A nyári langyosban kavarászva azért vannak egész jó UFC-gálák, tehát a jó időben a focin túl is van élet fogadás terén. Ezúttal egy olyan eseményről van szó, ahol Sean Strickland és Abusupiyan Magomedov mérkőzése lenne a húzómeccs, vagy divatosan mondva headliner bunyó. Vezessük fel az összecsapást!

Strickland 14 évesen már harcolt MMA-ban

Kaliforniában nőtt fel Sean Strickland, az édesapja rendesen megkeserítette a gyerekkorát, folyton verte vagy ha épp ehhez nem volt kedve, akkor verbálisan abuzálta. Ennek aztán meg is lett az eredménye, folyton balhéba került az iskolában, ki is rúgták, szóval nem volt egyszerű gyermekkora. 14 évesen aztán a sok felgyűlt agressziót és feszültséget végre normális keretek között tudta levezetni, mikor rátalált az MMA sportágra.

A küzdősportokra történő fogadás során nagyon sokat számít az előélet, voltak már olyanok, akik hobbi szinten kezdtek bunyózni, de Strickland esetében másról számolhatunk be. Neki egyszerűen az édesapja ezt a sorsot jelölte ki, annyira bele is jött, hogy 16 évesen már profinak állt. Ezt azt jelenti, hogy a kevert harcművészetekkel már ekkor pénzt keresett, nyilván kisebb és kevésbé ismert szervezeteknél harcolva.

Debütálására a UFC-ben 2014-ben került sor, rögtön győzelemmel kezdve az új szervezetnél. Jött néhány vereség, de sikerek is voltak szép számmal, ezért aztán állandó résztvevő volt a UFC gáláin Las Vegasban. Felülmúlta az akkor agyonhypeolt Uriah Hallt, de ugyanakkor vereséget szenvedett Alex Pereirától vagy épp Jared Cannoniertől. Kicsit jó mindenben, álló és földharcban is, de nem kiemelkedő, ezért aztán nem ismered.

Magomedov ijesztő neve és hibás mérlege

Amióta feltűnt a színen Khabib Nurmagomedov, azóta minden orosz vagy épp dagesztáni harcos olyan félelmetes előítéletet kap, amire nem feltétlen szolgált rá. Abusupiyan Magomedov eddig 25 győzelmen van túl és 4 vereségen, ami egész jó mérleg, de nem az a fajta harcos, akire dagesztáni emlékeid alapján számítanál. Volt mindenféle győzelme, fojtások révén, rúgásokkal, vagy épp KO ütésekkel, tehát komplexnek mondható, de nem egy kiugró tehetség.

Több bunyója is elmaradt, szenvedett vereségeket is ütések általi kiütés által, szóval nem az a hibátlan harcos, mint például Khabib Nurmagomedov. Nem ügyetlen azért Magomedov sem, fojtásokkal, KO-ütésekkel vagy épp feszítésekkel arat győzelmeket az UFC-ben. Nem hibátlan a mérlege, ráadásul sok meccse el is maradt az elmúlt időkben. Hangzatos ellenfél, de verhető is egyben.

Strickland és Magomedov fogadási lehetőségek

Összetett meccs, egyik fél sem kiemelkedő egyik téren sem, de azért vannak KO-ütőerők. Ezért aztán az sem kizárt, hogy nem megy végig a meccs. Erre az Unibet kínálatában fogadhatunk 1.67-es szorzón, de nem igazán jó tipp. Nem lehet tudni hova fut ki a nagyjából egyenlő erőt képviselő harcosok összecsapása. Szorzók alapján Stirckland esélyesebb, sikere 1.68-ért játszható, amire simán tippelek is, mert a rutin, a technika és a komplexitás is mellette szól.

A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 június 29. 9:46 UTC.

július 02., vasárnap

Superbet üdvözlő bónusz

Akár 500 RON bónuszt kaphatsz új játékosként.

Superbet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Fotó: A.RICARDO/Shutterstock