ChatGPT

A legjobb tippek a sportfogadáshoz mesterséges intelligencia segítségével

2023 okt 17. 09:06 El Barto Szólj hozzá!

Fogadási stratégiák statisztikák statisztika ChatGPT

Ahhoz, hogy a ChatGPT-t minél hatékonyabban használhasd sportfogadásokhoz, fontos néhány dolgot figyelembe venned. Itt összegyűjtöttük az öt legjobb tippet és trükköt számodra.

  1. Magadnak kell minél több információt átadnod a ChatGPT-nek. Minél több adatot kínálsz a chatbotnak, annál jobban tud belőle információkat kinyerni.

  2. Ne használd konkrét odds összehasonlításra: Jelenleg ne használd ezt az eszközt az oddsok  összehasonlítására több iroda esetén. Műszakilag ez egyszerűen nem lehetséges, nem fér hozzá ezekhez az adatokhoz.

  3. Ellenőrizd a bot javaslatait: Minden javaslatot saját magadnak kell újra ellenőrizned. Nem ajánlott az "ötleteket" és értékeléseket további ellenőrzés nélkül követni.

  4. Határozz meg megfelelő téteket: Mindenképpen határozz meg megfelelő tétet a ChatGPT-s fogadásaidhoz. Csak kis részét tedd kockára tőkédednek, és soha ne kockáztasd a teljes egyenlegedet.

  5. Teszteld a ChatGPT-s sportfogadást fogadási bónusszal: A fogadóirodáknál számos bónusz ajánlat található. Ezeket használhatod a ChatGPT-s fogadások kockázatának csökkentésére. Ha a stratégiád nem működik, csak a bónuszt veszted el, nem saját pénzedet.

Mi is az a ChatGPT?

A ChatGPT egy olyan chatbot, amelyet az OpenAI fejlesztője mutatott be 2022-ben. A GPT rövidítés a Generative Pre-trained Transformerre utal, és a modern gépi tanulási technológiát használva kommunikál a felhasználójával szövegalapú üzeneteken keresztül. 

Az egész célja az, hogy a beszélgetés a bot és a felhasználó között minél természetesebbnek tűnjön, miközben releváns információkkal gazdagítja azt.

A ChatGPT nagy előnye az egyszerű használhatóságban rejlik. A szoftvert könnyen használhatod anélkül, hogy mélyreható számítógépes ismeretekkel rendelkeznél. Fontos azonban megjegyezni, hogy a bot csak 2021 szeptemberéig terjedő adatokhoz fér hozzá.

Sportfogadás ChatGPT-vel

A ChatGPT már megtalálta helyét a sportfogadás világában. Nem csak a fogadóirodák használnak automatizált folyamatokat és mesterséges intelligenciát, hanem egyre több sportfogadó is támaszkodik erre a toolra támogatásként.

Valójában vannak okos lehetőségek mesterséges intelligencia használatának a sportfogadásban. Például megkérdezheted a ChatGPT-t, hogy melyik klubnak jobb a statisztikája a közvetlen összehasonlításban egy másik csapattal.

Ugyancsak lekérdezheted, hogy két csapat között hogyan alakultak az utolsó közvetlen párharcok, vagy hogyan szerepelt egy csapat az elmúlt hetekben hazai mérkőzéseken. Így a történelemkönyvek és statisztikák böngészése sokkal könnyebbé válik.

Azonban a chatbot határaihoz érsz, ha aktuális adatokat szeretnél lekérdezni. Például nem tudod megtudni, hogy a klubok hogyan szerepeltek az utolsó fordulóban, vagy hogy egy játékos hány gólt szerzett azon a napon.

Miben segít a mesterséges intelligencia?

A sportfogadások ChatGPT segítségével különösen érdekesek lehetnek, ha történelmi adatokra támaszkodnál. Ilyen esetekben különböző kérdéseket tehetsz fel a chatbotnak, és megkaphatod a kívánt információkat. Néhány példa ilyen típusú kérdésekre:

  • Hányszor játszott a Real Madrid a Barcelona ellen?
  • Hányszor nyert a Fradi a Vasas ellen?
  • Ki szerezte a legtöbb gólt a Liverpool számára a 2018/19-es szezonban?
  • Melyik a Bundesliga legsikeresebb hazai csapata?
  • Átlagosan hány gól esik egy PSG meccsen?

Az ilyen kérdésekre a bot általában könnyedén válaszolhat, mivel ezek múltbeli események.

Ezeket a kérdéseket a ChatGPT jelenleg még nem tudja megválaszolni

Annak ellenére, hogy a chatbot már most széles körben felhasználható, néhány területen korlátokba ütközik. Ez mindig akkor igaz, ha aktuális adatokat vagy értékeket szeretnél megtudni.

Például nem lehet a ChatGPT-vel meghatározni egy meccs jelenlegi valószínűségeit. Ez gyakorlatilag könnyű lenne a bot számára, mivel csak a fogadóirodák odds-ait kellene tudnia. Mivel a programnak nincs hozzáférése a jelenlegi adatokhoz, ez az opció elmarad.

Emellett a ChatGPT nem képes a "jövőbe nézni". Nem tudod meghatározni, mikor játszik a hazai csapat legközelebb a vendég ellen.

Ugyanígy a bot nem tud előrejelzéseket adni a közelgő találkozókra, és így nem tud ajánlani különösen értékes tippeket.

Milyen kérdéseket nem tehetsz fel?

  • Jelenlegi valószínűségek meghatározása
  • Fogadóirodák szorzóinak összehasonlítása
  • A következő mérkőzések felsorolása
  • Egy adott meccsre vonatkozó value-bet kiválasztása
  • Előrejelzések a közelgő mérkőzésekkel kapcsolatban

Sportfogadás ChatGPT-vel: előnyök és kockázatok 

Ha a sportfogadásokhoz a ChatGPT-t használod, ennek van néhány előnye, ugyanakkor ne hagyd figyelmen kívül a lehetséges kockázatokat.

Egyértelmű előny a statisztikák és adatok gyors kiértékelése. Ezzel az eszközzel sok időt spórolhatsz meg, és akár teljesen automatizálhatod ezt a folyamatot. Gyakran felfedezhetsz tényeket, amelyek korábban ismeretlenek voltak számodra.

Emellett lehetőség van az eszköz használatára a pénzkezelés támogatásához. Így meghatározhatod, mekkora a számodra optimális tét egy fogadás esetén az aktuális tőkéddel számolva.

Az eszköz használatának kockázatai közé tartoznak a potenciális hibák, amelyek az eredeti adatokban vagy számítási folyamatokban felmerülhetnek. Egyértelmű, hogy ha a ChatGPT hibás eredeti adatokhoz fér hozzá, abból nem származik helyes információ.

ChatGP naplók a fórumon


Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

  • Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet útmutató
Unibet regisztráció
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljesen! BeGambleAware.org
hirdetés

Előzetesek