Motorbaleset, börtön, alkoholizmus. Átok lett számára a pénz.

Lottós kis Szabó nyer!

1957-ben az akkori pénzügyminiszter az Országos Takarékpénztárat bízta meg a lottó megszervezésével. Kettős céljuk volt, egyrészt növelni akarták az állami bevételeket, másrészt a lakosság hangulatát akarták javítani. Hat héttel később már meg is volt az első nyertes, Ring Sándorné, aki minden klisét kimaxolva, a család születési dátumaival nyert. Két évvel később Szabó Istvánnak is összejött a siker, nyereménye 1,24 millió forint volt. Egy újság számítása szerint ez olyan, mintha manapság 80 millió forintot nyerne.

"124 köteg piros százast, 1 millió 240 ezer forintot nyertem, amit hatalmas csinnadrattával adtak át a helyi takarékban. A nyerőszámok 19, 51, 65, 84, 89 voltak" - nyilatkozta a lottós kis Szabóként ismert 78 éves bácsi.

Pannónia motort vett elsőre

Nem rólam szól a cikk, de ültem már Pannónia motoron. Imádtam, gyönyörű jószág! Szabó István nyereménye idején 18 éves lett, mondjuk ki, milliomos lett! Ahogy felidézte, első dolga volt venni egy csicsás Pannóniát 19 ezer 900 forintért. "A pénz sorsa az lett, hogy apródonként, három-négy-öt kötegenként kihordtam a takarékból, és a ruhásszekrényemben egy kalap alatt tartottam. Amikor napokra eltűntem, és a Rigolettóban kötöttem ki Budapesten, édesanyám mindig arról tudta, hogy körülbelül hány napig leszek távol, hogy hány köteg hiányzik a kalap alól" - nyilatkozta a mórahalmi Pista bácsi a delmagyar.hu-nak.

Meglopták, bőkezű is volt

Kár ezt szépíteni, Pista bácsi fiatal volt, és mértéktelenül élvezte az életet. Volt, hogy meglopták, de az is előfordult, hogy pénzzel teli kabátját a szórakozóhelyen hagyta, és elment vécére, visszaérve pedig volt kabát, nincs kabát. De persze olyan is volt, hogy ismeretlennel kezdett el beszélgetni egy kocsmában, és végül addig társalogtak, míg meg nem hívta valamire az ismeretlent. Az is előfordult, hogy egy teljes asztaltársaság az ő vendége volt. Két év alatt minden pénzt elköltött, az eddig említett módokon, aztán olyan lejtő jött, ami tönkretette az életét.

Alkoholizmusba menekült

Nem volt más hátra, mint az alkohollal történő tompítás, és a balhék. Kezdetben egy motorbaleset, Pista bácsi elmondása szerint nem tudott bevenni egy kanyart, aminek hat hónap felfüggesztettet lett a vége. Jóban volt a rendőrkapitánnyal, ezért jogosítványát visszaszerezte, de újabb részeges balesetek következtek, végül már nem volt visszaút, jött a Csillag börtön visszaeső ittas vezetés miatt. "Az első szabadulásomat követte még tizenkettő, mind vagyon elleni bűncselekmény volt: loptam, csaltam, sikkasztottam. 24 év, 4 hónap, 20 napot töltöttem börtönben, a legszebb éveimet töltöttem rácsok mögött" - mondta a lottónyertes.

"1999. december 28-án tettem le a poharat végleg. Számomra átok volt a lottónyeremény. A sok pénz is, amiért nem dolgoztunk meg, lehet méreg, akárcsak az alkohol" - összegzett lottós kis Szabó úr.

Forrás: delmagyar.hu és tv2.hu

Felelősségteljes játék

Labdarúgás gyűjtő bónusz

Most még több bajnokságra és a Mindkét csapat szerez gólt piacra is érvényes.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org