Három hét alatt három Milan - Napoli mérkőzést is rendeznek, ezek közül valószínűleg a BL-negyeddöntője az, amely mindkét gárdának kiemelt, míg a Serie A derbi inkább csak egy felmérő lesz. Az olasz bajnoki cím már eldőlt, jóformán csak a Milan számára fontos a találkozó. 

2023 ápr 2. 20:45 Közvetítés: UnibetBet365
Tipp: Milan büntető lapjai 2,5 alatt
Unibet
1.87

A Napoli taktikázik

A nápolyi csapat akkora előnnyel vezeti az olasz bajnokságot, hogy megteheti a trükközést is a hétvégi mérkőzésen. Nem adnak bele maximumot, Spalletti mester kipróbál pár dolgot, felméri, hogy mire képes a Milan. Ez az előnye annak, ha egy csapat egész szezonban kiemelkedik, így egy-egy kulcsmeccsen nem kell teljes erőbedobással küzdeniük, gondolhatnak a későbbi találkozóikra is.

Főleg annak fényében, hogy a Napoli kezdőjéből szinte senki sem pihent. Ellentétben a katari világbajnoksággal, ahol Osimhen és Kvaratskhelia is pihent, most mindketten fontos tagjai a válogatottjuknak (Kvaratskhelia Norvégia ellen vezeti hazáját), pont a legnehezebb időszak előtt nincs idejük regenerálódni, ahogyan a keret többi tagjának sem. Hirving Lozano Mexikóba utazott, de Frank Anguissa és Min-jae Kim is hazautazott, hogy segítsék válogatottjukat. 

Napoli Milan
Victor Osimhen (Fotó: Vincenzo Izzo/Shutterstock.com)

Az sem lenne meglepő, ha Spalletti valami unortodox húzást csinálna, például a kezdő jelentős részét pihentetné, hiszen 19 pont az előnyük a Lazióval szemben, akik azért lássuk be, reálisan nézve nem veszélyesek rájuk, még akkor sem, ha mondjuk 13-16 pont környékére csökkentenék a hátrányukat. Ettől függetlenül egy kiütéses Napoli-siker is benne van, ahogyan a Juventust is kiütötték, ugyanis képesek kihasználni a gyors támadóik révén az ellenfél gyengeségét. 

A Milannál nem biztos, hogy Ibrahimovic a jó megoldás

Amíg pár éve a svéd zseni még egy ilyen jellegű rangadót is el tudott dönteni, most már nem biztos, hogy tőle vagy a 36 éves Giroudtól kell várni a derbiken a megoldást. Becsülendő, hogy Stefano Pioli és a Milan megújult a válságstáb után, jó védekezéssel mérkőzéseket tudtak nyerni, kikerültek a gödörből, kiütötték a Tottenhamet is a BL-ből, ahonnét azóta már Antonio Conte is távozott

Napoli Milan
 Te menj oda, ő jöjjön ide! (Fotó: cristiano barni / Shutterstock.com)

A négy győzelmet azonban négy nehezebb találkozó követte, ahol nem sikerült nyernie a Milannak, legutóbb már az Udinese otthonában is kikaptak, pedig nem fért bele a botlás. Azért sem fért bele, mert túlságosan sűrű a top4-ért folytatott küzdelem a Serie A-ban. A Napoli első helye evidens, de utána a római és milánói klubok küzdenek három helyért, illetve még látótávolságon belül az Atalanta és a Juventus is, utóbbit a pontlevonás sem törte meg (fun fact: ha nincs a -15 pont, akkor jelenleg a Juventus állna a második helyen 56 ponttal, megelőzve 4 ponttal a Laziót, illetve 6 és 8 ponttal a két milánói klubot). 

Pioliék már döntöttek?

 A Milan elnöke, Paolo Scaroni elmondta, hogy Piolival elégedettek, céljaikat egyelőre teljesítették, hiszen harcban vannak a top4-ért és BL-ben továbbjutottak. Azt valószínűleg felmérték, hogy a Bajnokok Ligája végső győzelem nem realitás, viszont kis szerencsével a döntő meglehet. A jelenlegi keretnek már az is egy óriási siker lenne. A kettős terhelést viszont nem ennek a csapatnak találták ki. 

Két dolog miatt nem adunk esélyt a Milannak (pedig kéne), egyik, hogy Spallettivel szemben Pioli rendre rosszul teljesít (1 győzelem, 3 döntetlen és 9 vereség), másrészről, mert a Milan idén még nem nyert rangadót idegenben, Inter - Lazio - Chelsea trió ellen gólt sem szereztek, de ide lehet venni a Tottenham csapatát is. A támadójáték azóta se javult, így nem látjuk magunk előtt, hogy a Milan sziporkázna majd Nápolyban, viszont nem a gólokkal foglalkozunk, hanem a büntető lapokkal. Megfigyelhető, hogy összességében jól kezeli az idegenbeli vereségeket a milánói klub, nem kezdenek el feleslegesen aprítani, rendre kevés lapot kapnak. 

  • Napoli - AC Milan tipp

    Milan büntető lapjai 2,5 alatt
    Unibet
    1.87

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Fotó: cunaplus/Shutterstock