World Tour: Érik a meglepetés

Nagy Bence
2019 ápr 20. 18:31
Szólj hozzá!

Kerékpár Alejandro Valverde World Tour Julian Alaphilippe

A holland egynapos, mely rendkívül impulzív, támadásra ösztökéli a versenyzőket, ahol sok esetben olyan nyer, akit nem tekintettünk favoritnak a verseny előtt. Idén is így lesz? 

Sagan megpróbálja

Ez eddig nem Peter Sagan éve. A tavalyi válása óta alig nyert szakaszt, nyilatkozatai alapján a felkészülése rendben volt, de sok hajrát eltaktikázik, emiatt nem jönnek a tőle megszokott sikerek. A macskaköves versenyeken hiába tekert sok esetben az első csoportban, ez összességében kevés volt a sikerhez. Versenyek végére mind fejben, mind fizikálisan elfogyott, mintha motiváltságából is veszített volna. Ebben segíthet az Amstel Gold Race, amin sosem tudott még nyerni, utoljára 2012-ben állt dobogón. 

Helyzet az, hogy nagyon kedvez az útvonal a háromszoros világbajnoknak, ahogyan a szorzója is a fogadónak. A győzelmére 13.00-as oddsot adnak, míg a dobogójával triplázhatunk (3.20). Elfigyelve a csapatát, egyikben sem látok akkora értéket. A Bora úgy tűnik, hogy nem bízta a véletlenre ezt a hollandiai utat, mivel Sagan mellett Konrad és Schachmann is a mezőnyben lesz. Utóbbi a baszk körön óriásit ment (három szakaszt nyert meg), ráadásul az ilyen dimbes-dombos egynaposok neki jobban kedveznek. 

Peter Sagan (Fotó: Radu Razvan/Shutterstock.com)

Ha a párosításokat nézzük, akkor a szlovák versenyzőt többféle opcióban is megtaláljuk: Michael Matthews ellenében 1.95-ért fogadhatunk rá, de az ausztrál versenyző a héten kiválóan ment egy belga egynaposon, illetve a katalán körön is jó eredményeket ért el (két szakaszgyőzelem). Ahol viszont meggyőzött arról, hogy helye lehet akár a dobogón is (4.00), az a Flandriai körverseny volt. Élete első Flandriája volt, mégis 6. helyen jött meg, bírta az emelkedőket, szóval inkább rá fogadnék Sagan ellenében (1.75). 

Greg van Avermaet ellenében nagy meglepetésre favorit Sagan, de itt inkább a belgára való fogadásban lehet érték (2.10). Avermaet a Flandria után nagyon csalódott volt, de az látszott rajta, hogy formája rendben van, sokszor ment már az Amstel Gold Race-en, nem lenne meglepő tőle egy újabb top10-es helyezés. Nagyobb érték van azonban a Roubaix győztesének, Philippe Gilbertnek a szorzójában, rá is 2.10-et adnak Sagan ellenében. Végül, de nem utolsó sorban, Schachmann szorzója csak 1.90, de lehet egy kedvező csapatutasítás esetén Sagan odáig jut, hogy majd a csapattársát kell segítenie, hogy jobb helyen végezzen. 

Leigázza a mezőnyt?

Mathieu van der Poel jött, látott és győzött. Legalábbis eddig és egyértelműen a mezőny legerősebb versenyzője a 24 éves kora ellenére. Egy kis kontinentális csapatban teker, akik 2022-ig kötöttek vele szerződést (csapat teljes költségvetésének közel egynegyedét teszi ki a holland bringás bére), aki le akar rá csapni, annak borsos árat kell érte fizetnie, de megéri. Támad szinte minden versenyen, végig a mezőny elején teker, borzalmasan erős. 

Ha elsőre meglepőnek is tűnhet, de ő a verseny legnagyobb esélyese az irodák szerint (4.25), dobogójára pedig 1.95-ös szorzót kínálnak, ami nagyon kevés. A holland tehetségnek teljesen mindegy, hogy milyen pozícióból kezdi meg a sprintet, leveri Alaphilippe-t vagy épp Matthews-t is, pedig papíron a két rutinos versenyző gyorsabb nála. Van viszont egy tényező, ami gátat szabhat a győzelmének, ez pedig a képzettsége.

Sokak szerint az egyik legjobb bringakezelésben, de ennek épp az ellenkezőjét mutatta meg a Flandrián. Több alkalommal is a versenyzőtársaira veszélyes manővereket csinált, saját hibájából volt defektje is, szóval a fiatalos hév viszi őt előre. Taktikailag sem tartom még annyira érettnek, inkább a nyers erő és a cyclocross-os múlt az, ami a legjobbak közé sorolja. Kockázatos tippel, de épp ellene fogadnánk, mégpedig a már említett Matthews-t preferálva. Győzelmeit eddig olyan versenyeken aratta, ahol kevesebb volt az össztáv 200 kilométernél, míg az Amstelen 265 vár rá. 

Borítókép: Balról: Romain Bardet, Michal Kwiatkowski és Maxime Monfort. Fotó: Radu Razvan/Shutterstock.com

Élő nyereménynövelő a hét meccsére

Minden héten 25%-os élő nyereménynövelővel fogadhatsz a hét mérkőzésére.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Michael Matthews előrébb végez, mint Mathieu van der Poel
    2.55 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -30.55 %

október

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Élő nyereménynövelő a hét meccsére

  • Minden héten 25%-os élő nyereménynövelővel fogadhatsz a hét mérkőzésére.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kerékpár

Pozzato hozzászólt
Tegnap, 0:49
Egyre kevesebb a szabad hely a csapatoknál, kíváncsi vagyok, lesznek-e idén még "nagy" visszavonulók.
- Daniele Bennati (38 éves)
- Michael Albasini (38 éves)
- Maxime Monfort (36 éves)
- Marco Marcato (35 éves)
- Francisco José Ventoso (37 éves)
- Manuele Mori (
Pozzato hozzászólt
2019 okt 14. 15:06
Jobbulást Kannibál!
Súlyos fejsérüléssel kórházban a Tour legendája
https://index.hu/sport/bringa/2019/10/14/merckx_baleset_korhaz/
Pozzato hozzászólt
2019 okt 14. 00:50
A szezon nagyjából véget ért. A mai nap még volt egy kis "bohóckodás" a Paris - Tours versenyen. Kár ezért a versenyért, mert lehetne egy méltó zárása az évnek, ehelyett egy hagyományok nélküli kínai World Tour többnapossal fejezik be az évet. Továbbra is erőltetik ezt a kínai vonalat, pár éve már volt ebből gond a rossz levegő / szmog miatt. Nem tanul belőle a UCI, kell

Kapcsolódó cikkek