Európai lottójáték az Eurojackpot, melynek főnyereménye több milliárd forintnak megfelelő euró minden héten. Magasabb kifizetés érhető el, mint az ötöslottó esetében. Magyarországról is játszható, köszönhetően a Szerencsejáték Zrt kínálatának, de a TheLotter oldalán is feladhatod számaidat. Megnézzük pontosan mi is az az Eurojackpot, mikor húzzák a számokat, és hogy mennyibe kerül feladni egy szelvényt!

Mi az az Eurojackpot?

Az Eurojackpot egy úgynevezett transznacionális európai lottó, ami azt jelenti, hogy több ország lakosai is részt vesznek a húzásokban. Még anno 2012 márciusában indították, azóta több nemzet is csatlakozott, többek között kishazánk is. Az írás pillanatában a következő országok az Eurojackpot résztvevői: Horvátország, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Németország, Magyarország, Izland, Olaszország, Lettország, Litvánia, Hollandia, Norvégia, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország és Lengyelország.

Ez összesen több mint 300 millió szerencsevadászt foglal magába, nem véletlenül ilyen magas a főnyeremény. Két mező van a játékban, az A jelzésűn 50 számból kell 5-öt választani, míg a B jelzésűn 12 számból pedig 2-öt kell ikszelni. Akkor lehet nyerni, ha a két mezőben elért találatok száma legalább 3 a húzást követően. Lehet játszani saját számokkal vagy épp gépi formában. Utóbbi esetén a számok teljesen véletlen módon kerülnek kiválasztásra.

Eurojackpot 001
Eurojackpot. Fotó: Lutsenko_Oleksandr/Shutterstock

Eurojackpot ára? Mennyibe kerül?

Az írás pillanatában az alapjáték ára 820 forint, amit egy később tárgyalt sávos rendszer biztosít. Normál játék esetén egy szelvényen maximum 20 számmező játszható meg, és a teljes fizetendő összeget az határozza meg, hány alapjátékot küldesz versenybe. Tehát egész pontosan a fizetendő összeg egyenlő, az alapjáték ára szorozva az alapjátékok számával. A kombinációs játék részvételi díja az alapjátékok számának és az alapdíjnak a szorzata.

Mivel nemzetközi lottóról van szó, ezért alapvetően nem a magyar körülmények határozzák meg az Eurojackpot árát. Hozzávetőlegesen 2 eurónak megfelelő összeg az alapjáték, ami Magyarországon átváltás után kerül megállapításra. Az euró-forint árfolyamot a Magyar Nemzeti Banknál megnézik, majd heti átlag alapján sávos rendszerben határozzák meg az árat. Azért van szükség a Szerencsejáték Zrt közlése szerint erre a sávos rendszerre, hogy ne változzon gyakran a játék ára.

Eurojackpot sorsolás időpontja

Kétszer történik a sorsolás minden héten az Eurojackpot esetében, minden minden kedden és pénteken. A számokat Helsinkiben húzzák, helyi idő szerint 21:00 órakor. Csak hogy tényleg nemzetközi legyen a játék, a nyertes szelvények értékének megállapítása Németországban és Dániában történik. Magyar idő szerint 20 óra és 21 óra között zajlik a számok húzása, először az A majd a B mező nyerőszámait sorsolják. A húzásról készült felvétel a Szerencsejáték Zrt oldalán megtekinthető!

Eurojackpot nyerőszámok

Előre sajnos nem tudjuk neked megmondani a nyerőszámokat, ha meg tudnánk, már nem írnánk ezt a cikket. Az éppen aktuális nyerőszámokat az Eurojackpot hivatalos oldalán vagy a Szerencsejáték Zrt felületein mindig megtalálod. A nemzetközisége miatt az Eurojackpot várható főnyereménye minden héten legalább bruttó 10 millió euró, amelyet bármely ország játékosa megnyerhet, mely részt vesz a lottóban. A forintban meghatározott nyereményt az MNB árfolyama alapján határozzák meg.

TheLotter Regisztráció

Superbet üdvözlő bónusz

Akár 500 RON bónuszt kaphatsz új játékosként.

Superbet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Eurojackpot. Fotó: Robson90/Shutterstock