Az okostelefonok térnyerésével a sportfogadási szokások is megváltoztak, nőtt a lehetőségek tárháza, kényelmesebbé vált tippjeink elhelyezése. Milyen változásokat hozott még az életünkbe a mobilról történő fogadás? 

A fogadóirodák szinte azonnal felismerték az okostelefonokban rejlő lehetőségeket, hiszen a mobilokon történő fogadás esetén, bárhonnan leadhatjuk tippjeinket, ha rendelkezünk internet hozzáféréssel. Nem kell besétálnunk a lottózóba vagy épp bekapcsolni a számítógépet, hiszen az okostelefonunk szinte mindig kéznél van. A fogadóirodák a kezdeti botladozások után, fokozatosan fejlesztették a mobil fogadási részleget is. Applikációk készültek telefonokra, ahonnan optimalizálva, adatforgalmat megtakarítva nézhettük meg a kínálatot, mérkőzéseket követhettünk élőben, de akár még befizetést vagy kifizetést is intézhettünk a számlánkról. 

A webes online felülethez hasonlóan, szinte minden ugyanúgy zajlott az applikációk segítségével is. Természetesen a sportfogadási kínálat is megegyezett, semmi különbség nem volt. A fogadóirodák azonban egy idő után előnyben részesítették mobilra készített weboldalak. Az applikáció hátránya, hogy le kell tölteni, telepíteni kell a telefonunkra, ami helyet foglal a tárhelyből. Az okostelefonokra optimalizált weboldalak esetében nincsen ilyen probléma, könnyen és gyorsan elérhető a felhasználói fiókunk, ahonnét ugyanúgy hozzáférhető minden egyes opció, mint a "sima" weboldalról. Sok esetben még egyszerűbb is a mobilról történő ügyintézés, hiszen a telefonunk segítségével egyből hívhatjuk is a fogadóiroda ügyfélszolgálatát, ha valami problémánk lenne. A mobilra optimalizált weboldalak letisztultabbak, olykor még gyorsabbak is, könnyedén megtalálható rajta bármi, amit keresünk az adott felületen. 

Unibet

Az Unibet okostelefonokra optimalizált weboldalán a zöld és a fehér színek dominálnak. Könnyen elérhető, hiszen az elérési mód ugyanaz, mint a PC-ről történő bejelentkezés esetében. Magyar felület fogad minket, öt kiemelt menüponttal, egyik a főoldal opció, másik az élő eseményekre, de választhatunk sportágat is, illetve ami fontosabb, hogy kereshetünk is a főmenüből egy-egy eseményre. A fogadási előzményeinket is rögtön előhívhatjuk. Gyors, könnyen kezelhető, elérhető a számlánk is, ahol be és kifizetést is intézhetünk. Tétjeinket rögtön elhelyezhetjük az általunk kiválasztott mérkőzésen, lehetőségünk van cashout opcióra is, illetve gyors kombik összeállítására is. Fontos kiemelni, hogy okostelefonról is megtekinthetőek az élő közvetítések, így ott is tudjuk követni az adott találkozót. Intézhetünk kifizetési visszafordítást is, rögtön értesít minket a felület, ha bónuszajánlat érkezett, esetleg egy friss üzenet az Unibettől. 

bet365

A bet365 is mobilra optimalizált weboldalt kínál a mobilfogadók részére. Felépítése logikus, a navigációs gombok elég nagyok ahhoz, hogy ne legyen könnyű a mellé klikkelés. A weboldal magyarul is elérhető, és meg is jegyzi ezt a beállítást. Lehetőség van számlanyitásra is, ha valaki épp mobilról szeretné bepötyögni a személyes adatait. Az oldal a nyugtató zöld és szürke színekkel dolgozik. A felső legördülő menüpont a bet365 ikonnal érhető el, ahol választhatunk a sportfogadói piac, kaszinó vagy épp az egyéb játékok közül. A bejelentkezést a Belépés-re kattintva tehetjük meg. Az oldalra belépve rögtön az élő fogadási piac kerül a képernyőnkre, ezzel is ösztökélve arra, hogy a legfrissebb ajánlatokból válogassunk. Amint beléptünk a fiókunkba, rögtön látható a főoldalon az egyenlegünk, illetve az aktuális fogadásaink is

Az egyenlegre kattintva nyílik meg a számlánk menüpontja, ahol be és kifizetést is eszközölhetünk, illetve egyéni ajánlatainkat is megtekinthetjük. Lehetőségünk van értesítést kérni a nyertes fogadásokról, illetve egy-egy sporteseményről is. A megtett fogadásainknál a cashout opciót használhatjuk, ha éppenséggel szeretnénk felvenni egy függőben lévő esemény nyereményét. Az élő fogadási részleg jól felépített, magától frissülő. Alapból a népszerűbb piacokat kínálja fel, de elérhető az összes fogadási lehetőség is. Látszik, hogy főleg erre volt kifejlesztve a mobil felület. A navigáció jól kezeli a vissza gombot is, és a felső bet365 logóra klikkelve mindig visszakerülünk a főoldalra.

Betclic

A Betclic sem maradhatott ki a mobilfogadást kínálók sorából, így egyből mobil alkalmazásként kezdték reklámozni mobil weboldalukat. A mobil oldal valóban hasonlít egy alkalmazásra, és jól is néz ki, de csak okostelefonra optimalizált weboldal, annak előnyeivel és hátrányaival.  Magyarul elérhető a piros és fehér színekben pompázó felület. A kezdőlapon vegyesen találhatóak a fogadási kínálatok, felül az érdekesebb közelgő sportesemények, lejjebb görgetve pedig az élő fogadások tárulnak elénk. Ugyanakkor az élő szekciónak van külön részlege is. A Betclic okostelefonokra optimalizált felületén is intézhetjük a számlánkkal kapcsolatos dolgokat (ki és befizetés), bónuszok is rögtön rendelkezésre állnak (ahogyan a nyomon követesük is). 

betfair

A betfair felületén a sárga és a fehér szín dominál, ugyanakkor egy "pörgős" oldalról beszélünk, ahol a kínálatok slideshow elemenként jelennek meg. Negatívum lehet, hogy csak angolul elérhető az oldal, ugyanakkor rendkívül részletes, könnyen kezelhető és gyorsan elérhető bármilyen opció. Részletes a számlahozzáférésünk, viszont kicsit lassú a különböző oldalak közötti betöltési idő. 

Pinnacle

Az oldal felülete kissé lassúnak és körülményesnek tűnhet, illetve a magyar nyelv hiánya is gondot okozhat, de van egy nagy pozitívuma a Pinnacle optimalizált felületének: a fogadási tanácsadó. Ebben hasznos cikkeket és stratégiákat olvashatunk. A Pinnacle kínálata közel sem akkora, mint az Unibeté vagy a bet365-é, szóval az élő események száma korlátozott, viszont a nagy szorzók kárpótolhatnak minket a szerényebb fogadási piacért. A számlákon ugyanúgy intézhetünk különböző folyamatokat, ahogyan az már megszokott az okostelefonokra optimalizált weboldalaktól.