Vasárnap este a Merkantil Bank Liga 8. fordulójának zárómérkőzéseként patinás klubok csapnak össze egymással. Az aktuális listavezető Győri ETO együttese a szomszédvár Haladás gárdáját látja vendégül. A két rivális alakulat egymás elleni történelme hosszú múltra tekint vissza, és bizony ezek a csörték nem igazán végződtek unalmas 0:0-ás döntetlenekkel.

2023 szept 24. 19:45

Akadnak homokszemek a Győri ETO gépezetében

A Győri ETO gárdájával idén már többször foglalkoztunk. Írásainkban rendre kiemeltük, hogy a csapat van annyira kompakt minden téren, hogy ebben az évben reális esélyekkel pályázik az élvonalbeli tagságra. Játékoskeretének minősége, financiális helyzete egyaránt kimagaslik az NB2 mezőnyéből. Ennek megfelelően a kisalföldi zöld-fehérek ha nem is magabiztosan, de egyelőre vezetik a liga tabelláját.

Labdarúgás - ETO FC Győr (NB II) - Debreceni VSC 001
A Győri ETO csapata (zöldben) jelenleg vezeti az NB2 tabelláját. (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Mindazonáltal a szezon kezdetét jellemző dominancia kissé megtörni látszik szeptember folyamán. Munoz mester legénysége ugyanis két alkalommal is vesztesen kényszerült elhagyni a játékteret. Előbb fontos rangadót veszítettek a holtversenyben velük élen álló Nyíregyháza otthonában (3:2), majd a válogatott szünetet megelőző utolsó fordulóban balszerencsés körülmények között a hosszabbításban szenvedtek vereséget a Honvéd otthonában (2:1). Igazából a két fiaskó egyáltalán nem szégyen, hiszen mindkét fél papíron a másodosztály erősebb együttesei közé tartozik, és velük abszolút partiban voltak a Rába partiak. Most a Haladás ugyan a verhető ellenfelek kategóriájába tartozik, ám a szombathelyi rivális határozottan javuló formát mutatott az utóbbi hetekben.

Felébredt év eleji álmából a Haladás csapata

Az aktuális pontvadászat első három fordulója rémálomszerűen kezdődött a Haladás számára. A szombathelyi klub vérmes reményekkel vágott neki az NB2 soron következő idényének, ám már az első játéknapon komoly pofonba szaladtak bele, amikor az újonc, eddig totálisan súlytalan BVSC gárdája 1:0-ra legyőzte őket. A sokként felérő vereséget egymásután követte még két kapituláció a Csákvár (4:2), valamint a Kozármisleny ellen (2:0). Ezek után nem ért senkit meglepetésként, hogy a klub vezetősége felhívást tett közzé, miszerint türelmet kérnek a szurkolóktól, lesz még jobb is idővel a gárda teljesítménye.

Azt kell mondanunk, hogy a szakmai háttérnek egyelőre igaza volt, hiszen az elmúlt négy körben veretlen maradt a Haladás, sőt olyan skalpot is ejtett, mint a Honvéd, akiket a fővárosban fektettek két vállra (1:2), illetve a jelenlegi második Nyíregyháza otthonában elért 1:1-es döntetlen is határozottan jó eredménynek számít. Természetesen a pocsék rajtnak köszönhetően egyelőre igencsak a tabella alsó felében helyezkedik el Aleksandar Jovic legénysége, ám ha az elmúlt öt forduló állását megtekintjük az aktuális formára vonatkozólag, akkor elmondható, hogy az előkelő 5. pozícióban lehetne a Haladás.

Az irodák a Győr magabiztos sikerét várják

Már a tabellán látható pozíciókból kiindulva egyáltalán nem meglepő tény, hogy a bukmékerek a hazai pályán szereplő ETO sikerét várják a vasárnap esti összecsapáson. A mérkőzés fogadási kínálatát megtekintve azonban a Claudiu Bumbáékra adott 1.60-as szorzó nem éppen kecsegtető opció. Bár valószínűsíthetően az első percektől kezdve támadólag lépnek fel a Haladással szemben, kérdés, vajon az ütközet végére a különbség az eredményjelzőn is tetten érhető lesz-e? Ugyan az ETO Parkban mostanáig 100%-os mérleggel rendelkezik a csapat, legutóbb péntek este az élvonalban szereplő Kecskemét hasonló körülmények között szenvedett vereséget a jóval alulértékeltebb Mezőkövesdtől. Ezen párhuzam alapján sem feltétlen ajánljuk a sima hazai győzelem behúzását. Akárcsak a Honvéd vendégeként, a most is komoly underdogként feltüntetett szombathelyiek oldalán találhatunk inkább fogadási értéket.

Inkább a gólok piacára repülünk rá

Mivel a kimeneteles piacon nem igazán szeretnénk rizikózni a Győr nyeretésével, sokkal inkább a gólok terén kötnénk fogadást az esemény kapcsán. Bízunk benne, hogy a Haladás kihasználva utóbbi hetekben nyújtott jobb periódusát, igyekszik megnehezíteni a győriek számára a három pont otthon tartását. Mi ezt legfőképpen abban látjuk eszközölhetőnek, hogy Jovic legénysége szerez találatot. Aligha lesznek képesek kihúzni a 90 percet 0:0-ás döntetlennel, így mindenképpen szükségük lenne legalább egy dugóra, hogy akár az egy pontra jók lehessenek.

A Győr oldaláról viszont alaphangon elvárjuk a találatot, hiszen - ahogy fentebb írtuk - hazai pályán igen domináns alakulat az ETO, másrészről pedig a legutóbbi, Honvéd elleni vereséget követően minden bizonnyal igyekszik minél előbb visszatérni a győzelmek ösvényére Világi Oszkár klubja. Minekután mindkét gárdától számítunk gólra, gólokra, a mindkét csapat gólt lő opció terén egész korrekt oddsot találunk az Unibet fogadóiroda kínálatában.

  • Győri ETO - Szombathelyi Haladás tipp

    mindkét csapat gólt lő
    Unibet
    1.75

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés