Amikor Tippmixen teniszre fogadsz, akkor azt kell elődöntened, hogy melyik játékos fog nyerni. A kínálat ennyiben ki is merül. Az online fogadóirodák és a papíros kínálata között talán ezen sport téren a legnagyobb a különbség. Ehhez még hozzávehetjük az élő fogadásban rejlő lehetőségeket és a Tippmix parányi folttá válik, az egyetlen tippelési lehetőségével. Felsorolunk néhány dolgot, amikre lehetőséged nyílik, ha online fogadsz.

Szettek

Sok esetben látni olyan mérkőzést, ahol az első szett még szoros, aztán az utána következő másodikat - vagy épp harmadikat, ha három szettes - simán elveszíti az egyik játékos. Egy hasonló megfigyelés a Tippmix esetében pont semmire sem jó. Ha tegyük fel Federer játszik valakivel, akkor kapunk egy 1.05-ös szorzót és ennyi, pedig akár szoros is lehet az első szett. Az Unibet, vagy a Sportingbet még a másodvonalas mérkőzésekre is kínál első szett győztesére történő fogadást (de sorolhatnánk tovább a hasonló kínálattal rendelkező irodákat percekig). Ahogy a nevéből is adódik, ilyenkor a találkozó végeredményétől függetlenül, arra fogadunk, hogy ki nyeri meg az első szettet.

Maradunk a példánál, szoros lesz az első szett. Ez egyben azt is jelenti, hogy sok game várható, tehát valószínűleg nem lesz sima 6-0, 6-1, vagy hasonló eredmény. Az online irodák lehetőséget kínálnak nekünk arra, hogy egy nem egész határhoz viszonyítva megtippeljük, mennyi game lesz az első szettben. Ilyenkor a határhoz képest arra fogadhatunk, hogy annál több, vagy kevesebb játékot láthatunk majd a mérkőzésen. Bátrabbak azt is megtehetik, hogy az első szett pontos eredményére tippelnek. A labdarúgáshoz hasonlóan a teniszre is kínálnak hendikepes fogadást, amikor az egyik játékos elméleti előnyével, vagy hátrányával indul a találkozó. Az első szettnek ilyenkor is fontos szerepe lesz, hiszen ha arra tettük fel a pénzünk, hogy Federer -2.5-ös hendivel is nyer, akkor hoznia kell az elsőt is, a 3-0-s eredményhez.

Alatt/felett és hosszútáv

A szettek számából is profitálhat az a sportfogadó, aki igazán ismeri a tenisz világát. Ha például Nadal játszik egy gyengébb játékossal, akkor a találkozó nyertesére adott szorzó nem lesz túl csábító, hisz 1.10 körül lesz. Ennél nagyobb szorzót szeretnénk, mit tehetünk? Vagy a korábban említett szett hendikepet választhatjuk, vagy tippeljük meg a szettek számát. Ha ezzel sem érnénk be, és még inkább a részletekre szeretnénk fogadni, akkor megtehetjük, hogy a játékok (game) számára tesszük fel a pénzünket. Itt is egy nem egész határszámot adnak meg, aminél több, vagy kevesebb lehet a tippünk. Mindkét játékos által megnyert game beleszámít a fogadásba, szóval igazán sok lehetőség rejlik ebben is.

A végére hagytunk egy izgalmas dolgot, a hosszútávú fogadást. A Wimbledon előtt úgy mérjük fel a férfiak mezőnyét, hogy Federert most nem lehet megszorongatni? Az irodák többsége a nagyobb tornák előtt kijön olyan kínálattal, hogy mely játékos nyeri meg az adott tornát. Szóval tehetünk fel pénzt erre a megérzésünkre, egy hosszútávú fogadás keretében. De nem csak ilyen jellegű hosszútávra tippelhetünk. A bet365-nél például fogadhatunk arra, hogy 2015-ben Andy Murray hány Grand Slam tornát nyer meg. Ha mind a 4 nagy tornát behúzná, az 500-szoros pénzt hozna. Nyilván ez nem fog megtörténni, de látható, hogy a Tippmix kínálata messze eltörpül az online irodáké mellett!

Érdekel a tenisz? Előzeteseinket ide kattintva olvashatod!
Fórum - Tenisz fogadások