Egy rutinos bunyós küzdhet meg hazai közegben, egy középszerű harcossal. Nagyjából így foglalhatjuk össze a UFC 283-as gála főmérkőzését, melyen azért az esélyek kiegyenlítettek. Képzetebb harcos Glover Teixeira, de az életkora jelent akkora hátrányt, hogy a bokszban erős Jamahal Hillnek is legyen esélye a győzelemre.

Brazíliába tér vissza a UFC

A különböző gálák helyszíneiben semmi érdekes nem szokott lenni, fogalmazzunk úgy, nem befolyásolják a végeredményt. Mindegy hogy melyik amerikai nagyváros arénájában püfölik egymást. Viszont amikor átlépik a határt, onnantól nemzeti bizonyítási vágy kerül képbe, különösen a brazilok esetében.

Tele van az MMA világa brazil bunyósokkal, akik a pénz miatt Amerikába mennek, és keveseknek adatik meg a lehetőség, hogy egy UFC-gála keretein belül, Brazíliában mutathassák meg magukat. Szerintem ez mindig plusz motiváció lehet, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni a küzdősportokra történő fogadás során.

Jelen esetben Glover Teixeira, a 43 éves brazil MMA-s küzdhet meg a 31 éves amerikai, Jamahal Hillel. Néhány gálát követően, Las Vegas, New York vagy épp Orlando után, tehát újra egyedi helyszínre megy a UFC. Egész pontosan Rio de Janeiróba, a Jeunesse Arenában rendezik az eseményt.

Középszerűség a rutinnal szemben

A brazil MMA-harcosoknál nagyon ritka, hogy csak állóharcban lennének jók. Valahogy az ottani sportkultúra ezt nem teszi lehetővé, ezért mindig jó földharcban. Vagy akár fogalmazhatunk úgyis, hogy abban a legjobbak, és ez alól Teixeira sem kivétel. 2012 óta a UFC tagja, voltak szép számmal földön elért sikerei, fojtásokkal többnyire.

Mindamellett hogy legutóbbi két győzelmét is hátsó fojtással hozta össze, Jan Blachowicz és Thiago Santos ellen, így is verték meg. Ez a vereség tavaly nyáron történt, Jiri Prochaczka ellen. Érdekes a meccseiben, hogy szinte mindig USA határon túli eseményen jönnek neki össze. Egy rutinos öreg rókával házal a világban a UFC?

Eközben aktuális ellenfele, Jamahal Hill mindössze 2020 óta a UFC mezőnyének a tagja. Életkorához képest meglehetősen idősen jött össze a debütálás, ami jelzi előre a hatalmas tehetség hiányát. Állóbunyós, bokszon belül az ütőereje számít nagynak, és bár szinte mindig nyer, valahogy olyan középszerűnek mondanám. Nem egy korszakos sztár az biztos, inkább ügyes iparos, aki talán pont passzol egy ilyen rutinos öreghez egy kihelyezett helyszínen.

Mire fogadjunk a Teixeira - Hill összecsapáson?

A győztesre én nem fogadnék, nagyjából kiegyenlített egyébként a kínálat. Némileg esélyesebb szorzók alapján Hill, de lehet ez csak az életkorának szól. Arra viszont látok esélyt, a brazil hazai közege miatt, hogy felspannolt lesz, és mindent belead. Hozzávesszük még, hogy stíluskülönbség is van, kiütésre alkalmas erők mindkét oldalon, és mindjárt eljuthatunk oda, hogy nem fog végigmenni ez az összecsapás. Erre sajnos meglehetősen kicsi szorzót adnak az Unibetnél, hiszen 1.19-ért szerepel a kínálatban, ezért érdemes lehet a menetek számával underezni.

január 22., vasárnap

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Fotó: A.RICARDO/Shutterstock.com