Számos iroda gyanús fogadási tevékenységről számolt be a javában zajló francia nyílt teniszbajnokságon.

A német WELT napilap értesülései szerint rendőrségi nyomozás is indult az ügyben, miután több százezer euró értékű fogadás érkezett az Andreea Mitu/Patricia Maria Tig (Románia) - Madison Brengle (USA)/Yana Sizikova (Oroszország) női páros összecsapásra.

Az említett páros mérkőzésre a torna első fordulójában került sor, a Mitu/Tig román duó pedig két szettben (7-6, 6-4) győzött. Sikerükre alig 1.25-ös szorzón fogadhattunk a mérkőzés előtt. Eddig minden rendben.

A rendőrség jelenleg viszont azt vizsgálja, hogy manipulálták-e a második szett ötödik játszmáját, és ebben részt vett-e az egyik játékos. Nagyon gyanús az illető játszma, mivel az addig kiegyensúlyozott meccsen, hirtelen 0-ra breakelnek a románok:

forrás: Eredmenyek.com

Az alábbi felvételen látszik, amint az orosz Yana Sizikova kettős hibával kezdi a játszmát, a következő pontnál csúszást imitál (emiatt nem sikerül elérnie a labdát), de még azelőtt is eléggé inaktív módba vált, végül pedig egy újabb kettős hibával adja oda az adogatást a román párosnak. A bukik jelentései alapján rengeteg fogadás érkezett be, hogy Sizikova elveszíti a második szett, ötödik játszmáját, ami meg is történt.

Yana Sizikova "teljesítménye":


Múlt héten, a Tennis Integrity Unit (TIU) négy éves eltiltással és egy 15 000 dolláros bírsággal büntette Gerard Joseph Platero Rodriguez spanyol teniszezőt, courtsiding miatt. Ő az első olyan játékos akit hasonló tevékenységért (élő eredmények küldése harmadik fél számára fogadási szándékkal) megbüntetnek.

Mi a véleményetek? Bunda volt, vagy csak véletlen?