Richard Lustig könyvet írt a megfelelő lottózási stratégiáról, ami nem meglepő módon nagyon sikeres lett az online áruházakban, 40 dollárért lehetett megvenni. Az emberek nyerési vágya sokszor az egyszerű matekot is elhomályosítja.

1 millió dollár 7 szelvényből

Első sikere 1993-ban jött össze egy kaparós sorsjegyből, a nyeremény 10 000 dollár volt. Richard saját szabályait követve visszaforgatta a pénzt, az újabb siker pedig 1997-ben következett. Ekkor a Florida Fantasy 5 lottónak köszönhetően 13 696 dollárral lett gazdagabb. Ezt két újabb kaparós sorsjegy követte, amikkel egy-egy utazást nyert, Los Angelesbe és Memphisbe.

"A lottózás olyan, mint egy beruházás. Nem szabad elkölteni a nyereményt, újabb szelvényeket kell venni belőle. Ha például 1 dollárból nyersz 10-et, akkor nem teheted zsebre az egészet, hanem venned kell 11 dollárért újra lottót. Ha nem nyersz, akkor tulajdonképpen csak 1 dollárt vesztettél" - vélekedett Richard.

2002-ben jött az ötödik nyeremény, amit már nem fektetett be teljes egészében lottóba. 842 152 dollárt nyert Florida Mega Money-val, vett egy hatalmas házat, egy luxusautót és egy Harley Davidsont is. Miután kinyaralta magát a családdal, újra visszatért a szerencsejáték világába. Az újabb két nagyobb sikert megint a Florida Fantasy 5 hozta el számára. 2008-ban 73 658 dollárt, 2010-ben pedig 98 992 dollárt nyert.

Richard lottó tanácsai

"Amikor bejött a lottó Floridába, én is úgy tettem, mint az átlagember. Álmodoztam, hogy yachtot veszek a nyereményből, és így tovább. Gépi lottót vettem, nem volt tervem, stratégiám, csak buktam folyton, mint mindenki más. Aztán elkezdtem ésszel játszani" - mondta Richard, és ezen a ponton már sejteni lehet, hogy kicsit túlgondolta a piszok nagy szerencséjét, aminek köszönhetően hétszer is nyert. Miután feltűnt a CNN-en, és elmagyarázta, hogy okosan lottózva legyőzhető a közel teljes esélytelenség, rengeteg kritikát kapott. Jöjjön néhány meglátás, a tavaly elhunyt lottómágustól!

Szemléletváltás

A lottó nem szerencsejáték, hanem befektetés. Így kell hozzáállni, tehát komolyan kell venni, különben csak egy leszel a sok álmodozó közül.

Ne legyen gépi lottód

Egy befektetést sem randomra választunk, gondolkodj! Amikor a gép generálja a számaid, akkor mindig különbözőek lesznek, pedig fontos, hogy mindig ugyanazokat a számokat válaszd, ez a következő pont, akarom mondani parancsolat.

Lehetőleg mindig ugyanazokat a számokat válaszd és minden héten lottózz

Richard szerint így növeled az esélyeid, hiszen ha most nem húzták ki a számaid, legközelebb még nagyobb eséllyel húzhatják ki. Ez persze nem igaz, mert minden húzás külön esemény, ugyanazokkal az esélyekkel.

Nézd meg a korábbi számokat 

Nagyon fontos, hogy a számaid olyanok legyenek, amiket még nem húztak ki. Ugyanazokat a számokat még egyszer nem húzzák ki, Richard szerint legalábbis. Ez az előző ponthoz hasonlóan, téves matematikai elgondoláshoz köthető. Kicsi az esély rá, ezért ritkán történik meg. A magyar lottó esetében egyébként eddig még nem húzták ki kétszer ugyanazt, de két ízben is csak egyetlen számon múlt. Ha megnéznéd a korábbi húzások számait, ide kattintva megteheted.

Ne válaszd a születési dátumod

Ezekkel a számokkal nem a nyerési esélyed csökken, hanem most kapaszkodj meg, Richard szerint így osztoznod kell majd a nyereményen másokkal! Mindenki 1-12 hónap és 1-31 nap között született, tehát szerinte jó eséllyel hasonló számokat játszol meg, mint mások. Idézzünk is tőle. "Ha a teljes skálából jól elosztva válogatsz, te lehetsz az egyetlen nyertes" - mondta Richard.

Akkor is lottózz, ha nincs nagy nyeremény

Ha csak akkor szállsz be, amikor a rádió, tévé és internet üvölti a milliárdokat, akkor rosszabbak lesznek az esélyeid, mert ekkor többen játszanak. Richardnál nem csak a nyerés a lényeg, hanem hogy ne osztozkodj másokkal. Az egymilliárd forint fele azért nem hangzik rosszul.

Sorsjeggyel is nyerhetsz, de mindig ugyanabból vegyél

Ha össze-vissza veszed a blackjacket, bukszát, vagy épp asztrót, akkor vakon lövöldözve csökkented az esélyeid.

Ez mind olyan tanács, ami elhiteti veled, hogy ez nem szerencsejáték, pedig az! Richard egyetlen igazi befektetése ebben a történetben a mindössze 40 oldalas kis könyvecske volt, amivel több százezer dollárt keresett. Végezetül említsük meg a floridai lottókirály két olyan meglátását, aminek értelme is van. Költségvetéssel lottózz, tehát csak annyi pénzt szórj el szerencsejátékra, amennyi még bőven belefér az életedbe, szórakozás céljából. Richard másik értékelhető tanácsa pedig az volt, hogy ha nagyot nyersz, ne vegyél hülyeségeket a pénzből. Például egy kétszemélyes bugyinak, amibe te és a csajod is belefértek, semmi értelme, hiába 3 ezer forint az ebay-en.

Vásárolj lottószelvényt Online