A Tippmix a ’90-es évek végén jelent meg a magyar sportfogadók számára. Azóta eltelt közel 20 év, az internet - számos online fogadóirodával együtt - beköltözött az otthonainkba, de a többség mégis kitart egy elavult forma mellett. A totózok egyedi hangulata, a közösségi élmény vagy épp Tippmiksz Csabi, mind-mind a tippmix mellett szólnak, de ha az eredeti sportfogadói célunkra gondolunk, a pénz nyerésére, akkor a józan ész azt diktálja, hogy online kell fogadnunk.

Kötöttség vagy szabadság?

A legszembetűnőbb különbség a két fogadási felület között: a kötöttség. Helyesebb, ha úgy fogalmazunk, hogy a tippmix korlátozottsága össze sem hasonlítható, az online fogadás szabadságával. Két tétlap jelenik meg egy héten, az egyik hétfőn, a másik csütörtökön. Együttesen 560 eseményt kínálnak, de ezek között vannak átfedések, hiszen az első félheti kínálatba hétvégi események is kerülnek. Emellett, ha figyelembe vesszük, hogy az egyes tétlapokon vannak kiemelt események, amelyekre többféle formában (félidei eredmény, hendikep stb.) is fogadhatunk, akkor egy durva becslés után arra juthatunk, hogy körülbelül 400 eseményt kínálnak számunkra hetente.

tippmix vs bet365

A tippmix és a bet365 néhány szempont szerinti összehasonlítása.

Mindeközben a bet365-nél hetente nagyjából 3000 mérkőzés közül választhatunk, és fontos megemlíteni, hogy online fogadásnál nem csak két-három mérkőzés esetében térhetünk el a háromesélyes (H-D-V) fogadástól, hanem a kínálat nagy részénél számos fogadási típus is rendelkezésükre áll. A spanyol másodosztály például csak háromesélyes formában jelenik meg a tippmix esetében, míg a bet365-nél minden egyes meccsnél 71 különböző lehetőségünk van a fogadásra. Élből mondhatjuk azt, hogy a nagyobb kínálatban könnyebb elveszni és több fogadást helyezünk el, mint amennyit szeretnénk, a bőség zavara miatt. Erre a válasz az önkontroll mellett az, hogy ha én arra akarom feltenni a pénzem, hogy az Osasuna szerez gólt a hétvégén, akkor ezt online megtehetem, a Tippmix-nél pedig nem.

Kockázatcsökkentés

Az előző gondolatmenetet folytatva, amikor Tippmix-en fogadunk, sokkal nagyobb kockázatot kell vállalnunk. A kötöttség miatt vagy eltérünk az eredeti tippünktől, vagy valahogy át kell formálnunk háromesélyes tippelésbe. Folytassuk tovább az Osasunás példával: Abban biztosak vagyunk, hogy a derék pamplonai srácok be fognak találni a hétvégén, de a győzelmükre már nem szívesen tennénk pénzt. A tippmix válasza erre az, hogy kockáztass és vállald be a három esélyt, mert máshogy nincs is lehetőséged fogadni a találkozóra, míg a bet365-nél simán megjátszhatod az Osasuna gólját. Csak a találatra fogadsz ilyenkor, a végeredmény számodra már nem fontos.

Akár komolyabban, akár szórakozásból fogadsz, ezen érdemes elgondolkodni. Nem akarod bevállalni, hogy a Barcelona megveri a Real Madridot, de úgy gondolod, hogy kikapni semmiképp nem fognak a katalánok? Némi számolás után a papírosnál is fogadhatsz kétesélyre (tehát esetünkben, hogy a Barcelona vagy megnyeri a találkozót, vagy döntetlen lesz), de az online fogadóirodáknál ez a kínálat része. A legfontosabb kockázatcsökkentő mégsem ez, hanem az élő fogadás. Rengeteg előnyöd származhat az élőből. Kivárhatsz a fogadásoddal akár a mérkőzés 32. percéig is, és a látottak alapján teheted fel a pénzed. Másrészt, ha már fogadtál a találkozó előtt, van esélyed kiszállni egy visszafogadással.

Bónuszok

Az egyes online fogadóirodák befizetési bónuszai marketingfogások, ezt még Micimackó is tudja, de nem sokkal jobb 15 000 forinttal többel belevágni a tippelésbe? A bet365-nél ennyi a kezdő bónusz, amihez hasonlót a Tippmix-en fogadók nem kaptak, és nem is fognak kapni soha. Ne legyenek illuzóink, a Szerencsejáték Zrt. és az online fogadóiroda is egyaránt a pénzünkre utazik. Viszont, ha már pénzt invesztálunk a sportfogadásba, nem sokkal kedvezőbb számunkra, ha időközönként megkínál minket egy bónusszal a bukmékerünk? Sorozatunk következő részében azzal foglalkozunk, hogy mit nem tehetsz meg Tippmix-en, azaz milyen fogadási típusokból maradsz ki, ha nem online fogadsz.