Teniszfeladás1

Teniszfeladás szabályai külföldi irodáknál

2023 márc 10. 11:11 Szólj hozzá!

Segédeszközök fogadás feldolgozása fogadás szettre William Hill

Időnként előfordul, hogy egy-egy teniszmérkőzés nem megy végig, az egyik fél feladása miatt, vagy épp sérülés is okozhatja az idő előtti befejezést. A való életben egyértelmű a képlet, aki feladja, veszít, és ezzel ellenfele győz, a sportfogadásban más a helyzet. A Tippmixpro minden megtörtént meccsrészletet próbál kiértékelni, a külföldi irodáknál vegyes a kép, de alapvetően nem a törlés a fő irányvonal náluk sem.

Unibet

Az Unibet a feladás ellenére megpróbál kiértékelni, tehát nem törlik automatikusan a fogadásokat. Az alatt/felett tippek, hendikepek egy része, illetve a szett és mérkőzés fogadások kiértékelésre kerülnek, ezen kívül pedig azok az ajánlatok nem kerülnek törlésre, amelyeknek az eredménye a játék megszakítása előtt már eldőlt, és a játék további folytatása nem vezethet más eredményre. Például az első szett győztesére fogadunk, és a mérkőzés a második szettben szakad meg. Ekkor az első szettes tippünk kiértékelésre kerül. Az irodánál a mérkőzést az nyeri, aki a következő körbe jut, de hogy a meccs nyertesére vonatkozó fogadásokat kiértékeljék, legalább egy szettnek le kell mennie.

Van itt egy apró csavar a játékok alatt/felett és hendikep fogadásoknál. Szabályzatuk szerint hozzáadnak a megszakadt meccshez annyit, amennyi a természetes rendezéshez szükséges. Sikerült elég furcsán leírniuk, hogy ők befejezik a szettet a játékosok helyett.

Például egy 4:4-nél megszakadó szett esetében 6:4 lenne az első eredmény, ami a tenisz szabályainak megfelel. Mondhatni felfelé kerekítenek, így ebben az esetben 10 játék lenne az első szabályos határ, ezért aki 9.5 felettre tette a pénzét, az nyertes fogadásnak örülhet.

Minden ennél kisebb felett határ nyertes, például a 8.5 felett, míg a 9.5-ig terjedő alatt fogadások vesztesek. Minden nagyobb alatt/felett határ 1.00-es szorzót kap, mondhatni érvénytelen lesz, mivel a szett végződhetett volna 7:5-re is, ezért nem értékelik ki a 10.5 alatt fogadást.

Bet365

Amennyiben idő előtt véget ér a teniszmeccs, akkor a bet365 néhány dolgot kiértékel, míg néhányat nem, szabályzatukban két fontos szóval kell megbarátkozni: diszkvalifikáció és visszalépés.

A legnépszerűbb fogadási típus a mérkőzés nyertese, ami diszkvalifikáció esetén kiértékelésre kerül, míg feladás esetén törlik az eseményt, tehát 1.00-es szorzóval visszakapjuk a pénzünket. Ez nem csak a mérkőzés előtti fogadásokra érvényes, hanem az élő közvetítés során megjátszott meccs győztese tippekre is.

Sokan szeretnek az egyes szettek nyertesére is pénzt feltenni, ami szintén kiértékelésre kerülhet. Ehhez az kell, hogy a szett véget érjen, vagy ahogy ők fogalmaznak, érvénytelen minden szett fogadás, csak az nem, aminél a kimenetel már adott. Például a második szettben sérülés miatt megszakad a meccs, de az első szettnek már van nyertese. Ez a szabály a szettek száma alatt/felett fogadásokra is érvényes.

A játékok száma és hendikepek terén hasonlóan járnak el, mint az Unibet. Ez a felfelé kerekítést jelenti, vagy ahogy ők fogalmazzák meg, bármilyen hagyományos és természetes eredményt könyvelnek el.

Nézzünk példát! Két nyert szettig tartó mérkőzés félbeszakad 6:4, 2:6-os állásnál. Ebben az esetben a 23,5 játék felett fogadások nyertesek, míg a 23,5 játék alatt vesztes. A harmadik szettben még egy 6:0-ás eredmény kellett volna a mérkőzés végéhez, tehát legalább 24 játékból állna a meccs, ha folytatódna. A 24,5-ös határ esetében pedig az alatt és felett fogadásokat érvénytelenítik.

William Hill

Jól összefoglalja a William Hill eljárását az iroda szabályzata, kár is bonyolítani rajta. Leírásuk így hangzik: ha egy mérkőzés elkezdődik, de nem fejeződik be, a nyertesre és a pontos eredményre kötött fogadások érvénytelenek. Azok a fogadások, amelyek esetén már kialakult a nyertes piac, érvényesek lesznek.

Ha az egyik játékost a mérkőzés vége előtt kizárják, a meccs befejezetlennek minősül. Az érvénytelen fogadások bár rosszul hangzanak, de ahogy korábban is írtuk, pénzünket ez esetben visszakapjuk, 1.00-es szorzóval.

A szettek, játékok száma, illetve a hendikepek nem úgy működnek, ahogy az Unibetnél és a bet365-nél. Teljes mérkőzésre vonatkozó szettek és játékok száma alatt és felett fogadások érvénytelenek.

Ez igaz a hendikepekre is, annyi kitétellel, hogy ha már kialakult a győztes piac, akkor kiértékelik a tippet. Egy-egy szett esetében is tehetünk fel pénzt a játékok számára, ha befejeződik a szett, akkor ezeket az alatt és felett fogadásokat kiértékelik, hiszen ahogy ők fogalmaznak, kialakult a nyertes piac.

Betclic

Kezdjük azzal, amit a Betclic töröl, ha félbeszakad egy meccs. Ilyen a mérkőzés nyertese, az összes játék száma, és a páratlan/páros játékszámra vonatkozó tippek. Az első és második szett pontos állására tett fogadások után csak akkor jár nyeremény, ha az adott szett végigment, különben érvénytelenítik a fogadást.

Azok a piacok, amik befejeződnek, kiértékelésre kerülnek. Ilyen például a szett és játék hendikep, szettek száma, első ász ütés, első szett nyertese, első nyert adogatás, tehát azok, amin már nem változtat a le nem játszott, hátralévő mérkőzésrész.

Betfair

Nem szokták szabályzatokban külön kiemelni, de a Betfair a párosokat folyton említi a félbeszakadó meccsek kapcsán. Alapvetően ez az iroda is kiértékelésre törekszik, de csak akkor, ha legalább egy szett végigment.

Aki a következő körbe jut, ahogy az életben, úgy a Betfairnél is megnyeri a mérkőzést. Nem részletezik fogadási típusonként, de azok a piacok, amiket nem befolyásolt volna a meccs maradék része, azok lezárulnak és kiértékelésre kerülnek.

Például az első szett nyertese, az első szettre vonatkozó játékok száma, de minden nem meghatározható piac érvénytelenítésre kerül, tehát a pénzünk visszajár.

Pinnacle

Egy szettes szabályt használ a Pinnacle, tehát ha már az első szett sem megy végig, akkor érvénytelenítik az összes fogadást. Második szettes feladás, vagy kizárás esetén lesz győztese a meccsnek, aki továbbjut, hiába vezetett például a feladó fél.

Ez így korrekt, a pályán is a feladó fél esik ki. Lezárul a játszma győztese és pontos eredménye fogadás is, ha végigmegy az adott játszma. A teljes mérkőzésre vonatkozó alatt-felett piacok, legyen szó akár játékok vagy épp szettek számáról, törlésre kerülnek, és a pénz visszajár. Hasonlóan járnak el a teljes meccsre vonatkozó hendikepekkel is.

Tenisz tippek


Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

  • Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet útmutató
Unibet regisztráció
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljesen! BeGambleAware.org
hirdetés

Előzetesek