Bár úgy tűnt a szerencsejáték felügyelet egy picit elvette a lábát a gázról a blokkolásos játékban (nem mintha gond lenne ezzel), néha-néha azért még előáll egy-egy "áldozattal".

Az "áldozatnak" viszont ez már egyáltalán nem új és meglepő szituáció, hisz már ismeri ezt a bánásmódot, úgymond tapasztalata van ilyen téren.

Bet365.com blokk

A magyar sportfogadók egyik kedvencéről van szó, a bet365.com-ról, mely a tavaly nyáron már megtapasztalta a NAV által működtettet szerencsejáték felügyelet szigorúságát.

Mi is történt tavaly nyáron? Nézzük időrendben:

2014 július 17. A felügyelet honlapján megjelenik egy hirdetmény, mely alapján 15 napon belül az internetszolgáltatóknak kötelező blokkolniuk a bet365.com weboldalt, mivel ez illegálisan biztosít szolgáltatásokat Magyarország területén (itt megjegyeznénk, hogy Magyarország az EU-hoz tartozik, s ezzel az állítással ellentmondanak az EU szabad piacra vonatkozó elveinek - a bet365 az Egyesült Királyságban van bejegyezve, legálisan működik Magyarországon is, csak egyeseknek ezt nehéz elfogadniuk). Erről számos cikk is jelent meg weboldalunkon, pl. Hogyan kerüld ki a blokkolást?

2014 augusztus 6. Érvénybe lép a blokkolás. Ettől a dátumtól számos internetszolgáltatót arra kényszeríti a magyar szerencsejáték felügyelet, hogy elérhetetlené tegyék a bet365.com weboldalt. Az internetszolgáltatókat egyébként büntetéssel fenyegetik, amennyiben nem tesznek eleget e kérésüknek. Számos internetszolgáltató blokkolja a bet365.com-ot. A magyar sportfogadók gyászolnak, mert attól a pillanattól már csak a Tippmix marad számukra. Ja, nem, hisz ezen dátumtól már a fogadóiroda által biztosított alternatív címen érik el bet365-ös fogadószámlájukat.

Gyász

90 napra rá....

Mivel már annyira megszoktuk az alternatív címet, észre sem vettük kezdetben, hogy újra elérhető a bet365.com. Érkeztek viszont a hírek a fórumon, s mindenki fel lélegzet. Lejárt a "90 napos tilalom".

2014 december 16. Páran már tervezték, hogy a karácsonyi ajándékokat a bet365.com-on megszerzett hatalmas nyereményekből fedezik, ekkor jött viszont a sokkoló hír: valaki a szerencsejáték felügyeletnél az irodában rekedt, s ahelyett, hogy készült volna az ünnepre, egy közleményben tudatta velünk, hogy 15 napon belül újra blokkolva lesz a bet365.com. Egyes gyerekeknek ezért nem hozott semmit a Jézuska, csak egy képeslapot a NAV-tól.

Gyermek, sírás

2015 január 22. E cikk születésének napján frissítették az szf.hu-n a "blokkolt honlapok" listáját, s újra ott szerepel a bet365.com. Páran már jelezték az elmúlt napokban, hogy valami gond van a weboldallal, s nem tudják elérni számlájukat, s bár gyanakodtunk, hogy a blokkolás miatt történik mindez, az első jelek nem erre utaltak.
Megtörtént tehát újra a tragédia. Újra 90 napig elérhetetlen a bet365.com.

2016 február 2. Továbbra is blokkolva van a bet365.com, miután egy bizonyos ideig elérhető volt. Ezen kívül blokkoltak pár alternatív címet is.

Az alábbi hivatkozáson keresztül továbbra is elérhető a bet365:

bet365 - új, alternatív link (hivatalos!)

 

Ha bármilyen kérdésetek van, irány a bet365 fórum vagy az Online Fogadóirodák Blokkolása téma!