Az első részben bemutattuk, hogyan működik a World Tour ranglista, illetve miként küzdenek egymással a csapatok a bennmaradásért. A második részben a belga versenyek kerülnek terítékre a világbajnokság előtt. 

GP Wallonie: Nem a győzelem a fontos

Az Israelnél megpróbálkoznak szinte mindennel, hogy az első osztályban tartsák a komoly pénzekkel szponzorált kirakatcsapatot. Legyünk őszinték: az Israel - Premier Tech csapata rosszul van összerakva. A pénz adott volt, de ők nem fektették be megfelelően, nem néztek utána a házi feladatnak, elköltötték kiöregedő sztárokra, olyanokban bíztak, akik már pályafutásuk csúcsán túljutottak, esetleg sosem tudtak eddig kiteljesedni (okkal...). 

Az izraeli csapat nem remekelt az elmúlt években, mindössze nyolc World Tour szakaszgyőzelmet értek el, igaz, hogy mindegyik háromhetesen nyertek etapot, de nem halmozták a pontokat. Nem volt kiemelkedően jó többnapos menőjük, ahogyan szupersztár sprinterük sem. Froome, Vanmarcke, Fuglsang és Rusty Woods már túl van pályafutása csúcsán, nem meglepő tehát, hogy az Israel tisztes távolból követte a World Tour csatát az utolsó, még bennmaradást érő 18. helyért. 

A hátrányuk 1000-1500 pont körül mozgott, ahogyan említettük, teljesen más taktikával dolgoztak, mint a többiek. Nem akartak minden versenyt megnyerni, lényeg, hogy beérkezzenek minél többen pontszerzőnek. Egymást segítik a versenyzők, inkább legyenek a top8-ban ketten, mint egyvalaki az 5. helyen végezzen. A GP Wallonie "pavés-dombos" versenyre is masszív csapattal érkeztek. 

A szintkülönbség közel 3000 méter a szerdai belga egynaposon, befutó pedig pavés szekcióval zárul, ezzel nehezítve a versenyt. Nem éppen klasszikus sprintereknek való terep, de szimpla hegyi menőknek sem jó. Az Israel a Vanmarcke - Teuns - Fuglsang hármassal próbálkozik. Vanmarcke betegségből tér vissza, hétvégén a kanadai egynaposokon már jobb formát mutatott. A legjobbakkal bírta a tempót Montreálban, ami bizakodásra adhat okot. Az Egyesült Államokban ProSeries versenyt nyert, ebben a mezőnyben ott van a favoritok között.

Az Israel taktikájával ellentétben, AG2R-nél hierarchia van. Greg Van Avermaet a vezér, főleg azért, mert bírja a Vanmarcke-sorok tempóját, ami itt top10-et hozhat neki. Ezért is érdekes párosítás a Vanmarcke - Naesen duó, ugyanis Oliver Naesen idén abszolút nem volt formában. Nem motiválja már őt a pontszerzés sem, vb-n sem lesz ott, valószínűleg csak le akarja tudni a szezon végét, míg Vanmarcke a csapata bennmaradásért harcol. Miután kiderültek a Vuelta-pontok, Israelnél a héten eldőlhet, hogy érdemes-e még küzdeni, vagy elengednik a szezon végét. Akár ezen az egynaposon is múlhat a jövőjük. 

  • Kerékpár tipp

    GP Wallonie: Sep Vanmarcke előrébb végez, mint Oliver Naesen

Számlanyitási ajánlat: Fogadj 10£ értékben és 30£ ingyenes fogadást kaphatsz

Tegyél meg egy £10-os tétet és kapj £30 értékű ingyenes fogadást, amikor csatlakozol a bet365-höz. 

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Mathieu van der Poel (Készített: Patick Bannon / Shutterstock.com)