a Espana Torreviejában indul, ahol egy csapatidőfutamot rendeznek. Lesz-e meglepetés? Jön a papírforma holland győzelem?

1. szakasz: Salinas de Torrevieja › Torrevieja (13,4 km)

Szombat este kezdetét a 2019-es Vuelta a Espana. Az első szakaszt Torreviejában rendezik, ahol csapatidőfutam vár a mezőnyre. Az egésznapos napsütés után (28-29 fok várható) jót tesz majd a versenyzőknek a késői indulás. A fülledt levegő megmarad majd, de legalább nem kell végig a tűző napon tekerniük. A táv rövid, komoly különbségek nem fognak kialakulni, de azért már lehet nagyjából sejteni, hogy mely csapatoknak sikerült jobban a felkészülés. 

A pálya teljesen sík, nincsen benne jelentős kanyar, nem igényel komoly technikai tudást az etap. A táv első felét védve, a városban teszik meg, hosszú egyenesek és kissé kanyargós lesz ez a rész, majd a tengerparton haladnak visszafelé. Komolyabb oldalszél nem várható - legalábbis az előrejelzések szerint -, szóval a nyers tempó dönthet a csapatok között. Az irodák szerint a Team Jumbo-Visma a legnagyobb favorit (1.32), ki merne velük vitatkozni?

Primoz Roglic. Fotó: MeskPhotography/Shutterstock.com

Ebben az évben eddig mindössze három csapatidőfutam volt. Ebből kettőt a már említett Jumbo-Visma nyert, illetve egy "ezüstérmet" tudhatnak magukénak. Papíron a vueltás csapatuk is nagyon erős, hiszen Tony Martin már túl van pályafutása csúcsán, de azért még így is ott van az élmezőny közelében ebben a szakágban, Primoz Roglic elit kronós, de Kruijswijk is bizonyított a TdF-en. Ez csak három ember, de akkor minek köszönhetik a sikereiket? Mathieu Heijboernek, aki a közepes vagy gyengébb versenyzőkből is kiváló csapatkronóst fejlesztett. 

Az már egy másik kérdés, hogy van-e érték ebben az 1.32-ben? Nincsen, mivel bármikor jöhet egy bukás, egy rossz kanyarvétel. Az irodák a Movistar - INEOS párost teszik a dobogóra, de mi nem velük foglalkoznánk. A táv ugyanis rövid, robbanékonyság kell, illetve pörgős versenyzők, nem a biztonságra törekvő összetett menők. Hol találunk ilyeneket? Ha meglepetésre pályázunk akkor a CCC-t érdemes kiemelni. A bringáikkal nincsen gond, de vajon a teljesítményük is jó lesz?

Egy csapat, amely jövőre szintet akar lépni, ennek érdekében érkezik Trentin vagy épp Zakarin. Greg Van Avermaet köré akarnak még jobb csapatot, illetve versenyképesek szeretnének lenni a hegyekben is. A vueltás keretből öt embernek van szerződése jövőre, hárman a jövő évi elit osztályért tekernek. Közülük Pawel Bernas nem rossz kronós, Victor de la Parte pedig bármikor képes egy jobb teljesítményre.

Will Barta Svájcban bizonyította, hogy ilyen rövid távon képes az élmezőnyben végezni, ahogyan Nathan Van Hooydonck is (szülőhazájában ment egy nagyot, amikor 10 km alatti távon verte Evenepoelt és Campanearts-ot). Szymon Sajnok sprinter, de robbanékonyságát és állóképességét mutatja, hogy u23-ban nyert időfutamot. Jonas Koch a leggyengébb láncszem, de nem is rajta múlik majd a siker, hanem Patrick Bevin formáján. Ilyen rövid távon a legjobbak közé tartozik, ő szabja majd meg a tempót. 

A CCC-s srácok az eddigi csapatidőfutamokon önmagukhoz képest kiválóan mentek. A háttérben az a Marco Pinotti áll, aki anno kiváló kronós volt. Az olasz versenyző fejleszti őket, munkája látszik is az eredményeken. Kockázatos tipp lehet, de 4.00-es szorzóért megéri a dobogójukra fogadni. Több versenyzőjüknek is kedvez a rövidebb táv, Jumbo-Vismán kívül nincsen olyan csapat, amelytől kiugró eredményt várni. Sajnos a Groupama-FDJ-vel tették őket párban, ahol viszont nincsen érték az 1.40-es szorzójukban. 

Tippelj te is a szakasz győztesére vagy a dobogósokra a tippjátékunkban, ahol 20000 forint az összdíjazás!

Borítókép: Nairo Quintana (Fotó: David MG / Shutterstock.com)

Unibet Kaszinó: Szerencsés csütörtök

Minden csütörtökön az Unibet egy 25%-os befizetési bónuszt ad játékosainak maximum 10 ezer forint értékben.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • CCC a dobogón végez
    4.00 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -8.35 %

március

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Unibet Kaszinó: Szerencsés csütörtök

  • Minden csütörtökön az Unibet egy 25%-os befizetési bónuszt ad játékosainak maximum 10 ezer forint értékben.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Vuelta a Espana 2019

Ghastly hozzászólt
2019 szept 16. 15:23
Gratulálok a Győzteseknek, nagyon szoros verseny volt ez most!  :great: :great: :great: :ok: :ok:
A szervezést köszönjük @Pozzato:beerchug: :ok:
Az oldalnak pedig a nyereményalapot! :great: :ok:
SPF Admin hozzászólt
2019 szept 16. 13:45
Gratulálunk a nyerteseknek, s köszönjük a szervezést Pozzato:beerchug:
Latzka hozzászólt
2019 szept 16. 08:08
Gratulálok minden versenyzőnek! :ok:

A kiemelt köszönet Pozzatot illeti; köszönjük a szervezést, a lebonyolítást és a sok hasznos hozzászólást! :beerchug:

Nagyon jó volt mindennap elgondolkodni az egyes szakaszok lehetséges végeredményén; ez nagy segítség volt a mezőny megismerésében.

A pontozást tekintve bennem is felmerült valami hasonló, m

Kapcsolódó cikkek