A 2020-as MotoGP kalendárium alapján akár 17 futamra is sor kerülhet az idén, a Circuito de Jerez - Angel Nieto versennyel startolva július 19-én, Spanyolországban.

Nem csalás, nem ámítás, a MotoGP visszatér és a kiírt 17 verseny július és december között lett betáblázva. Az Európán kívül zajló négy verseny hivatalos időpontja július végéig kerül megerősítésre.

A MotoGP 2020-as szezonja, amint a bevezetőben is írtuk spanyol földön indul, július 19-én, rá egy hétre pedig ugyanazon a versenypályán rendezik a MotoGP Andalucia futamot. Egy szabad hétvége után a Cseh Köztársaság kerülhet rivaldafénybe, a Brno-ban megszervezett Monster Energy Grand Prix-nek köszönhetően. Ezután következik a Motorrad Grand Prix von Österreich, valamint a Grand Prix von Styira, és mindkét nagydíjat az osztrák Red Bull Ringen bonyolítják le.

Három héttel később a Misano World Circuit Marco Simoncelli pályán fognak száguldani a motorok, a Gran Premio di San Marino e della Riviera di Rimini és a Gran Premio di Emilia Romagna e della Riviera di Rimini versenyeken, a világbajnokság hatodik és hetedik köreit jelentvén, egymást követő hétvégeken. Szeptember végén a Circuit de Barcelona - Catalunya lesz a főállomás, a Gran Premi Monster Energy futammal.

Október 11-én a MotoGP Franciaországban táborozik, ahol a SHARK Helmets Grand Prix de France kap helyet Le Mans-ban. Csupán egy hétre rá már Aragonban szerveznek egy dupla címsoros eseményt, a Gran Premio Michelin de Aragón-t és a Gran Premio de Teruelre-t.

A két utolsó európai kör a Circuit Ricardo Tormo pályán kap helyet: a MotoGP európai nagydíj november 18-ra van bejelentve és a Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana november 15-én startol.

A fenti 13 verseny mellett még négy Európán kívüli futamra számítanak a szervezők: Red Bull Grand Prix of the Americas, Grano Premio Motul de la Republica Argentina, Thailand Grand Prix, Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix. Július végéig tudni fogjuk, hogy ezeket megrendezik vagy sem.

Az időpontok és rendezvények esetleges változtatásai, alakulásai a kormányok és ezek határozataitól függenek.

Forrás: MotoGP.com