Sorsdöntő vb-selejtezőn lép pályára pénteken Bukarestben Magyarország válogatottja. Dárdai Pál Betclic-nagykövet szerint sikerül megtörnünk a rossz sorozatunkat a románok ellen, és nyerni tudunk a román fővárosban! 

Márciusban egy hajszálon múlt, hogy nem sikerült legyőznünk a románokat. Ha nincs a 92. percben kapott gól, most sokkal nyugodtabban készülhetnénk a bukaresti találkozóra. Dárdai Pál szerint aggodalomra semmi ok, nyerhetünk a keleti szomszédaink ellen: „Ki merem jelenteni, hogy ez az elmúlt 20 év legjobb magyar válogatottja! Szalai Ádám személyében olyan csatárunk van, amilyenre nem volt példa az elmúlt időszakban, mellette Dzsudzsák Balázs is képes klasszis teljesítményre. Ha a védelem is fel tud nőni a feladathoz, nyerünk Romániában!” – adott hangot optimizmusának az egykori berlini legenda. Majd próbált a mérkőzés eredményére is tippelni: „Nyerni fogunk, 2–1-es győzelmet aratunk!” – jósolt Pali, akinek ez a tippje 14,00-es szorzóval található, a magyar győzelem pedig 4,50-es nyereményszorzót ér a Betclic honlapján.

Ha sikerülne nyerni Egervári Sándor együttesének Romániában, akkor egy 32 éves átkot törne meg, ugyanis ennyi ideje nem nyert a magyar csapat a románok ellen. Azóta nyolc mérkőzést játszott egymással a két csapat és három döntetlen mellett öt vereség a mérlegünk, ráadásul a vereségek alkalmával egyszer sem sikerült a kapujukba találnunk. Eljött az idő a javításra, és Dárdai véleménye az, hogy a pótselejtező is meglesz a válogatottnak: „Ha nyerünk Romániában, akkor biztos a pótselejtező, de a döntetlennel sincs minden veszve. A pótselejtező azonban nagyon nehéz lesz, hiszen akár egy Franciaország vagy Portugália erősségű csapatba is könnyen belefuthatunk” – zárta gondolatait a vb-selejtezőkről a 61-szeres válogatott labdarúgó.

A csoport többi mérkőzésén Törökország Andorra ellen szerezheti meg második győzelmét, míg Hollandia Észtország ellen őrizheti meg hibátlan mérlegét.

 

Fogadj Magyarországra!