A

Alatt és felett (angolul: under, over)

Az egyik legnépszerűbb fogadási típus, ahogy a neve is utal rá, a mérkőzésen szerzett gólok, pontok számára tippelhetünk. Mindkét csapat találatai számítanak, amik összeadódnak. Általában nem egész határokat adnak meg az irodák, például 2.5 gól alatt vagy felett. Ezzel válik kétesélyessé a fogadás, hiszen 2.5 találat nem lesz, vagy alatta lesz a gólok száma, vagy felette. Egész határ esetén a fogadás háromesélyessé válik, alatt, fölött vagy pontosan annyi, mint a megadott határ. Az alatt/fölött fogadások alapjai

Arbitrázs (röviden arb, arbolás)

Sportfogadásban akkor beszélünk arbitrázsról, ha egy fogadási piac (pl. 1X2 vagy alatt fölött) összes kimenetelét megfogadva több irodánál biztos nyereségre tehetünk szert a mérkőzés eredményétől függetlenül. Az arbitrázs fogadások alapjai és matematikája

Ázsiai hendikep (angolul: asian handicap)

Az átlagos, európainak is nevezett hendikephez hasonló lehetőség az ázsiai hendikep, amire sok esetben AH rövidítéssel hivatkoznak. Előnyt vagy épp hátrány kap egy csapat még a találkozó megkezdése előtt, a fogadás kiértékelésénél pedig ehhez hozzáveszik a végeredményt. Elsőre nehezen érthetők lehetnek az ázsiai hendikep azon formái, amiknél a tét megosztása történik. Ezek célja, hogy egy számunkra kedvezőtlen eredménynél is kapjunk vissza pénzt.
Teljes ázsiai hendikep útmutató.

B


Befizetés (angolul: deposit)

A fogadások megkötéséhez pénzre van szükség, amit az irodánál lévő fogadási számlánk egyenlegéből vonnak le. Irodánként eltérőek a feltöltési lehetőségek, de a főbb opciók a következők: banki átutalás, bank- és hitelkártya, paysafecard, skrill, illetve neteller. A befizetési módok jelentős többsége díjmentes, az átfutási idő viszont változó. A bankkártya esetében azonnal megjelenik a pénz a fogadási számlán, míg az utalásnál több nappal kell számolni. Szintén irodánként különbözik az is, hogy az egyes befizetési opcióknál mennyi a minimálisan feltölthető összeg.

Bejelentkezés (angolul: log in)

Minden fogadóirodához először regisztrálni kell, azért hogy be tudjanak azonosítani minket. Választunk egy felhasználónevet, ehhez kapcsolódik egy számla, amit fel kell tölteni, majd az egyenlegből lehet fogadásokat kötni. Védelmi okokból jelszót is meg kell adni a regisztráció során. Bejelentkezésnél erre a fogadási számlára lépünk be, a választott felhasználónév és jelszó segítségével.

Büntetőlapok hendikep (angolul: cards handicap)

Az egyik csapat mondhatni előnnyel indul a lapok terén. Ezt az előnyt a mérkőzés végén hozzáadják a valósan begyűjtött lapokhoz, így kapjuk meg a fogadási típus eredményét.

C


Csapat büntetőlapok (angolul: Team Cards)

Kétesélyes fogadási típus, aminél alatt és felett opciók közül választhatunk. Azt kell eldönteni, hogy a kiválasztott csapat a megadott határnál több vagy kevesebb lapot kap. A határ nem egész szám, mindig 5 tizedesvégű, így lesz kétféle választási lehetőségünk.

Cash out

A cash-out vagy pénz-visszafizetési opcióval mérkőzés előtt, de akár közben is kiszállhatsz.

D


Döntetlen esetén visszajár - DNB (Draw No Bet)

Döntetlen eredmény esetén a fogadás érvénytelen és a tétünket visszakapjuk. DNB útmutató

Döntetlen esetén visszajár – első félidő (angolul: draw no bet in first half)

Hasonlóan a végeredményre vonatkozó draw no bethez, az első félidős verziónál is az történik, hogy döntetlen esetén a tétet visszakapjuk. A különbség annyi, hogy ennél a formánál a félidei állásra tippelünk.

Döntetlen esetén visszajár – második félidő (angolul: draw no bet in second half)

A második félidőben jobban teljesítő csapatra fogadunk, annyi segítséggel, hogy ha döntetlen lesz az eredmény, akkor a tétet visszakapjuk. Ebből következik, hogy kétesélyes fogadási lehetőség, valamelyik csapatra teszünk fel pénzt.

Döntetlen és mindkét csapat szerez gólt (angolul: draw and both teams to score)

A fogadási típus nevében minden benne van. Arra teszünk fel pénzt, hogy az összecsapás döntetlenre végződik, és mindkét csapat gólt szerez.

E


Egyedi fogadás (angolul: single bet)

Amikor önálló vagy más néven single fogadást kötünk, akkor egyetlen kimenetelre teszünk fel pénzt, és ha az bejön, akkor nyertünk! A várható kifizetést ebben az esetben viszonylag egyszerűen megkaphatjuk, hiszen a feltett tét és a megjátszott kimenetel szorzójának szorzata adja meg a nyeremény összegét. Amennyiben több eseményt is megjátszunk egy szelvényen, úgy már kombinált szelvényről beszélhetünk.

Első csapat X pontig (angolul: First to X points)

Néhány sportág esetén elérhető speciális fogadási opció, hogy amolyan versenyre tegyünk fel pénzt. Arra a csapatra fogadunk, amely szerintünk elsőnek éri el a megadott számú pontot a mérkőzés kezdetétől számítva.

Első gól – ha nem esik gól a tét visszajár (angolul: first goal, no goal no bet)

Kétféle választási lehetőséggel rendelkező fogadási típus, hiszen vagy a hazai, vagy a vendég csapat esetében tippelhetünk arra, hogy megszerzi az első gólt az összecsapáson.

Első félidő pontos eredménye (angolul: correct score in first half)

Az első játékrész pontos eredményét kell eltalálni. Nem könnyű számszerűen beletrafálni a félidei állásba, ezért a pontos végeredményhez hasonlóan, ezzel a fogadási lehetőséggel is jól lehet keresni, sikeres tipp esetén.

Első gól szerzője (angolul: first goal)

Arra fogadunk, hogy az adott mérkőzésen melyik játékos talál be először a hálóba. Az öngól nem számít, egyes irodák ilyen esetben a következő gólt számítják elsőnek.

Első kiosztott büntetőlap ideje (angolul: Time of First Card)

Ahogy a neve is mutatja, ezzel a fogadási típussal az első kiosztott büntetőlap idejére tippelünk. Kétesélyes típus, hiszen aközött kell dönteni, hogy a megadott perc előtt kiosztanak egy lapot, vagy sem.

Első lap – ha nincs büntetőlap, nincs fogadás (angolul: first card, no card no bet)

Arra fogadunk, hogy a pályára lépő csapatok közül melyik kapja az első lapot. Amennyiben nem oszt ki a bíró egyetlen büntetőkártyát sem, úgy a fogadás érvénytelen, tehát a pénzünk visszajár.

Eredmény az X. percben (angolul: X Minute Result)

A fogadási lehetőség neve is mutatja már, hogy mire teszünk fel pénzt. Egy mérkőzés megadott percében az éppen aktuális állásra tippelünk, tehát hogy ki van előnyben, vagy éppen döntetlenre áll-e a találkozó.

Eredmények (angolul: results)

A lezajlott mérkőzések eredményét archívumban tárolják, amiket utólag vissza tudunk keresni. Hasznos menüpont, ha kíváncsiak vagyunk egy-egy eredményre. A kutatást többféle módon könnyítik meg, keresővel, sportágválasztóval, de még dátum alapján is vissza lehet keresni mérkőzéseket. A nagyobb irodáknál az eredmény mellett statisztikákat is meg lehet tekinteni az összecsapásról.

Eredmény és mindkét csapat szerez gólt (angolul: Result and Both Team to Score)

Összevont fogadási típus, melynél a mérkőzés eredményére is tippelünk, illetve azt is bevállaljuk, hogy mindkét csapat szerez gólt. Mindkét dolognak teljesülnie kell a nyertes fogadáshoz.

Élő eredmények (angolul: live scores)

Egyes irodák eredményjelző menüponttal is rendelkeznek, ami nem az élő fogadás részlegét jelenti, hanem a mérkőzések alakulását tudjuk itt követni, bővebb fogadási kínálat nélkül. Az eredményközlő oldalakhoz hasonlóan van lehetőség kedvenc meccset választani, így nem kell az összes éppen zajló találkozót végig böngészni. Az élő eredmények menüpontnál általában nem csak az aktuális állást láthatjuk, hanem statisztikákat is nézhetünk az összecsapásról.

Élő fogadás (angolul: live bet)

Manapság elég sok mérkőzés esetében elérhető, hogy a meccs közben is kínálnak fogadási lehetőséget a fogadóirodák. Ez az élő fogadás, tehát konkrétan a meccs közben tippelhetünk. Az esetek többségében videós közvetítést is biztosít az iroda, így egy helyen nézhetjük a sporteseményt és fogadhatunk is rá. A kínálat hasonló a mérkőzés előttihez, de bizonyos események bekövetkezésére is fogadhatunk, mint például teniszben ki nyeri a következő pontot, vagy labdarúgásban melyik csapat kapja a következő sárga lapot.

Első elvesztett adogatás (First Break of Serve)

Ennél a fogadási típusnál az első breakre tehetünk fel pénzt, tehát hogy melyik adogatás fogja jelenteni az első elvesztett pontot.

Első szett nyertese (Set 1 winner)

Olyan sportágaknál, ahol egy mérkőzés szettekből áll, fogadhatunk az első szett nyertesére. Legnépszerűbb természetesen a tenisz, de más ütős sportágaknál, vagy épp a röplabdánál is tippelhetünk az első szettet megnyerő félre.

Első szett eredménye (First Set Game Score)

Szettekből álló mérkőzéseknél tehetünk fel pénzt arra, hogy az első szett eredménye mi lesz. Pontos állásra tippelünk, ami azért nem kis feladat, ennek megfelelően nagy szorzókat kínálnak.

Első szett játékok száma (First Set Total Games)

Olyan fogadási típus, melynél az első szett játékainak a számára fogadunk. Alatt és felett közül kell választani, és mivel mennyiségre tippelünk, ezért mindegyik melyik fél nyeri az első szettet.

Első szett eredménye X játék után (First Set Score After X Games)

Néhány irodánál felmerülő fogadási opció, mellyel tenisz mérkőzések részeredményeire tippelhetünk. Például, hogy az első szettben 4 vagy épp 6 játék után hogyan fog állni a mérkőzés. Pontos eredményre történő tippelés, ezért nem mindig egyszerű a dolgunk, de cserébe jól fizet.

Első szett – elsőnek éri el az X. játékot (First Set Race to X Games)

Nagyobb fogadóirodáknál felmerülő opció, aminek beszédes a neve. A két teniszező közül kell választani, hogy melyikük éri el előbb az adott számú pontot a mérkőzés során.

Egymás ellen

Lásd head to head.

Értékesít egy büntetőt (angolul: To Score a Penalty)

Csapatonként tippelhetünk arra, hogy betalálnak-e tizenegyesből. A fogadási típus párja a Kihagy egy büntetőt, ami értelemszerűen a tizenegyes kihagyására vonatkozik.

F


Felhasználónév (angolul: username)

Minden fogadóirodánál az első lépés a regisztráció, ami egy űrlap kitöltését jelenti. Megadjuk a fontosabb adatainkat, például születési dátum és email-cím, illetve ki kell találni egy felhasználónevet és jelszót is, amik a bejelentkezéshez szükségesek. Ezek hiányában nem tudunk belépni fogadószámlánkra. Ha elfelejtenénk a felhasználónevet, vagy épp a jelszót, az irodák ügyfélszolgálatát kell felkeresni.

Félidő (angolul: half time)

Az a fogadási lehetőség, aminél a félidei állásra tippelünk. A végeredményhez hasonlóan háromesélyes: hazai vezetés, döntetlen vagy épp vendég előny.

Félidő dupla esély (angolul: double chance in first half)

Olyan fogadási típus, aminél a félidei állásra tippelünk, két-két kimenetelre egyetlen fogadással. A félidő dupla esély összevont lehetőségei: 1X, X2 és az 12, ami a döntetlen nélküli opció.

Félidő/Teljes játékidő (angolul: half time/full time)

Nem csak a mérkőzés végeredményére tudunk tippelni, hanem választhatunk összetett formát is, a félidő – teljes játékidő fogadási típussal. Ahogy a neve is utal rá, a félidei állást is el kell találni, a végeredmény mellett. Többféle lehetőség van, a fordításra is tehetünk fel pénzt, például félidőben vezet a vendég csapat, de a végén a hazaiak nyernek.

Fejesből szerez gólt (angolul: to score from a header)

Ha tudod, hogy egy játékos jól fejel, és mondjuk sok szögletet, beadást vársz a csapattól, akkor jó ötlet lehet fejes gólra fogadni. Jelentősebb meccseknél adnak kínálatot fejjel szerzett gólra, érthető módon nagy szorzókkal.

Fibonacci stratégia

A Fibonacci sorozatra épülő sportfogadási stratégia, mely nagyon egyszerűen definiált: fogadj döntetlenre, és ha veszítesz, fogadj újra döntetlenre. Ismételd ezt a folyamatot, amíg végül nyersz. A téteid a Fibonacci sorozat alapján növeld.

Fogadás szettre (Set betting)

Olyan sportágaknál, ahol szettek vannak, fogadhatunk az egyes játékrészek győztesére. A mérkőzés végeredményétől függetlenül tippelünk például az első szett nyertesére.

G


Gól mindkét félidőben (angolul: goal in both halves)

Olyan fogadási típus, melynél arra teszünk fel pénzt, hogy mindkét játékrészben születik gól. A nyertes fogadáshoz lényegtelen, hogy melyik csapat szerzi a gólokat, amikből tehát legalább egy kell mindegyik félidőben.

Gólok száma az első félidőben (angolul: total goals in first half)

A gólok számára történő fogadás népszerű lehetőség. Ennél a verziónál arra tippelünk, hogy az első játékrészben hány gól születik. Az első félidős gólok számára alatt vagy felett formában fogadhatunk, mivel általában feles határt adnak, például 2.5-nél több vagy kevesebb találat lesz.

Gólok száma a második félidőben (angolul: total goals in second half)

A gólok számára történő fogadás népszerű lehetőség. Ennél a verziónál arra tippelünk, hogy a második játékrészben hány gól születik. A második félidős gólok számára alatt vagy felett formában fogadhatunk, mivel általában feles határt adnak, például 2.5-nél több vagy kevesebb találat lesz.

Gólpasszt ad (angolul: to give an assist)

Ahogy a neve is mutatja, ennél a fogadási típusnál arra teszünk fel pénzt, hogy a kiválasztott játékos gólpasszt ad a mérkőzés során. Ez inkább mellékkínálat, tehát csak néhány focista esetében adnak erre szorzókat.

Gólt szerez és gólpasszt ad (angolul: to score and give an assist)

Összevont fogadási opció, amivel arra teszünk fel pénzt, hogy a kiválasztott játékos nem csak hogy gólpasszt ad a mérkőzés során, de még ő is betalál az ellenfél hálójába.

H


Határ

Alatt/fölött fogadások esetén alkalmazott ponthatár, mely lehet egész szám (pl. 3 gól), vagy tört szám (2.5). Egész szám esetén három kimenetel lehetséges (alatt, fölött, és pontosan annyi), tört szám esetén csak két kimenetel lehet (vagy kevesebb, vagy több).

Hazai csapat egy gólos hátrányból nyer (angolul: home team to win after being a goal behind)

Fordításra is lehet tippelni, ami persze a pályán nem sokszor történik meg, ezért jó szorzókat lehet fogni. A választott kimenetel lehet nem is, amivel arra tippelünk, hogy a fordítás nem jön össze a hazaiaknak.

Hazai csapat szerzi az első gólt és nyer (angolul: home team to score first and win the match)

Önmagáért beszél a fogadási típus neve, azt játsszuk meg, hogy a hazai környezetben fellépő csapat talál be először a meccsen. Utána akár hátrányba is kerülhet, de a fogadás sikerességéhez a meccs végére nyernie kell, amennyiben az igen opciót választjuk. Van nem lehetőség, amivel az ellentétes kimenetelt játsszuk meg.

Hazai csapat nyer és mindkét csapat szerez gólt (angolul: home team to win and both teams to score)

Beszédes a fogadási típus neve, amivel arra teszünk fel pénzt, hogy a hazai környezetben pályára lépő csapat megnyeri a találkozót, eközben pedig mindkét fél, tehát a vendégek is gólt szereznek.

Hazai csapat nyeri mindkét félidőt (angolul: home team to win both halves)

Kétesélyes fogadási opció, melynél igenre vagy nemre tippelhetünk. Ha azt választjuk, hogy mindkét félidőt megnyeri a hazai csapat, akkor nem elég, hogy a félidőben vezet az otthon játszó fél, a második félidőben is több gólt kell szereznie, mint az ellenfél.

Hazai csapat gólt szerez mindkét félidőben (angolul: home team to score in both halves)

Arra tippelünk ezzel a fogadási típussal, hogy a hazai környezetben pályára lépő csapat mindkét félidőben betalál az ellenfél hálójába. Ha csak az egyik félidőben szerez gólt a hazai csapat, fogadásunk vesztes lesz.

Hazai csapat úgy nyer, hogy nem kap gólt (angolul: home team to win to nil)

Fogadhatunk arra, hogy a hazaiak úgy győznek a meccsen, hogy egyetlen gólt sem kapnak az ellenféltől. Kétesélyes fogadási opció, hiszen arra is tehetünk fel pénzt, hogy nem így történik majd, tehát kapnak legalább egy gólt.

Hazai csapat szerez gólt az első félidőben (angolul: home team to score in first half)

Ahogy a neve is mutatja, arra tippelünk, hogy a hazai pályán játszó csapat betalál az ellenfél hálójába az első félidőben. A második játékrész eseményeitől és a vendégek góljaitól független fogadási lehetőség.

Hazai csapat szerez gólt a második félidőben (angolul: home team to score in second half)

Az első félidő eseményeitől független fogadási forma, amivel arra teszünk fel pénzt, hogy a hazai csapat szerez gólt a második játékrészben.

Hazai csapat szerez gólt büntetőből (angolul: home team to score from a penalty)

Akkor nyerünk ezzel a fogadási lehetőséggel, amennyiben a hazai környezetben játszó csapatnak büntetőt ítélnek meg, és azt értékesíti is. Idegesítő lesz, de ha kimarad a büntető, akkor fogadásunk vesztes lesz.

Hazai csapat piros lapot kap (angolul: home team given a red card)

Ahogy a neve is mutatja, arra fogadunk, hogy a mérkőzés során a hazai csapatból kiállítanak valakit. Kétesélyes fogadás, hiszen arra is tehetünk fel pénzt, hogy nem kap pirosat egyetlen hazai játékos sem.

Head to head

A head to head főleg motorsportoknál vagy más több résztvevővel rendelkező sportágnál használatos fogadási tipus, melynél két kiválasztott játékos egymáshoz viszonyitott eredményére fogadhatsz. 

Hendikep – európai (angolul: handicap)

Amikor a mérkőzés egyik résztvevőjének előnyt, vagy épp hátrányt adnak a kezdősípszó előtt, akkor beszélhetünk hendikep fogadásról. Például egy Barcelona – Betis összecsapásnál a vendégek plusz egy gólról indulnak: Betis +1-es hendi. Ebben az esetben, ha a Barcelonára fogadunk, akkor legalább két góllal kell nyernie a katalán csapatnak.

A hendikep határok lehetnek egész (európai hendikep), vagy tört számok is (ázsiai hendikep), utóbbi esetében kétesélyes lesz a fogadás (valamelyik csapat nyer a nem egész, például 1.5-ös gólelőnyt beszámítva), míg egész határoknál a döntetlen lehetősége is felmerül (az előbbi példánál maradva, a Barcelona 1:0-s győzelme esetén is ez történik).

Hosszabbításra kerül sor (angolul: To go into Overtime)

Olyan sportágaknál, ahol van lehetőség hosszabbításra, fogadhatunk arra, hogy a felek rendes játékidőben nem jutnak döntésre, ezért hosszabbításra kerül sor. Ez lényegében döntetlenre fogadás, hiszen ez az eredmény kell az extra játékidőhöz egy mérkőzésen.

Hosszú távú fogadás (angolul: long term, outright)

Ahogy a neve is utal rá, nem egyetlen mérkőzésre tippelünk, hanem egy adott sportesemény, liga, bajnokság későbbi szakaszára. Ez a hosszú táv jelenthet heteket, hónapokat, de akár éveket is. Többnyire az adott bajnokság nyertesére, legjobb vagy épp legeredményesebb játékosára fogadhatunk ilyen módon. Például melyik ország nyeri a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokságot vagy ki lesz a torna gólkirálya.

J


Játékos asszisztok (angolul: Players assists)

Kosárlabdában az eredmény, illetve csapatok teljesítménye mellett tehetünk fel pénzt a pályára lépő játékosok különböző mutatóira is. Fogadhatunk például arra, hogy mennyi asszisztjuk lesz a mérkőzés során.

Játékos blokkolások (angolul: Players blocks)

Kosárlabdában nem csak a csapatokra, hanem játékosok teljesítménymutatóira is fogadhatunk. Például tehetünk fel pénzt a blokkolásra, ami egy védekező mozdulatot jelent. A dobó játékost akadályozza meg a dobásban.

Játékos dupla dupla (angolul: To record a triple-double)

Kosárlabdában a mérkőzés alakulása és csapatok teljesítménye mellett, a játékosokra is tehetünk fel pénzt. Tippelhetünk például arra, hogy a kiválasztott játékos dupla duplát ér el, ami azt jelenti, hogy két teljesítménymutatóban, statisztikai kategóriában is kétszámjegyű eredményt hoz a meccs alatt.

Játékos hárompontosok (angolul: Players 3-point)

Kosárlabdában fogadhatunk arra, hogy egyes játékosok hány hárompontost dobnak a mérkőzés során. Csapatának teljesítménye, illetve a mérkőzés végeredményének alakulása lényegtelen a fogadás szempontjából.

Játékos lapot kap (angolul: to get a card)

Olyan fogadási lehetőség, melynél a játékosokat listába szedik, és tippelhetünk rá, melyikük kap sárga lapot a mérkőzés során. Fogadásunk akkor lesz nyertes, ha a választott játékosnak felmutatja a bíró lapot.

Játékos lepattanók (angolul: Players rebounds)

Kosárlabdában fogadhatunk arra, hogy egyes játékosok hány lepattanót szereznek a mérkőzés során. A gyűrűről és palánkról visszaeső labdát, amelyik játékos megszerzi, az gyűjti be a lepattanót.

Játékok száma (Total games)

Tenisz mérkőzés kapcsán fogadhatunk arra, egy mérkőzésen mennyi játék lesz. Nem egész határokat adnak meg, ez azt jelenti, hogy két lehetőség közül választhatunk. A megadott határhoz képest választhatunk alatt vagy felett opciót.

Játékos pontjai (angolul: Players points)

Kosárlabdában fogadhatunk arra, hogy egyes játékosok hány pontot szereznek a mérkőzés során. Ennél a típusnál a játékos teljesítménye számít csak, mindegy, hogy csapata végül elveszti, vagy megnyeri a meccset.

Játékos piros lapot kap (angolul: to get a red card)

Ahogy neve is utal rá, arra teszünk fel pénzt ezzel a fogadási opcióval, hogy a választott játékost kiállítják a mérkőzés során. Ha csak sárga lappal gazdagodik a találkozó során, akkor a fogadásunk vesztes lesz.

Játékos tripa dupla (angolul: To record a double-double)

Kosárlabdában a mérkőzés alakulása és csapatok teljesítménye mellett, a játékosokra is tehetünk fel pénzt. Tippelhetünk például arra, hogy a kiválasztott játékos tripla duplát ér el, ami azt jelenti, hogy három teljesítménymutatóban, statisztikai kategóriában is kétszámjegyű eredményt hoz a meccs alatt.

Játékos turnoverek (angolul: Players turnovers)

Kosárlabdában nem csak a csapatokra, hanem játékosok teljesítménymutatóira is fogadhatunk. Ilyen például a turnover, ami a labda elvesztését jelenti, az ellenfél ellopja, vagy épp szabálysértés miatt veszti el a játékos.

Jelszó (angolul: password)

A fogadóirodába történő regisztráció során személyes adataink mellett felhasználónevet és jelszót is választani kell. Erre azért van szükség, hogy be tudjanak azonosítani minket, illetve hogy megvédjük fogadási egyenlegünket, tehát a pénzünket. A bejelentkezés során a felhasználónévre és a jelszóra lesz szükség, amit ha elfelejtenénk, kérhetünk emlékeztetőt email-címünkre, de az iroda ügyfélszolgálatát is felkereshetjük.

K


Kelly kritérium

Egy fogadási stratégia és rendszer egyben, melyet hosszú távon szoktak használni. Lóverseny fogadásokra népszerű, de sikeresen alkalmazható bármilyen sportágra, ha felépítjük hozzá a megfelelő adatbázisunkat és betartjuk a stratégia lépéseit. Kelly kritérium útmutató és kalkulátor.

Kifizetés (angolul: withdrawal)

A nyeremény felvételének folyamata a kifizetés, tehát amikor a fogadóirodánál lévő számlánkról pénzt veszünk fel. Többségében a befizetés módja meghatározza a kifizetést is, hiszen ugyanolyan módon tudunk kifizetést kezdeményezni, ahogy a számla feltöltését is elvégeztük. Ha például internetes pénztárcát használtunk befizetésre, akkor a pénzfelvételnél is ez a lehetőség lesz elérhető a legtöbb irodánál. A kifizetésnek lehet díja, ezt mindig érdemes előre megnézni.

Kihagy egy büntetőt (angolul: To Miss a Penalty)

Csapatonként tippelhetünk arra, hogy kihagynak tizenegyest a mérkőzés során. A fogadási típus párja az Értékesít egy büntetőt, ami értelemszerűen a tizenegyes belövésére vonatkozik.

Kijelentkezés (angolul: log out)

A fogadás megkezdéséhez először be kell jelentkezni a regisztráció során megadott felhasználónevünk és jelszavunk segítségével, majd amikor már nem akarunk több fogadást kötni, érdemes kijelentkezni a felhasználói fiókból. Erre azért van szükség, hogy mások ne tudják használni a nyitva maradt számlánkat.

Kombinált fogadás, kötésben fogadás, gyűjtő fogadás (angolul: multi bet)

Amikor nem csak egyetlen fogadási kimenetelre fogadunk, hanem több eseményt is elhelyezünk a szelvényen, akkor kombinált fogadást kötünk, vagy ahogy tippmixes nyelven hívják, kötésben fogadunk. Alapesetben minden tippünknek be kell jönnie, hogy nyerhessünk, de vannak speciális kombik is, melyeknél nem feltétlenül kell minden tippnek nyertesnek lennie. Ilyen például a Canadian, Goliath, Heinz, Lucky 15, Lucky 31, Lucky 63, Patent, Super Heinz, Trixie, vagy épp a Yankee. Részletes leírás a kombinációkról.

Körfogadás (Round betting)

Az irodáknál úgyis szerepel ez az opció, hogy fogadás körökre, ami a küzdősportok fogadásainál, a meccsek meneteire vonatkozik. Nem arra teszünk fel pénzt, hogy melyik menetben ér véget a meccs, hanem az egyes menetek győztesét tippelhetjük meg. A pontozók bírók agyába kell látnunk, nem egyszerű feladat.

L


Lapok száma (angolul: total cards)

Fogadási lehetőség a mérkőzésen kiosztott lapok számára. A sárga és a piros is számít, mivel mennyiségre fogadunk. Általában nem egész határt adnak meg, így kétesélyes fogadási lehetőség.

Labouchére-stratégia

Progresszív tétnövelős sportfogadási stratégia. Elméletileg szép, de a gyakorlatban nem praktikus, akár a többi progresszív stratégia. A Labouchére-stratégia bemutatása.

Legalább egy lövés kapufa lesz, amiből nem lesz gól (angolul: to have at least one shot which hits the post or crossbar)

Összetett tippelési lehetőség, amivel leginkább kiemelt meccseknél találkozhatunk. Beszédes a neve, különösebb magyarázatra nem is szorul. Akkor nyerünk, ha kiválasztott játékos legalább egyszer eltalálja a kapufát úgy, hogy utána nem pattan be a hálóba a labda.

Legalább két gólpasszt ad (angolul: to give at least 2 assists)

Olyan fogadási lehetőség, melynél a választott játékosnak legalább két gólpasszt kell adnia, hogy a tippünk nyertes legyen. Többnyire csak mellékkínálat, tehát nem érhető el minden játékos esetében.

Legalább két gólt szerez (angolul: to score at least 2 goals)

Olyan fogadási lehetőség, melynél a választott játékosnak legalább két gólt kell szereznie, hogy a tippünk nyertes legyen. Többnyire csak mellékkínálat, tehát nem érhető el minden játékos esetében.

Legalább három gólt szerez (angolul: to score at least 3 goals)

Ha szeretnél tippelni mesterhármasra, némely kiemelt mérkőzés esetében adnak erre is szorzókat. Az ilyen kínálatoknál nem szerepel minden játékos, többnyire csak arra fogadhatunk, akinek valamiféle esélye is van három gólt szerezni a mérkőzésen.

Legalább négy gólt szerez (angolul: to score at least 4 goals)

Extrém eset, hogy egy játékos négyszer is betalál egy mérkőzésen. Egyes irodák a nagyobb meccsekre kínálnak erre fogadási lehetőséget, nyilván nem kicsi szorzóért.

Legtöbb büntetőlap (angolul: most cards)

Arra fogadunk, hogy melyik csapat kapja a több lapot a mérkőzés során. Háromesélyes fogadási típus, mert fennáll a döntetlen lehetősége is, amennyiben a bíró mindkét félnek ugyanannyi lapot mutat a találkozó alatt.

Legtöbb pontos félidő (angolul: Highest Scoring Half)

Pontra játszott sportágaknál egyes irodák kínálnak lehetőséget a félidei teljesítményekre is. Ilyen például a legtöbb pontos félidő típus is, aminél értelemszerűen arra tippelünk, hogy a csapatok melyik félidőben szereznek több pontot. A mérkőzés félidei vagy épp végeredménye, tehát hogy ki nyer, fogadásunk szempontjából nem számít.

Legtöbb pontos negyed (angolul: Highest Scoring Quarter)

Pontra játszott sportágaknál, ahol a teljes játékidő negyedekből áll, egyes irodák kínálnak lehetőséget a negyedekre történő fogadásra is. Ilyen például a legtöbb pontos negyed típus is, aminél értelemszerűen arra tippelünk, hogy a csapatok melyik negyedben szereznek több pontot. A mérkőzés negyedvégi, félidei vagy épp végeredménye, tehát hogy ki nyer, fogadásunk szempontjából nem számít.

Legtöbb szögletrúgás (angolul: most corners)

A szögletrúgásokra úgyis fogadhatunk, hogy melyik csapat végez el többet. Ez a fogadási forma lehet háromesélyes kimenetelű, tehát az egyik félnek jön össze több sarokrúgás vagy épp egyenlő számú szögletet végeznek el.

M


Martingale-módszer vagy stratégia

Tétnövelős stratégia, melyet leginkább döntetlen fogadásokra szoktak alkalmazni. A Martingale stratégia részletes bemutatása.

Második félidő dupla esély (angolul: double chance in second half)

A második játékrész eredményére tippelünk, összevont kimeneteleken keresztül. Ez azt jelenti például, hogy egyszerre teszünk fel pénzt az egyik csapatra és a döntetlenre is. A második félidő dupla esélyes formái: 1X, X2 és 12, tehát döntetlen nélküli lehetőség.

Második félidő pontos eredménye (angolul: correct score in second half)

A második játékrész pontos eredményét kell eltalálni. Nem könnyű számszerűen beletrafálni, hogyan alakul a második félidő, ezért a pontos végeredményhez hasonlóan, ezzel a fogadási lehetőséggel is jól lehet keresni, sikeres tipp esetén.

Második szett nyertese (Set 2 winner)

Olyan sportágaknál, ahol egy mérkőzés szettekből áll, fogadhatunk a második szett nyertesére. Több ilyen sport is van, legnépszerűbb a tenisz, de ott van például a röplabda is.

Melyik menetben ér véget a mérkőzés (What round will fight end)

Küzdősportok terén fogadhatunk arra, hogy az összecsapás melyik menetben ér véget. Igazán profinak kell hozzá lenni, hogy a pontos menetet eltaláljuk, mindenesetre van lehetőségünk erre is tippelni a fogadóirodáknál.

Mérkőzés nyertese hosszabbítással (angolul: Including Overtime)

Olyan sportágak esetén, ahol hosszabbításra van lehetőség, például kosárlabda, jégkorong, ott fogadhatunk úgy is a végeredményre, hogy hosszabbítás is számítson, tehát rendes játékidős döntetlennél ne bukjuk el a fogadást. Ha hosszabbításra kerül sor, akkor még mindig él a tippünk, és ha a kiválasztott csapat nyeri a túlórát, mi is nyerünk.

Mérkőzés győztese és összpontszám hosszabbítással (angolul: Match Winner and Total Points Including Overtime)

Pontra játszott sportágaknál egy összevont fogadási típus, amit a neve is egyértelművé tesz. Arra teszünk fel pénzt, hogy melyik fél nyeri a mérkőzést, emellett pedig arra is tippelünk, hogy a meccs során a két csapat mennyi pontot szerez összesen.

Mindkét csapat szerez gólt (angolul: both teams to score – BTTS)

Két kimenetelű fogadási lehetőség, melynél Igenre, vagy Nemre tippelhetünk. Amennyiben az Igen opció mellett döntünk, arra fogadunk, hogy a mérkőzésen mindkét fél gólt szerez. A másik esetben csak az egyik csapat találhat be, ha nyerni szeretnénk. Bizonyos irodákban elérhető az is, hogy a mindkét csapat szerez gólt opciót külön félidőnként játsszuk meg.

Mindkét csapat szerez gólt mindkét félidőben (angolul: both teams to score in both halves)

Összesen négy találatra van szükség ehhez a fogadási típushoz, hiszen mindkét csapatnak, mindkét félidőben gólt kell szereznie. Ha csak egy félidő is kimarad valamelyik csapatnál, fogadásunk vesztes lesz.

Mindkét csapat szerez gólt az első félidőben (angolul: both teams to score in first half)

A fogadási típus nevéből már látszik, hogy mire tippelünk. A fogadás sikerességéhez mindkét csapatnak gólt szereznie az első félidőben. A második félidő eseményeitől függetlenül, csak az első játékrész történései számítanak.

Mindkét csapat szerez gólt a második félidőben (angolul: both team to score in second half)

A fogadási típus nevéből már látszik, hogy mire tippelünk. A fogadás sikerességéhez mindkét csapatnak gólt szereznie a második félidőben. Az első félidő eseményeitől függetlenül, csak a második játékrész történései számítanak.

Money Line

A money line kosárlabdánál és más amerikai sportágaknál a győztesre fogadhatsz. 

N


Negyed fogadások (angolul: Quarter bets)

Olyan sportágaknál, amiknek teljes játékideje negyedekre oszlik, tehetünk fel pénzt a negyedek eseményeire. Például tippelhetünk a negyed során elért pontokra, vagy épp fogadhatunk arra is, hogy a negyedet melyik csapat nyeri, a teljes mérkőzés alakulásától függetlenül.

Nem szerez gólt (angolul: not to score)

Nem érhető el minden játékos esetében, hiszen a csapatok focistáinak jelentős része nem valószínű, hogy gólt fog szerezni. Azok a játékosok, aki nagy eséllyel gólt szereznek, náluk időnként kikerülhet olyan opció, hogy nem fognak betalálni az ellenfél hálójába.

Nyerési módszer (Winning method)

Furcsán hangzik a nyerési módszer megnevezés, mellyel arra tippelhetünk, hogy milyen módon ér véget az összecsapás. Kiütés, pontozás, kedvünkre választhatunk az opciók közül.

O


Odds

Lásd Szorzó

Over

Lásd alatt/felett.

Öngól (angolul: Own Goal)

Arra is fogadhatunk, hogy valamelyik csapat a saját kapuba talál be, tehát öngólt szerez. Az öngólos fogadás általában Igen és Nem opciós, tehát mindkét csapatra vonatkozik, mindegy melyik fél hozza össze az öngólt. Időnként pedig akár csapatokra lebontva is tippelhetünk öngólra.

Összes büntetőlap hazai csapatnál (angolul: total cards by home team)

A hazai csapat által begyűjtött lapok számára fogadunk ennél a típusnál. Ahogy a neve is mutatja, a teljes találkozó alatt kapott büntetőkártyák számára tippelünk, általában nem egész határhoz képest, így lesz kétesélyes. Például 3.5 lapnál több vagy kevesebb.

Összes büntetőlap vendég csapatnál (angolul: total cardy by away team)

A vendég csapat által begyűjtött lapok számára fogadunk ennél a típusnál. Ahogy a neve is mutatja, a teljes találkozó alatt kapott büntetőkártyák számára tippelünk, általában nem egész határhoz képest, így lesz kétesélyes. Például 4.5 lapnál több vagy kevesebb.

Összes menet (Total Rounds)

Ezt a fogadási típust úgyis megtalálhatjuk, hogy menetek száma. Küzdősportoknál tehetünk fel pénzt arra, hogy a választott összecsapás hány menetig fog tartani. Alatt és felett formában tippelhetünk, tehát a megadott határnál tovább, vagy épp kevesebb ideig küzdenek egymással a bokszolok. Nem egész számúak a határok, ezért két kimenetel választható az egyes határok kapcsán.

Összes Tie break (Total number of Tie Breaks)

Tenisz mérkőzéseknél, ha mindkét fél 6-6 játékot nyer egy szettben, akkor rövidített játék, azaz tie-break következik. A nagyobb irodáknál fogadhatunk rá, hogy hányszor lesz tie-break a meccs során.

P


Páros/páratlan (angolul: even/odd)

Kaszinós fogadási típus, majdnem olyan, mint a piros és fekete a rulettnél. A neve is mutatja, hogy a mérkőzés góljainak, pontjainak számára tippelünk, hogy páros vagy páratlan lesz. Sokakban felmerülhet a kérdés, mi történik 0:0 esetén. A rulettnél ez egy külön szín, a zöld, viszont fogadásban a matematika érvényesül, a nulla páros szám.

Piros lap (angolul: red card given)

Egyszerű fogadási lehetőség, melynél arra tippelünk, hogy a bíró felmutatja-e a piros lapot a mérkőzés során legalább egyszer. Kétesélyes fogadási típus, hiszen vagy lesz kiállítás, vagy nem.

Pontos eredmény (angolul: correct score)

Arra tippelünk, hogy mi lesz a pontos végeredmény a találkozón. Csak akkor nyerünk, ha hibátlanul eltaláljuk, ellenkező esetben elveszítjük a tétet.

Poisson-eloszlás

A Poisson-eloszlás egy matematikai fogalom, amely az átlagok középértékének az eloszláson belüli változó kimenetek valószínűségére való lefordítására szolgál. Sportfogadó stratégiát is építettek a Poisson-eloszlásra, mellyel a korábbi eredmények alapján meg lehet próbálni előrejelezni egy esemény valószínűségét. Állandó számításokat igényel, de ezt kalkulátorokkal egyszerűen megoldhatjuk manapság.

R


Race to ... points

Arra fogadhatunk, hogy melyik csapat éri el előbb a határként megadott pontszámot.

S


Scorecast

Összevont fogadási lehetőség, amivel két dolgot tippelünk meg egyszerre: a kiválasztott játékos szerzi az első gólt, illetve a mérkőzés pontos végeredményét is el kell döntenünk. Mivel két speciális dologra egyszerre tippelünk, ezért igazán szép szorzókat lehet összehozni, ha jól ráérzünk a mérkőzésre.

Spread

A spread tulajdonképpen az ázsiai hendikep amerikai változata.

Statisztikák (angolul: statistics)

A fogadás megkönnyítéséhez egyes irodák rendelkeznek statisztikai menüponttal, amik jobb esetben sokféle számot tartalmaznak. Alapvető adatok mellett, mint például bajnoki táblázatok, formák, vagy épp gólátlag, manapság már részletes statisztikák is elérhetőek. Többek között ilyen a kapura lövések, szabálytalanságok, gólhelyzetek száma, kirúgások, védések vagy épp bedobások mennyisége.

Surebet

Biztos fogadást jelent, az arbitrázs fogadásokat szokták surebeteknek nevezni.

Szorzó (angolul: odds)

Minden fogadási kimenetelnek van nyereményszorzója, oddsa, amely valójában egy esélyszázalékot tükröz, arra az esetre, hogy az adott kimenetel megvalósul (például nyer a hazai csapat). Amennyiben bejön a fogadásunk, akkor a nyereményt úgy kapjuk meg, hogy a feltett tétet összeszorozzuk a szorzóval (decimális szorzó esetén, más szorzóformátumokról itt olvashatsz). Ha több eseményt is megjátszunk egy szelvényen, akkor mindegyik külön szorzóval rendelkezik, ezek szorzata adja meg az össz szorzót, vagy ahogy sok helyen hívják, eredő oddsot. Amennyiben mélyebben érdekel a szorzók háttere, a következő cikket is ajánljuk a témában, melyben bemutatjuk hogyan jönnek létre a szorzók a fogadóirodáknál.

Számla (angolul: account)

A fogadáshoz elengedhetetlen egy ingyenes számla nyitása a választott irodánál, ami a regisztrációval jön létre. Erre a számlára kell pénzt feltölteni, hogy fogadni tudjunk, illetve ha jól alakulnak a tippek, akkor kifizetést is kezdeményezhetünk az egyenlegből. A számla létrehozásánál email-címre, személyes adatokra van szükség, emellett választani kell felhasználónevet és jelszót, ezek beírásával történik a bejelentkezés.

Szerez gólt (angolul: to score)

Fogadhatunk minden játékos esetében arra, hogy legalább egyszer betalál. A szerez gólt opciót általában ott találjuk, ahol az első és utolsó gólszerzőre is tippelhetünk. Fontos szabály, hogy az öngól nem számít ennél a fogadási típusnál.

Szerzett gól 0:00 – 14:59 között (angolul: goal scored 0:00 – 14:59)

Olyan fogadási típus, melynél arra tippelünk, hogy az első negyedórában lesz gól. Az mindegy, hogy melyik csapat talál be, viszont az időpontnál már egyetlen másodperc is számít, így a 15. perces gól vesztes fogadást jelent. Az irodák a mérkőzések hivatalos oldalán nézik az időpontot.

Szerzett gól 0:00 – 29:59 között (angolul: goal scored 0:00 – 29:59)

Olyan fogadási típus, melynél arra tippelünk, hogy az első félórában lesz gól. Az mindegy, hogy melyik csapat talál be, viszont az időpontnál már egyetlen másodperc is számít, így a 30. perces gól vesztes fogadást jelent. Az irodák a mérkőzések hivatalos oldalán nézik az időpontot.

Szettek száma (Total sets)

Olyan sportágaknál, ahol szettek vannak, fogadhatunk ezek számára. Ilyen például a tenisz vagy épp a röplabda is. Nem egész számú határok vannak, ezért kétesélyessé válik ez a fogadási opció: alatt és felett között kell dönteni.

Szett hendikeppel (Set handicap)

Ennél a fogadási típusnál az egyik csapat szett előnnyel vagy épp hátránnyal indul, ami egy nem egész számú pluszt jelent, például plusz 1.5 szett. Ezt a hendikepet a mérkőzés végeredményéhez hozzáadják, így kapjuk meg a fogadásunk eredményét.

Szögletrúgások száma (angolul: total corners)

Manapság a sarokrúgások számára is fogadhatunk. Általában feles határt adnak meg, ezért lesz kétesélyes a fogadás, tehát alatt vagy felett opcióra tehetünk fel pénzt. Például 8.5-nél több vagy kevesebb szögletet végeznek el a csapatok.

Szögletrúgások száma a hazai csapatnál (angolul: total corners by home team)

Csapatok által elvégzett szögletek számára is tippelhetünk, ilyen például a hazaiak által elvégzett sarokrúgások száma. Alatt és felett opciók vannak általában, mivel feles határt adnak meg. Az ellenfél szögleteitől független fogadási lehetőség.

Szögletrúgások száma a vendég csapatnál (angolul: total corners by away team)

Csapatok által elvégzett szögletek számára is tippelhetünk, ilyen például a vendégek által elvégzett sarokrúgások száma. Alatt és felett opciók vannak általában, mivel feles határt adnak meg. Az ellenfél szögleteitől független fogadási lehetőség.

Szögletrúgások száma első félidőben (angolul: total corners in first half)

Ahogy a neve is utal rá, ennél a fogadási formánál arra teszünk fel pénzt, hogy mennyi szögletet végeznek el a csapatok az első félidőben, a második játékrésztől függetlenül.

Szögletrúgások száma második félidőben (angolul: total corners in second half)

Ahogy a neve is utal rá, ennél a fogadási formánál arra teszünk fel pénzt, hogy mennyi szögletet végeznek el a csapatok az első félidőben, a második játékrésztől függetlenül.

Szögletek száma páratlan/páros (angolul: total corners odd/even)

A gólok számához hasonlóan a szögleteknél is fogadhatunk rá, hogy páros vagy páratlan lesz a mérkőzésen elvégzett összes sarokrúgás száma.

Stake

Lásd Tét.

T


Tét (angolul: stake)

Az a pénzösszeg, amit egyetlen fogadással kockáztatunk, tehát ezt vonják le a számla egyenlegéből miután feladásra kerül a szelvény. A fogadási számla pénznemétől függően ez lehet forintban, dollárban, vagy épp euróban megjelenő összeg, és amennyiben nyertes lesz a fogadás, a teljes (vagy más neveken eredő, össz) szorzóval ezt a pénzmennyiséget fogják felszorozni, így jön ki a nyeremény.

Teljes játékidő (angolul: full time)

Olyan fogadási típus, melynél a mérkőzés nyertesére, a győztes csapatra, játékosra tippelünk. Valószínűleg a legnépszerűbb opció, ami az egyes sportágaknál lefedi az összes végkimenetelt. Például labdarúgásnál ezért háromesélyes (hazai, döntetlen, vendég), míg tenisznél kétesélyes (két játékosból az egyik nyerhet csak) a teljes játékidős fogadás.

Tie break a mérkőzésen

Tippelhetünk arra sok esetben, hogy egy-egy teniszmérkőzésen tie-break lesz, vagy sem. Amennyiben mindkét játékos 6-6 játékot nyer, rövidített játék, tehát tie-break következik. Kétesélyes fogadási típus, az Igen és a Nem közül kell választani.

Timecast

Két fogadás egyben, hiszen azt is kiválasztjuk, melyik játékos szerzi az első gólt, emellett pedig az első gól idejére is tippelünk. A találat kapcsán idősávokat adnak meg, tehát nem a pontos percet kell eltalálni.

Tizenhatoson kívülről szerez gólt (angolul: to score from outside the penalty box)

Kiemelt mérkőzések esetén megjelenhet ez a fogadási opció a kínálatban, aminél értelemszerűen arra tippelünk, hogy az egyes játékosok közül ki szerez gólt a 16-oson kívülről.

U


Under

Lásd alatt/felett.

Utolsó gól – ha nem esik gól a tét visszajár (angolul: last goal, no goal no bet)

Ennél a fogadási típusnál a két csapat közül választhatunk, hogy melyik szerzi az utolsó gólt a mérkőzésen. Amennyiben nem születik találat, akkor a feltett tétünket visszakapjuk.

Utolsó gól szerzője (angolul: last goal)

Olyan fogadási típus, melynél az utolsó gólszerző személyére tippelünk. Az öngól nem számít, ilyenkor az irodák többsége azt alkalmazza, hogy az utolsó előtti találat lesz az utolsó.

V


Value fogadás

Olyankor kötünk value fogadást, vagy értékfogadást, amikor az iroda által kínált szorzó nem fedi a valós valószínűséget, tehát nagyobb valószínűséggel következik be a kiszemelt esemény, mint azt a bukméker gondolná.

Vendég csapat egy gólos hátrányból nyer (angolul: away team to win after being a goal behind)

A vendég csapat fordítására történő fogadás, ahogy a hazai csapat esetében is, kétesélyes opció. Fogadhatunk arra is, hogy így lesz, de arra is, hogy nem. Az igen lehetőséghez a vendégek fordítására lesz szükség, tehát hogy egy gólos hátrányból álljanak fel.

Vendég csapat szerzi az első gólt és nyer (angolul: away team to score first and win the match)

Kétféle kimenetelre tippelhetünk ennél a fogadási típusnál: igen és nem. Az igenhez a vendég csapatnak kell először betalálnia a meccsen, amit aztán meg is kell nyernie.

Vendég csapat úgy nyer, hogy nem kap gólt (angolul: away team to win to nil)

Kétesélyes fogadási lehetőség, amivel a vendég csapat védelmének teljesítményére tippelhetünk. Választhatunk igent és nemet, tehát hogy a vendégek nem kapnak gólt a mérkőzés során, vagy hogy legalább egyszer mégis mattolják őket.

Vendég csapat nyeri mindkét félidőt (angolul: away team to win both halves)

Tippelhetünk arra is, hogy az egyik csapat mindkét félidőt behúzza. Ennél a verziónál a vendégek teljesítményére tehetünk fel pénzt, igen vagy nem formában. Igennél mindkét félidőt külön meg kell nyernie a vendég csapatnak, nemnél akár mindkettőt elveszítheti.

Vendég csapat nyer és mindkét csapat szerez gólt (angolul: away team to win and both teams to score)

Beszédes a fogadási típus neve, amivel arra teszünk fel pénzt, hogy a vendégként pályára lépő csapat megnyeri a találkozót, eközben pedig mindkét fél, tehát a hazaiak is gólt szereznek.

Vendég csapat gólt szerez mindkét félidőben (angolul: away team to score in both halves)

Arra tippelünk ezzel a fogadási típussal, hogy a vendég környezetben pályára lépő csapat mindkét félidőben betalál az ellenfél hálójába. Ha csak az egyik félidőben szerez gólt a vendég csapat, fogadásunk vesztes lesz.

Vendég csapat szerez gólt az első félidőben (angolul: away team to score in first half)

Ahogy a neve is mutatja, arra tippelünk, hogy a vendégként pályára lépő csapat betalál az ellenfél hálójába az első félidőben. A második játékrész eseményeitől és a hazaiak góljaitól független fogadási lehetőség.

Vendég csapat szerez gólt a második félidőben (angolul: away team to score in second half)

Az első félidő eseményeitől független fogadási forma, amivel arra teszünk fel pénzt, hogy a vendég csapat szerez gólt a második játékrészben.

Vendég csapat szerez gólt büntetőből (angolul: away team to score from a penalty)

Akkor nyerünk ezzel a fogadási lehetőséggel, amennyiben a vendégként pályára lépő csapatnak büntetőt ítélnek meg, és azt értékesíti is. Idegesítő lesz, de ha kimarad a büntető, akkor fogadásunk vesztes lesz.

Vendég csapat piros lapot kap (angolul: away team given a red card)

Ahogy a neve is mutatja, arra fogadunk, hogy a mérkőzés során a vendég csapatból kiállítanak valakit. Kétesélyes fogadás, hiszen arra is tehetünk fel pénzt, hogy nem kap pirosat egyetlen vendég játékos sem.

Végigviszi a meccset (To go the distance)

Úgyis találkozhatunk ezzel a küzdősportoknál előforduló fogadási lehetőséggel, hogy végigmegy a küzdelem. Értelemszerűen két kimenetel közül választhatunk, az Igennel arra tippelünk, hogy végigmegy a bunyó, tehát pontozással döntenek a győztesről. Emellett ott van a Nem is, amikor az egyik fél kiütéses győzelméért kell szurkolnunk.

W


Wincast

Összevont fogadási lehetőség, egy mérkőzésre két dolgot is tippelünk egyszerre: a kiválasztott játékos szerzi az első gólt, illetve a mérkőzés eredményét is el kell döntenünk. Nagy szorzókat lehet a wincasttal nyerni, de persze nem könnyű eltalálni az első gólszerzőt.