2024-ben ismét népszerűek lesznek az Eb fogadások. A labdarúgó Európa-bajnokságot június 14-től július 14-ig Németországban rendezik és a legjobb Eb fogadásokat, tippeket, valamint a jelenlegi 2024-es Európa-bajnokkal kapcsolatos szorzókat nálunk találhatod meg.

Eb oddsok és tippek: ki lesz a 2024-es Európa-bajnok?

Az oddsok az Európa-bajnoki címre azt mutatják, hogy Anglia esélyes a 2024-es Európa-bajnokságon a győzelemre. A futball úgynevezett anyaországa számára ez lenne az első Eb győzelem!

Franciaországgal és a házigazda Németországgal együtt a Háromoroszlánosok a foci Eb fogadások top favoritjai között szerepelnek. Közvetlenül mögöttük Spanyolországot a negyedik erőként tekintik és csak közvetlen ezután következik az aktuális bajnok, Olaszország!

Belgium és Portugália viszont csak az EURO 2024 titkos favoritjainak számítanak. De Olaszország is ezt a státuszt viselte az 2021-es Eb előtt és mindannyian tudjuk mi lett a végeredmény. A magyar nemzeti csapatot esélytelennek tekintik, de mi azért hiszünk a csodákban.

Ismét lesz meglepetés?

A 2021-es Eb ismét megmutatta, hogy az úgynevezett kicsik tulajdonképpen már nem is léteznek, és erre Dánia elődöntős bejutása vagy Svájc negyeddöntője mind egyértelmű jelek.

Az Eb fogadások és EURO győztesi oddsok alapján azonban Dánia és Svájc mégis csak esélytelen a cím megszerzésére, ugyanígy Hollandia és Horvátország sem szerepelnek a favoritok között, pedig ők a 2018-as világbajnoki ezüstérmesek.

Meddig juthat el a házigazda?

Az előző Európa-bajnokságon Németország már a nyolcaddöntőben búcsúzott. A 2024-es hazai Eb-n a német válogatottnak mindenképpen jobban kell teljesítenie, mint 2021-ben. A cél természetesen otthon megnyerni a címet.

Az Európa-bajnokság több mint 60 éves történetében csak háromszor fordult elő, hogy a házigazda megnyerte a tornát: 1964-ben Spanyolország, 1968-ban Olaszország és 1984-ben Franciaország érte el ezt a sikert.

Németország ezt a bravúrt 1988-ban elszalasztotta, akkor a DFB-válogatott az elődöntőben esett ki, valamint Hollandia lett az Európa-bajnok.

Az összes labdarúgó Európa-bajnok 1960 óta

Év Európa-bajnok Döntős
2021 Olaszország Anglia
2016 Portugália Franciaország
2012 Spanyolország Olaszország
2008 Spanyolország Németország
2004 Görögország Portugália
2000 Franciaország Olaszország
1996 Németország Csehország
1992 Dánia Németország
1988 Hollandia Szovjetunió
1984 Franciaország Spanyolország
1980 Németország Belgium
1976 Csehszlovákia Németország
1972 Németország Szovjetunió
1968 Olaszország Jugoszlávia
1964 Spanyolország Szovjetunió
1960 Szovjetunió Jugoszlávia

Fogadások az Eb csoportokra

Az Eb csoportokra való fogadások esetében az EURO 2024 esetében sok lehetőség áll rendelkezésre. A legismertebb közülük: Ki lesz a csoportgyőztes? Tehát: Ki nyeri az A csoportot?, ki nyeri a B csoportot?, stb.

Mivel az EURO 2024-en minden csoport két legjobb csapata automatikusan bejut a nyolcaddöntőbe, egy másik népszerű fogadási opció is létezik a csoportkörre: Ki jut tovább?

Ebben az esetben nincs jelentősége annak, hogy az adott tipp alapján az első vagy a második helyen kerül be a kieséses szakaszba.

Példák a csoportkörös fogadásokra:

  • Ki lesz a csoportgyőztes?
  • Ki jut tovább?
  • Első és második a csoportban (helyes sorrendben)
  • A csoport első két helyezettje (sorrend nélkül)
  • Ki lesz az utolsó a csoportban?

A csoportgyőztesre tett tippek mellett és amellett, hogy ki jut tovább még számos más fogadási lehetőség létezik. A csoportokra vonatkozó szorzók például az összesítő tábla végleges sorrendjére és a pontok számára is kiterjednek. Itt például pontosan meg lehet tippelni, ki fogja elfoglalni az 1. és 2. helyet.

Akár az ellenkező oldalról is megközelíthetjük a dolgot: Ki esik ki a csoportkörben és ki szerepel az adott csoportban az utolsó helyen. Mivel minden csoportban van egy egyértelműen esélytelen csapat, a Ki lesz a csoport utolsója fogadásokat sem szabad figyelmen kívül hagyni!

Az Európa-bajnokság mérkőzéseire vonatkozó klasszikus fogadási ajánlatok még csak a kezdeteket jelentik, amit az irodák az Eb 2024 fogadásaik keretében kínálni fognak és a kínálat ennél csak sokkal szélesebb lesz.

Azok a fogadási piacok, amelyek egy olyan torna, mint a labdarúgó Európa-bajnokság során nagy népszerűségnek örvendenek, az úgynevezett hosszútávú fogadások.

A legnépszerűbb hosszútávú fogadási lehetőségek:

  • Ki lesz az Európa-bajnok?
  • Ki lesz a gólkirály? 
  • Ki lesz a csoportgyőztes?
  • Ki lesz a csoport utolsója?
  • Ki esik ki a csoportkörben?
  • Ki jut be a nyolcaddöntőbe?
  • Ki jut be a negyeddöntőbe?
  • Ki jut be az elődöntőbe?
  • Ki jut be a döntőbe?
  • Meddig jut el Magyarország?

A legnépszerűbb fogadás az Eb-n: Ki lesz az Európa-bajnok?

Az Eb következő győztesére tett hosszútávú fogadás nem csak jövedelmező lehet ha bejön, hanem izgalmat és szórakozást is kínál a torna alatt.

Az EB-tippünk az Európa-bajnoki fogadásokhoz: figyelj a megfelelő időzítésre, mivel az EB fogadási szorzók az elkövetkező hetekben a torna kezdetéig ingadozni fognak. Különösen a kezdetektől változnak folyamatosan a győztes fogadási szorzói.

Unibet
20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás Útmutató Fogadás Útmutató
20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás
32Red
4x 32 000 Ft bónusz + 32 ingyen pörgetés Útmutató Fogadás Útmutató
4x 32 000 Ft bónusz + 32 ingyen pörgetés
betfair
Fizess be 8000 Ft-ot s játssz 16000 Ft-tal! Útmutató Fogadás Útmutató
Fizess be 8000 Ft-ot s játssz 16000 Ft-tal!
Superbet
Superbet üdvözlő bónusz Útmutató Fogadás Útmutató
Superbet üdvözlő bónusz
NetBet
Útmutató Fogadás Útmutató
Betano
100%-os első befizetési bónusz 500 RON-ig Útmutató Fogadás Útmutató
100%-os első befizetési bónusz 500 RON-ig
Betinia
100%-os első befizetési bónusz 35.000 Ft-ig Útmutató Fogadás Útmutató
100%-os első befizetési bónusz 35.000 Ft-ig
CampoBet
100%-os befizetési bónusz 35.000 Ft-ig Útmutató Fogadás Útmutató
100%-os befizetési bónusz 35.000 Ft-ig
Mozzart Bet
200%-is befizetési bónusz 1750 RON-ig Útmutató Fogadás Útmutató
200%-is befizetési bónusz 1750 RON-ig
Zulabet
100%-os első befizetési bónusz akár 35.000 Ft-ig Útmutató Fogadás Útmutató
100%-os első befizetési bónusz akár 35.000 Ft-ig

Egy nevet azért nem szabad figyelmen kívül hagyni: Unibet

Ez az onine fogadóiroda minden teszt alapján az élen van. Ez azt mutatja, hogy az Unibet  tökéletes lehetőség az Eb fogadások lebonyolítására.

Az Unibet ideális a 2024-es Foci EB fogadásokhoz: jó szorzókkal rendelkezik, mind a játék kezdete előtt, mind élő tippekhez, plusz hatalmas fogadási kínálata van – legyen szó a meccsekre koncentráló fogadási piacokról vagy a csoportok hosszútávú fogadási lehetőségeiről.

Ezenkívül az Unibet alkalmazás is az egyik legjobb a sportfogadási piacon.

Az Unibet mellett szól továbbá a megbízhatósága is. A bukméker 1997-es alapítási évével a világ egyik legrégebbi online bukmékere, amihez társul még egy nagyon jó minőségű élő fogadási lehetőség.

A Tippmix és TippmixPro a kényelem királyai

Ha Magyarországon sportfogadásról beszélünk, akkor jó eséllyel a közönségnek egyből a Tippmix ugrik be. Igen, javult a Tippmixpro de elég lesz ez a felújítás, hogy versenyképes legyen a külföldi irodákkal szemben? A számlára való belépésnél még akadnak hibák, és a weboldal nem mindig elérhető, de úgy gondoljuk ezeket a hibákat javítani fogják.

Szerintünk még nem versenyképes a TippmixPro, ahogy távolodunk a magyar foci eseményektől, vagy akár a végső kimeneteltől eltérő fogadási típusokat keresünk, úgy jóval inkább képbe kerülnek az olyan szereplők, mint a bet365 vagy az Unibet. Ezek a külföldi irodák óriási fogadási kínálattal rendelkeznek és az élő fogadási lehetőségek is jobbak.

Vegas Sports: hát ezen még dolgozni kell

A Vegas Sports előnyeit hamar felsorolhatjuk: számos sportágra és virtuális sportra is fogadhatunk, a feltöltési lehetőségek számosak.

A hátrányainak a felsorolása picit több időt igényel. Mondjuk minket nem zavar a nagyon szokatlan design, de az aránylag gyenge szorzók biztos zavaró tényezőnek számítanak sok fogadó számára. Az Eb fogadásokat inkább máshol tesszük meg, mert egyszerűen többet kapunk a pénzünkért.

Lehet ez sem győz meg, hogy a b365-nél fogadj, és helyette inkább a Vegas elő fogadási lehetőséget választod, de sajnos ez is nagy hiba lenne mert a Vegasnál nincs Cashout. Ez a mi véleményünk szerint 2023-ban nem versenyképes.

Hol találhatók a legjobb szorzók a 2024-es Eb-re?

Egy dolog biztos: minden focirajongó a lehető legnagyobb nyeremény reményében fogad tippjei alapján. Ez természetesen Németországban az EURO 2024 fogadásainál is így lesz.

Ezért fontos megtalálni azt a fogadóirodát, amely a legjobb szorzókat kínálja! A legjobb foci fogadási szorzókat kínáló szolgáltatók között található a Bet365, az Unibet és a betfair is. Mivel azonban nem minden bukméker egyformán a legjobb szorzót kínálja az összes Eb mérkőzésre, ajánlott több online fogadási oldalnál is fogadói számlát létrehozni. Így a legbiztosabb, hogy a legjobb szorzóval fogadhatsz!

A focirajongók számára a legjobb fogadási szorzó vadászata során az is örvendetes, hogy az EURO 2024 fogadások legjobb szolgáltatói új ügyfelek számára vonzó üdvözlő ajánlatokkal rendelkeznek - mint például egy új ügyfél bónusz vagy ingyenes fogadások.

Így számolják az Eb 2024 fogadási szorzókat

A legjobb szorzót az úgynevezett visszafizetési ráta határozza meg. Ezt a haszonkulcsot – amelyet kifizetési arányként is emlegetnek – a kifizetés százalékos arányaként határozzák meg, amelyet a fogadóiroda kínál. Minden bukméker egy bizonyos kifizetési rátát alkalmaz egy ajánlatra (általában 90–95 százalék között), ami meghatározza a szorzók értékét.

Kínálnak-e a fogadási szolgáltatók különleges Eb bónusz ajánlatokat az EURO 2024-re?

Ezt a kérdést egyértelműen egy „IGEN”-nel lehet megválaszolni. Minden online fogadóiroda számára egy olyan nagy esemény, mint a labdarúgó Európa-bajnokság, az év eseményének számít.

Ennek megfelelően rengeteg EURO2024 ajánlatot fognak kínálni – új ügyfeleknek és meglévő ügyfeleknek egyaránt.

A fogadóirodák Eb-bónusz ajánlatai nagyon különbözőek lehetnek. Egy különleges üdvözlő bónusztól az új regisztrációért adott ingyen fogadásokig, szorzónöveléstől a cashback akciókig.

Van információs oldalunk, ahol az összes aktuális fogadási bonusz megtalálható.

Foci Eb 2024 élő fogadások 

Az élő fogadások évek óta a sportfogadók kedvencei közé tartoznak. Az élő fogadások száma mára már meghaladja a játék kezdete előtt elhelyezett tippek számát.

Így az élő fogadások is a figyelem középpontjában állnak az EURO 2024-en. A legjobb iroda élő fogadásokhoz a mi véleményünk szerint a bet365.

Mire kell figyelni az élő fogadásoknál?

Az élő fogadásokat ugyanúgy lehet elhelyezni, mint az standard fogadásokat. Azonban az élő fogadások esetében egy nagyon fontos szempont a fogadás időpontja: ez a játék menetétől és a szorzók alakulásától függ. Ez azt jelenti, hogy figyelned kell a játékot és a szorzókat.

Koncentráció szükséges ehhez, és természetesen az is, hogy élőben kövesd a mérkőzést.

Népszerű Eb élő fogadási típusok:

  • Végeredményre történő fogadás 
  • Győzelem/Döntetlen/Vereség
  • Fogadások gólokra Alatt/Felett
  • Szögletek Alatt/Felett
  • Félidős fogadások
  • Hendikep és Ázsiai Hendikep
  • Dupla esély
  • Pontos eredmény fogadás

További népszerű Eb 2024 fogadások:

  • Dupla esély
  • Pontos eredmény
  • Szögletfogadások
  • Félidős fogadások
  • Félidő/Végeredmény fogadások
  • Gólszerzőkre fogadás
  • Eseményekre fogadás, pl.: Lesz-e büntető a mérkőzésen - igen/nem, lapok száma, stb.

Foci-Eb Fogadások 2024

Sok focirajongó a németországi Euro2024 keretén belül valószínűleg életében először fog sportfogadást kötni – feltéve, hogy tudják, hogyan működnek az egyes fogadási ajánlatok. 

Ezért mi a sportfogadas.org szerkesztői, fogadási segítséget nyújtunk, és részletesen és sorban ismertetjük a legnépszerűbb Eb-fogadásokat:

Standard fogadás avagy 1x2 a foci-Eb meccseire

Ezt foci esetében 1x2 fogadásnak is nevezik, mivel a két győzelem mellett még a döntetlen lehetősége is fennáll - arról van szó, hogy meg kell tippelnünk a mérkőzés kimenetelét: A hazai csapat győzelme, döntetlen, vendég csapat győzelme.

Ez a fogadási forma a legegyszerűbb az összes Eb fogadás között, és ezért nem csak az Eb tippek esetén nagyon népszerű, hanem minden barátok és munkatársak közötti tippjátékban.

Gyűjtőfogadások a foci-Eb meccseire

Legalább két standard fogadás egy szelvényen egyesítve gyűjtőfogadást eredményez.

Előnyét gyorsan el lehet magyarázni: minél több szorzó van egy fogadásban egyesítve, annál magasabb a teljes szorzó értéke. Így már kis téttel is sokat lehet nyerni.

De vigyázat: már egyetlen tipp is tönkretehet egy gyűjtőfogadást. Pontosabban minden tippnek, amelyet egy gyűjtő szelvényre helyezeünk, helyesnek kell lennie, ha nyerni akarunk.

Gólokra fogadás a foci-Eb meccsein

Azoknak az Eb 2024 fogadóknak, akik egyes mérkőzések esetén nem tudnak vagy akarnak győztest választani, létezik az Eb fogadások keretében egy alternatíva, amelyet gólokra fogadásnak hívnak.

Itt arra kell fogadni, hogy a megfelelő meccsen hány gólt rúgnak. Az, hogy ki rúgja a gólt és ki nyer a végén, itt nem számít.

Az Eb gólfogadásokat a legkülönfélébb formákban és változatokban kínálják.

  • Több/kevesebb, mint 2,5 gól a mérkőzésen: A mérkőzésen legfeljebb 2 vagy legalább 3 gól esik.
  • Több/kevesebb, mint 1,5 gól a hazai csapatnak: A hazai csapat  0 vagy 1, illetve 2 vagy több gólt rúg-e. 
  • Több/kevesebb, mint 2,5 gól a mérkőzésen + hazai csapat  győzelem: Gólfogadás és győztes tipp. 
  • Több/kevesebb, mint 2,5 gól a mérkőzésen + mindkét csapat szerez gólt: A mérkőzésen legfeljebb 2 vagy legalább 3 gól esik és mindkét csapat betalál.

Fölött és alatt fogadások a foci-Eb meccseire

A szinte végtelen választékú Eb 2024 fogadások és oddsok között a Németországban megrendezésre kerülő Európa-bajnoksághoz minden kategóriában megtalálhatóak az Over/Under fogadások.

Ezek a gólokra fogadások, szögletrúgás-fogadások és még az adott meccsen kapott lapok, illetve a kapura lövések és szabálytalanságok számára is elérhetőek.

Hogyan működnek az Over/Under Eb fogadások?

A gólok esetében ez a fogadási típus, amit néhány bukmékernél „fölött/alatt”-ként is ismernek, például így működik: „Over/Under 2,5 gól a mérkőzésen”. Ezalatt azt értjük: a mérkőzésen legfeljebb két gól esik (under, alatt), vagy legalább három (over, fölött).

Egy Eb-tipp esetén Over 2,5 gólra a mérkőzésben három vagy több találatot kell elérni, hogy az adott tipp nyertes legyen. Under 2,5 gólra történő fogadásnál a nyeréshez legfeljebb két gólnak kell esnie (lehetséges eredmények: 0:0, 1:0, 0:1, 1:1).

Ezt a fogadási típust a különféle csapatokra is kínálják - „Over/Under 2,5 gól a hazai csapatnál“

De nemcsak a góloknál találhatóak a népszerű Fölött/Alatt Eb-fogadások, hanem a szögletrúgásoknál is. Példa: Több vagy kevesebb, mint 8,5 szögletrúgás történik a mérkőzésen. Itt is oddsokat kínálnak mindkét kimenetelre. Ugyanez vonatkozik a lapok számára is.

Hendikep fogadások a foci-Eb meccseire

A klasszikus győzelmi fogadás kiterjesztése nem más mint a handicap fogadás.

Az Eb 2024 fogadások esetében a hendikep fogadások során a favorit egy virtuális hátránnyal – pl. egy gólos hátránnyal – kezdi a mérkőzést (-1). Ahhoz, hogy a „Győzelem Handicap -1” fogadást megnyerjük, a favoritnak két gólos különbséggel kell győznie.

Ezeket a fogadásokat az Eb 2024 során akkor veszik igénybe, amikor az Eb oddsok egy mérkőzés favoritjára egy underdog ellen nagyon alacsonyak.

A Handicap Eb fogadási oddsok azonban nem csak a „-1” esetében léteznek, hanem más különbségeknél is, mint például a „-2” vagy akár a „-3”. Ezzel azonban nem csak az odds nő, hanem a kockázat is.

Ha például a tipp “Győzelem HC -3”, akkor a favoritnak 4 gólos előnnyel kell győznie a fogadás megnyeréséhez.

A klasszikus handicap fogadás továbbfejlesztése az Ázsiai Handicap. Itt olyan változatok is léteznek, amelyeknél, ha a fogadást valójában elveszítettük, a fogadás összege részben vagy egészben visszajár.

A 2024-es foci Eb stadionjait is részletesen bemutattuk.

Borítókép: isfayamaa.studio/Shutterstock, Nomi2626/Shutterstock