World Tour: Krakówban csap össze az új-hullám

Nagy Bence
2019 aug 2. 20:46
Szólj hozzá!

Kerékpár World Tour Pascal Ackermann Fernando Gaviria

Fabio Jakobsen nem viccelt idén, rendre meglepetéseket okozott a nagyobb versenyeken is. Most a spanyol háromhetes körversenyre készül, mégpedig Lengyelországban, ahol Fernando Gavíriával és Pascal Ackermann-nal mérheti össze az erejét. 

1. szakasz: Kraków - Kraków

Már két éve Krakówban kezdik a lengyel World Tour versenyt. Idén is egy sprint nyitja az egyhetest, ahol pár rutinos róka mellett ott lesznek a jelen és a jövő jeles képviselői, akikre érdemes lesz figyelni. Mark Cavendish, John Degenkolb vagy épp Luka Mezgec. Ők már inkább a múltat képviselik, míg Fernando Gavíria, Fabio Jakobsen és Pascal Ackermann a jelent és egyben a jövőt. Ők az első 132,3 km-es etap legnagyobb esélyesei. 

Többségében sík szakaszról beszélhetünk, ahol jó eséllyel mezőnyhajrá várható. Ha a jelenlegi formát és gyorsaságot nézzük, akkor Ackermann, Jakobsen és Gavíria a sorrend. A németek új sztárját azonban Jakobsen idén már legyőzte két alkalommal is. Először Portugáliában, majd Belgiumban. Jakobsen a nyers erő, aki egyértelmű a jövő sztárja lehet, de már a jelenben is letette a névjegyét. Ő a Vuelta a Espanára készül, élete első háromhetes körversenyére. 

Pascal Ackermann elhozta a Giróról a pont trikót, legyőzte több alkalommal is Gavíriát, óriási fejlődésen ment keresztül, ami Rüdiger Selig hathatós segítségének is köszönhető, aki a hajrákat vezeti fel neki. Gavíria egy térdsérülés miatt feladta az olasz körversenyt, azóta nem versenyzett, szóval nem lehet tudni, hogy mire számítsunk tőle. A fogadóirodák is kiválóan érzik az esélyeket, hiszen Gavíria győzelmére 3.50-es szorzón fogadhatunk, míg a hollandra 2.75-ért, németre 2.15-ért. 

Okkal foglalkoztunk eddig a győzelemre esélyesekkel. A fogadási ajánlatban ugyanis itt találni csak jó opciót: Jakobsen előrébb végez, mint Ackermann. A holland tipikusan az a sprinter, akinek még csak tökéletes felvezetés sem kell, olykor egyedül oldja meg, de olyan erővel rendelkezik, akivel bárkit legyőzhet. Patrick Lefevere okkal épít rá jövőre, nagy tehetség. Ackermann is kiváló, dominálta az olasz körversenyt, de neki helyezkedés szempontjából még fejlődnie kell. Az erő nála is megvan, de nagyobb szüksége van a segítőjére (Selig), mint a hollandnak a sajátjára (Sabatini). Jakobsen malmára hajthatja még a vizet, hogy rövid a táv, tényleg az fog dönteni, ki tud a végén a legnagyobb erőt kifejteni. 

Borítókép: Fabio Jakobsen (Fotó: kovop58/ shutterstock.com)

1. gólszerző győztesre/helyre

Fogadjon a bet365 1. gólszerző Győztesre/Helyre piacán bármely mérkőzésen, és ha játékosa bármikor gólt szerez a mérkőzés folyamán, a bet365 fizet Önnek!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Jakobsen előrébb végez, mint Ackermann
    2.10 Bet365Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 3.91 %

december

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

1. gólszerző győztesre/helyre

  • Fogadjon a bet365 1. gólszerző Győztesre/Helyre piacán bármely mérkőzésen, és ha játékosa bármikor gólt szerez a mérkőzés folyamán, a bet365 fizet Önnek!

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kerékpár

Pozzato hozzászólt
2019 dec 3. 21:43
Végre, szignózva: Sam Bennett és Shane Archbold jövő szezonben a QS-ben. Nehéz szülés volt, de akkor lehet készülni, hogy jövőre az ír lesz az elit sprinter. Azért mondjuk ezzel okosan a fogadásoknál, mert Sabatini és Richeze out, Gavíria és Viviani jól járhat velük. Mondjuk azért nem lennék az ellenfelek helyében: Declercq (jelenlegi legjobb tempómenő), Cavagna, Asgreen, Keisse, S
Pozzato hozzászólt
2019 nov 29. 22:56
Financiális problémák miatt elmaradhat a májusi norvég körverseny (csökkent az állami finanszírozás, emiatt 2021-re keresnek szponzort).
Ez a Tour de Hongrie miatt fontos lehet, ugyanis így még nagyobb az esély kínálkozik 10-15 World Tour csapat részvételére, amivel elérheti a Pro Series státuszt 2021-től a verseny. Ez fogja felváltani a jelenlegi HC kategóriát, ergo a World
Pozzato hozzászólt
2019 nov 26. 19:45
Giro indulására az esélyek? Procyclingstats.com-on látom, hogy indul a CCC és eddig Masnada az egyetlen fix nevezett a részükről.
Elsősorban azért hozták, szóval, ha nem sérül meg, akkor biztos az indulása. CCC-nek hazánkban is vannak érdekeltségei, kiváló reklám lenne ez számukra. Arr

Kapcsolódó cikkek