Vasárnap estébe nyúlóan egy parázs meccsre kerül sor, ahol a kiesés lehet a tét a Getafe és a Sevilla között. A feszült meccset a vb-n is botrányt okozó spanyol bíró, Mateu Lahoz vezeti, mire számíthatunk ezek után? 

2023 márc 19. 18:30 Közvetítés: UnibetBet365
Tipp: 6,5 büntető lap felett
Unibet
1.96

Balhé a Getafe meccsén

A Cádiz otthonában rendezett mérkőzésen a Getafe kezdett jobban, több helyzetük volt, egy szöglet után például két nagy lövéssel is jelentkeztek, de a hazai védők hárítottak. A Cádiz félidő végéhez közeledve egy remek középre ívelés után tudott vezetést szerezni, Sobrino okosan fejelt a hálóba. Az első félidőben végig veszélyesebb volt a Getafe, még a hosszabbításban is egy nagy lövést eresztett meg Munir, de Ledesma bravúrral hárított. 

A második félidőben aztán jött az első büntető a vendégeknek, ami véleményes volt a hazaiak szerint, de Enes Unal gólra váltotta a tizenegyest. Ezek után mindkét oldalon voltak helyzetek, majd a 80. percben megint egy büntető következett, most a Cádiz javára, amit ráadásul egy kiállítás is megelőzött. Ezzel már nem vitatkoztak a hazaiak, pedig lehet egyszerre a két büntetés sok volt a vendégeknek. 

Getafe Sevilla
Enes Ünal (Fotó: Christian Bertrand/Shutterstock.com)

Az ember és a gólhátrány ellenére a Getafe nem adta fel, kilenc mezőnyjátékossal is támadtak, végül a 102. percben kaptak egy büntetőt a botrányos találkozón. A LaLiga bírói idén nincsenek a helyzet magaslatán, amit mi sem bizonyít jobban, mint az újabb tizenegyes, amit a Getafe kapott. Itt elszakadt a cérna a hazaiaknál, lökdösték az ellenfél játékosait, a Cádiz edzője is felháborodva nyilatkozott, végül megbüntették a csapatot, több játékosukat is eltiltották, pedig nem először tévednek ellenük a bírók. 

Mennyi ereje maradt a Sevillának?

Fontos mérkőzést nyert az elmúlt fordulóban a Sevilla, mivel a szintén kiesés ellen küzdő Almériát verték 2-1-re. Ez egy tipikus hatpontos derbi volt a Sevilla szempontjából, hiszen egy esetleges vereséggel ők kerülhettek volna a 19. helyre, így viszont a középmezőnybe navigálták magukat, igaz, csak két pont választja el őket a kiesést jelentő 18. helytől. A Sevilla nincsen egyszerű helyzetben idén, erről már többször írtunk. 

Menekülniük kéne a kiesést jelentő helyektől, közben az Európa-ligában is küzdeni kell a továbbjutásért. Törökországba látogattak, ahol a Fenerbahce megtett mindent, hogy ledolgozzák a kétgólos hátrányt, de a Sevilla állta a sarat. Jorge Sampaoli egy defenzív csapatot küldött pályára, nem meglepetés tehát, hogy mindössze két kapura lövésük volt, dominálta a mérkőzést a Fenerbahce, de továbbjutniuk nem sikerült, csak 1-0-ra nyertek. 

Getafe Sevilla
Rafa Mir (Fotó: Christian Bertrand/Shutterstock.com)

Felmerülhet a kérdés, hogy mennyit vett ki a csapatból az utazás, illetve a folyamatos koncentráció az EL-visszavágón? Mert ez nem egy könnyű kis kupameccs volt, ráadásul két feszült mérkőzés közé ékelődött be a spanyol ligában. Mi viszont ezzel nem foglalkozunk, csak egyetlen dologgal: büntető lapokkal. Ki lesz a bíró? Bizony, a vb-hős Mateu Lahoz, akinek közvetlen a katari torna után volt egy botrányos katalán derbije, illetve akadt két darab egyaránt nyolc sárga lapot hozó mérkőzése is. 

Emellett azonban volt egy olyan meccs, amit büntető lapok nélkül hozott le, legutóbb pedig mindössze egyetlen sárga lapot osztott ki. Az over/under piacon így bizonytalanság uralkodik, hiszen Lahoz az a bíró, aki egyik héten kioszt 6-8 vagy 10 sárga lapot, utána meg elfelejti magával vinni a büntető lapokat. A hazai meccseket tekintve a Getafe kapja az egyik legtöbb lapot a ligában, míg idegenben ugyanez érvényes a Sevillára. Egy kiesési rangadó Lahozzal és egy vehemens argentin edzővel, illetve a másik oldalon a harmadik legtöbbet szabálytalankodó csapat. Jöhetnek a büntető lapok?

  • Getafe - Sevilla tipp

    6,5 büntető lap felett
    Unibet
    1.96

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés