Harry Kane - Anglia 013 Harry Kane (Fotó: Vincenzo Izzo/Shutterstock.com)

A 2024-es foci-Eb gólkirálya: fogadási szorzók, favoritok és a fogadóirodák tippjei

El Barto 2023 dec 5. 09:50 Szólj hozzá!

Foci cristiano ronaldo Romelu Lukaku Harry Kane Kylian Mbappé Szoboszlai Dominik Rasmus Hojlund Foci Eb 2024 aranycipő

Az EURO 2024-re való várakozás alatt egyre csak fokozódnak az érzelmek, ezért sok futballrajongó számára az Eb fogadások középpontjában egyetlen kérdés szerepel kiemelt helyen: Ki lesz a 2024-es Eb gólkirálya?

Az Euro 2024 gólkirályi esélyesei közé elsősorban azok a csatárok tartoznak, akik olyan csapatban játszanak, melyek a 2024-es Európa Bajnokság favoritjai között szerepelnek.

Ezért a fogadóirodák az Eb 2024 gólkirályi prognózisaikban is valószínűleg a francia szupersztár Kylian Mbappének, az angol csúcscsatárnak Harry Kanenak és a portugál Cristiano Ronaldonak adják a legjobb esélyeket az EURO 2024 gólkirályi címre.

Ki lesz az 2024-es Eb gólkirálya? Nézzük meg az 5 esélyes jelöltet

Kylian Mbappe lehet az Európa-bajnokság gólkirálya?

Kylian Mbappé - Franciaország 010

Kylian Mbappe meglehetősen nagy esélyesnek számít a 2024-es Eb gólkirályi oddsok között. Amikor a gólkirályáról van szó, a szupersztár Kylian Mbappe biztosan nem hiányozhat. Ő a francia válogatott csapatkapitánya, és az Equipe Tricolore-ban nélkülözhetetlen.

Mbappe mellett szól az EURO 2024 gólkirályi prognózisban, hogy nemcsak a Paris St. Germain csapatban (francia Ligue 1) bizonyítja hetente a gólerősségét, hanem a francia válogatottban is. Az 2024-es Eb selejtezőjében 8 mérkőzésen 9 gólt szerzett.

A 2022-es világbajnokságon összesen nyolc gólt lőtt, többet, mint bárki más, így a 2022-es VB gólkirályi Aranycipőjét is megkapta. Az Argentína ellen elvesztett VB-döntő alatt Mbappe háromszor talált be, így Geoff Hurst (1966) óta ő az első játékos, aki három gólt szerzett egy VB-döntőben.

Az Aranycipő nem az első gólkirályi trófeája volt pályafutása során: a francia Ligue 1-ben 2019-től 2023-ig négy egymást követő évben ő nyerte a gólkirályi címet.

Mivel Franciaország összességében egy igen erős csapat, valószínű, hogy az EURO 2024-en messzire jutnak. ezért annál nagyobb az esélye annak is, hogy Mbappe lesz a gólkirály az európa bajnokságon.

Ráadásul Mbappénak az EB-k tekintetében is van mit jóvátennie: az EURO 2021 alatt teljesen gól nélkül maradt!

A 2024-es EB gólkirálya címre a mi tippünk: Harry Kane 

Harry Kane - Anglia 011

Anglia az EURO 2024 fogadási oddsok egyik top favoritja, ami nagyrészt egy embernek köszönhető, aki nem más mint Harry Kane.

A Tottenham Hotspur rekordgólszerzője 2023 nyarán igazolt a Bayern Münchenhez, és ott is gyorsan gólgéppé vált. Kane nem csak a Bayern Münchenben, hanem az angol válogatottban is abszolút vezéregyéniség, és ez már évek óta így van.

Hozzá kell tenni, hogy Kane-nek már van egy Aranycipője a trófeagyűjteményében: a 2018-as világbajnokságon Kane hat góllal vezette Angliát az elődöntőig és ezzel kiérdemelte a 2018-as VB gólkirályi címét.

Hogy Kane az angol válogatottban továbbra is tudja, hol van a kapu, azt az Eb-selejtezők alatt nyújtott hatékony teljesítménye is: 8 gól 8 meccsen. Az angol csapat Kane körül jól össze van rakva, és pontosan tudják, hogyan lehet maximálisan használni a csatárukat.

Ezekkel az előfeltételekkel Harry Kane nagy eséllyel pályázik az "EURO 2024 gólkirálya" címre. Bár a 2022-es VB-n csak két gólt szerzett a tornán.

Romelu Lukaku lehet a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság gólkirálya?

Romelu Lukaku - Belgium 007.jpg

Belgium nem tartozik az EURO 2024 top favoritjai közé, de Domenico Tedesco nemzeti csapatvezető vezetésével mégis pozitív meglepetést okozhatnak.

Romelu Lukak személyével Belgium egy igazi gólosztogatóval rendelkezik a soraiban. A csatár az EB-selejtezőkön mindenkint felülmúlt – nyolc meccsen 14 góllal ő lőtte a legtöbb gólt az Eb-selejtezőkben. Így Lukaku is esélyes a bukmékerek EURO 2024 oddsai között a gólkirályi címre az Európa-bajnokságon.

Azonban az is számítani fog, hogy hányszor lesz látható a belga támadó a 2024-es EB  stadionokban. Egy korai kiesés valószínűleg csökkentené Lukaku esélyeit az Aranycipőre.

Ronaldo utolsó esélye?

Cristiano Ronaldo - Portugália 013

Cristiano Ronaldo a Seleção mezében 2020 őszén szerezte meg a 100-ik válogatottbeli gólját, így ő lett az első játékos, aki elérte ezt a számot. Ő vezeti az európai nemzeti csapatok örök góllövőlistáját és mára már a világrekordot is megdöntötte.

Nem meglepő, hogy minden EURO 2024 gólkirályi előrejelzésben Portugália öreg mestere is szerepel. Különösen, mivel Ronaldo az EB-selejtezők során összesen 10 gólt szerzett, ezzel a második legtöbbet.

Már az 2021-es Európa-bajnokságon is brillírozott az ötszörös világfocista: Ronaldo összesen öt gólt szerzett a torna során és ezzel a teljesítménnyel az EB gólkirálya lett és ez annak ellenére történt, hogy Portugália már a nyolcaddöntőben kiesett.

Ronaldo nemcsak az EURO 2021 gólkirálya, hanem összességében az Európa-bajnokságok történetének legjobb góllövője is, hiszen összesen 14 gólt szerzett az EB-döntők során.

Bár Ronaldo mára már a szaúd-arábiai Al-Nassr FC-nél játszik, az EB-selejtezőkben nyújtott teljesítménye miatt az EURO 2024 Aranycipőjének egyik esélyese.

Ha ismét ő szerzi a legtöbb gólt a tornán, és így az EURO 2024 "Aranycipőjét"  is megkapja, ismét történelmet írna mert még soha senki nem tudta megvédeni a gólkirályi címét.

Rasmus Höjlund: A 2024-es aranycipő titkos esélyese

Rasmus Hojlund - Atalanta 007

A nagy, ismert nevek mellett a EURO 2024 gólkirályi versenyben egy olyan név is felbukkan, amely talán nem jut eszedbe azonnal fogadásoknál: Rasmus Höjlund.

Az Európa-bajnoki selejtezők során Dánia csatárcsillaga meggyőző teljesítményt nyújtott, és lépést tartott a legjobb góllövőkkel is. Végül a selejtezők góllövőlistáján 7 találattal az 5. helyen végzett.

Ahhoz, hogy Höjlund valóban esélyes legyen az EURO 2024 Aranycipőjére, Dániának egyrészt valószínűleg messzire kell jutnia a tornán, másrészt Höjlundnak pedig a csoportmérkőzéseken az erős konkurencia ellen nem szabad lemaradnia, vagy ideális esetben még vezetnie is se ártana.

Lesz-e német gólkirály a 2024-es Eb-n?

Niclas Füllkrug - Borussia Dortmund 001

A német csapatban bár sok olyan játékos van, aki gólerős, egyikük sem mutatkozik be igazi gólgépként.

A 2022-es világbajnokság óta Niclas Füllkrug személyében ismét van egy igazi csatár a keretben. A dortmundi játékos a büntetőterületen biztosan meg tudja mutatni magát. A 2022-es világbajnokságon Füllkrug Németország gyenge szereplése ellenére jól teljesített és két gólt szerzett.

Füllkrug mellett biztosan Serge Gnabry, Leroy Sané és Kai Havertz számítanak a leggólerősebb játékosoknak a német csapatban. A 2010-es világbajnokság gólkirályát, Thomas Müllert sem szabad ezen a ponton elfelejteni.

Mivel a német válogatott sok olyan játékosból áll, akik alapvetően gólerősek lehetnek, valószínűleg egyikük sem fog kiemelkedni és gólkirályként végezni.

Magyar gólkirály?

Labdarúgó Eb-selejtező - Magyarország-Montenegró 031

A 2024-es Európa-bajnokság egyik legizgalmasabb játékosa kétségkívül Szoboszlai Dominik lehet. A magyar középpályás már bebizonyította, hogy rendelkezik azzal a ritka képességgel, amely lehetővé teszi számára, hogy meghatározó játékossá váljon a nemzetközi porondon. Dominik tehetsége, technikai tudása és gólszerző képességei olyan faktorok, amelyek arra utalnak, hogy ő is lehet esélyes az EURO 2024 Aranycipőre.

Az elmúlt szezonban folyamatosan fejlődött, és egyre fontosabb szerepet töltött be klubcsapatában, a Liverpoolban. Rendkívüli távolsági lövései, pontos passzai és gólpasszai jelentős hozzájárulást jelentettek csapata sikeréhez. Ezen felül a magyar válogatottban is meghatározó szerepet töltött be, ahol többször is bizonyította, hogy képes a nagy pillanatokban is teljesíteni.

Szoboszlai Dominik a 2024-es Európa-bajnokságon is kiemelkedő teljesítményt nyújthat, amely megadja neki a lehetőséget, hogy harcba szálljon az Aranycipőért. A magyar válogatottban betöltött szerepe kulcsfontosságú lehet a csapat sikerében, és ha a csapat jól teljesít, ez is növelheti Szoboszlai esélyeit a gólkirályi cím megszerzésére.

A verseny azonban kemény lesz, hiszen számos világsztár, mint például Kylian Mbappé, Harry Kane vagy Cristiano Ronaldo is pályára lépnek az Eb-n. Mindazonáltal, ha Szoboszlai Dominik képes folytatni az elmúlt időszakban nyújtott kiemelkedő formáját és még tovább lép előre a fejlődésében, valóban komoly esélyesként tarthatjuk számon a gólkirályi címért folyó küzdelemben.

Dominik számára az Eb Aranycipő nem csupán egyéni elismerést jelentene, hanem azt is, hogy a magyar futball egy új aranykorszakának szimbóluma lehet. A magyar szurkolók bizonyára büszkén figyelik majd a fiatal tehetség teljesítményét, és remélik, hogy ő lesz az, aki hazaviheti az Aranycipőt a 2024-es Európa-bajnokságról.

Az egész Európában megrendezett 2021-es Európa-bajnokságon Cristiano Ronaldo ötször talált a kapuba, ezzel ő lett a torna gólkirálya. A cseh Patrik Schick ugyanannyi gólt szerzett, mint Ronaldo, de több játékidőt kapott, ezért Ronaldo vitte a díjat.

A legtöbb, egy Európa-bajnokságon szerzett gól rekordját Michel Platini tartja 9 góllal 1984 óta.1988 óta az Eb gólkirálya öt alkalommal öt-öt gólt szerzett, kétszer (1992-ben és 2012-ben) három gól is elegendő volt a gólkirályi címhez.

2008-ban David Villa négy góllal, 2016-ban pedig Antoine Griezmann hat góllal lett az EURO gólkirálya.

Melyik fogadóirodánál fogadjunk a gólkirályra?

Unibet
20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás Útmutató Fogadás Útmutató
20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás
betfair
Fizess be 8000 Ft-ot s játssz 16000 Ft-tal! Útmutató Fogadás Útmutató
Fizess be 8000 Ft-ot s játssz 16000 Ft-tal!
Superbet
Superbet üdvözlő bónusz Útmutató Fogadás Útmutató
Superbet üdvözlő bónusz
NetBet
Útmutató Fogadás Útmutató
Betano
100%-os első befizetési bónusz 500 RON-ig Útmutató Fogadás Útmutató
100%-os első befizetési bónusz 500 RON-ig
Betinia
100%-os első befizetési bónusz 35.000 Ft-ig Útmutató Fogadás Útmutató
100%-os első befizetési bónusz 35.000 Ft-ig
CampoBet
100%-os befizetési bónusz 35.000 Ft-ig Útmutató Fogadás Útmutató
100%-os befizetési bónusz 35.000 Ft-ig
Mozzart Bet
200%-is befizetési bónusz 1750 RON-ig Útmutató Fogadás Útmutató
200%-is befizetési bónusz 1750 RON-ig
Zulabet
100%-os első befizetési bónusz akár 35.000 Ft-ig Útmutató Fogadás Útmutató
100%-os első befizetési bónusz akár 35.000 Ft-ig

Eddigi gólkirályok az Európa-bajnokságokon

 • 1960: Milan Galić (Jugoszlávia), François Heutte (Franciaország), Valentin Ivanov (Szovjetunió), Dražan Jerković (Jugoszlávia), Viktor Ponedelnik (Szovjetunió) – 2 gól
 • 1964: Ferenc Bene (Magyarország), Dezső Novák (Magyarország), Jesús María Pereda (Spanyolország) – 2 gól
 • 1968: Dragan Džajić (Jugoszlávia) – 2 gól
 • 1972: Gerd Müller (NSZK) – 4 gól
 • 1976: Dieter Müller (NSZK) – 4 gól
 • 1980: Klaus Allofs (NSZK) – 3 gól
 • 1984: Michel Platini (Franciaország) – 9 gól
 • 1988: Marco van Basten (Hollandia) – 5 gól
 • 1992: Dennis Bergkamp (Hollandia), Tomas Brolin (Svédország), Henrik Larsen (Dánia), Karl-Heinz Riedle (Németország) – 3 gól
 • 1996: Alan Shearer (Anglia) – 5 gól
 • 2000: Patrick Kluivert (Hollandia), Savo Milošević (Szerbia) – 5 gól
 • 2004: Milan Baroš (Csehország) – 5 gól
 • 2008: David Villa (Spanyolország) – 4 gól
 • 2012: Fernando Torres (Spanyolország) – 3 gól
 • 2016: Antoine Griezmann (Franciaország) – 6 gól
 • 2021: Cristiano Ronaldo (Portugália) – 5 gól

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Harry Kane (Fotó: Vincenzo Izzo/Shutterstock.com)Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

 • Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet útmutató
Unibet regisztráció
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljesen! BeGambleAware.org
hirdetés

Még több Foci