Az előző cikkben láthattátok az over 0,5 gól opció megjátszását a Betfair felületén. Elég sok idő telt el ott a meccsek kiválasztásával, amely során viszont számos nevetségesen alacsony oddsot találtam a 0,5 gól piacon. Adta magát, hogy megvizsgáljam, mi történik ha az over helyett az undert játszom meg egy-egy unalmas meccs esetén.

Koncepció és meccsek kiválasztása

A koncepcióm tehát az volt, hogy olyan meccseket választok, ahol nem volt sok helyzet vagy veszélyes támadás, viszont az under 0,5 gól szorzója viszonylag magas volt. Amit viszont nem ismertem korábban, hogy mikor kapom vissza a tétem bizonyos százalékát, illetve mikor is lenne a legideálisabb a kiszállás a sportfogadásból. Ezért nem maradt más, mint a tesztelés és ezt le is dokumentáltam nektek egy mindenki számára elérhető excel fájlban.

Öt különböző szempontból vizsgáltam az undert és külön öröm, hogy ebből négy profittal is zárt, ami első próbálkozásra egyáltalán nem nevezhető rossznak. Másrészről, az under piacát azért nem szeretik játszani az emberek, mivel egy bekapott gól elronthatja az egész fogadásodat. Pláne, ha az undert a 0,5 gól piacán játszod, mivel onnan már nem is tudod kijavítani a rosszul rakott tétet, az már elveszett. Ezért is, mentálisan nehezebb ez a fajta fogadási szellem, mint a már korábban elemzett over. 

A stratégia eredményei

Meglepő lesz, azonban a négy stratégiában is elért profit ellenére, nem tudom ezt fogadási metódust ajánlani. Legalábbis statisztikai alapon nem. Ha követsz egy meccset élőben, ismered a két csapatot és rossz első félidőt játszanak, akkor már más a helyzet. Az excel fájlban lévő adatok és a Te általad kiválasztott meccs szorzói alapján gyorsan ki tudod keresni, hogyha esetleg beszállnál a találkozóba, akkor mennyi időt kellene várnod, hogy visszakapd a téted bizonyos százalékát.

Ezután tudod konstatálni, hogy megéri-e vagy sem. Én is így használtam később ezeket a tapasztalatokat és így azért lehet növelni az eredményességet. Másrészről nehéz ezeket megjósolni, hogy mikor fogod tudni ezt alkalmazni, mivel itt ilyenkor inkább Téged találnak meg a meccsek és nem te őket.

Statisztikai alapon azért sem tudom ajánlani, mivel nehéz prognosztizálni az adatok alapján egy-egy esetleges gól valószínűségét. Ezt leszűrheted a logsheetből is, ahol inkább a profit nagyobb része akkor jött, mikor a gólnak a valószínűsége nagyobb volt – tehát a fogadók gólokra számítottak, amik viszont nem jöttek.

Ez alátámasztja egy korábbi feltételezésemet, ami röviden abból áll, hogy akkor lépj be egy piacra, amikor az ellenkezőjét feltételezed, mint a többi résztvevő. Ebben segíthet téged a meccs élőben való nézése, mivel abban biztos lehetsz, hogy a piacra beszálló sportfogadók többsége csak az eredmény alakulását, esetleg a statisztika változását követi.

Ha másként gondolod az elért eredmények értelmezését vagy kérdésed van, akkor írj nyugodtan kommentet ide.